Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Рецепта при афти в устатаРецепта при афти в устата
26 Януари
Билките се заливат със заврялата вода и така се оставят за 20 минути. Сместа се прецежда и се прави гаргара 2-3 пъти през деня....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Опитайте и вие топящите се в устата манатарки....
Топяща се в устата шоколадова тортаТопяща се в устата шоколадова торта
06 Юли
1
В купа разбиваме яйцата и захарта на пухкав крем. Добавяме постепенно всички сухи съставки – брашно, какао, бакпулвер, ванилия. Изсипваме във форма за печене на торти, която облепяме предварително с хартия за печене....
Пълнени картофи топящи се в устатаПълнени картофи топящи се в устата
04 Януари
1
Пълнените картофи топящи се в устата се поднася топли....
Печени тиквички, топящи се в устатаПечени тиквички, топящи се в устата
10 Март
Печените тиквички, топящи се в устата са готови....
Панирани тиквички, топящи се в устатаПанирани тиквички, топящи се в устата
19 Април
Щом са готови, оставете панираните тиквички, топящи се в устата върху кухненска хартия да отделят излишната мазнина, после сервирайте. Може да поднесете панираните тиквички с чеснов сос....
Тест оценява вашата креативностТест оценява вашата креативност
10 Април
Да си креативен не означава само да си талантлив художник или писател, който с дарбата си да си изкарва хляба. Креативността ни помага непрекъснато в ежедневието, тъй като ни стимулира да виждаме повече от едно решение...
Домашна точена баница (Топяща се в устата)Домашна точена баница (Топяща се в устата)
05 Януари
2
Тази баница става уникална, ако я правите с хубава бяла мас, маста прави витата баница топяща се в устата. Оставяте да втаса домашната точена баница, след което я мажете и печете в загрята фурна на 180 градуса....
Топящи се в устата кюфтенца с кашкавалТопящи се в устата кюфтенца с кашкавал
06 Юли
Към каймата прибавяме филийката хляб, сминдух, черен пипер, кимион, джинжифил и няколко капки соев сос. Омесваме добре и оформяме 6 или 8 кюфтенца. В средата на всяко слагаме парченце кашкавал, който предварително сме...
Японски Чийзкейк - направо се топи в устатаЯпонски Чийзкейк - направо се топи в устата
10 Март
Да ви е сладко с моя японски чийзкейк - направо се топи в устата!...
Шоколадов сладкиш, който се топи в устатаШоколадов сладкиш, който се топи в устата
20 Февр.
2
Става чуден сладкиш, който се топи в устата! По желание може да се украси в още ядки или пък цветни пръчици....
Топящи се в устата бутчета с картофиТопящи се в устата бутчета с картофи
20 Май
Топящите се в устата бутчета с картофи са готови. Добър апетит!...
Вино от глухарчетаВино от глухарчета
28 Април
2
След като домашното вино е готово, съхранявайте бутилките плътно затворени. С течение на времето цветът ще се избистри и ще стане леко прозрачен. Аз съхранявам виното от глухарчета в стъклена дамаджана....
Вино от дренкиВино от дренки
14 Януари
5
Това вино е много подходящо за различни коктейли, които включват и вино....
Вино от дюлиВино от дюли
26 Февр.
1
След 10 дни посредством специален сифон от гумен маркуч отделям утайката от виното. Наливам виното в други добре почистени дамаджани....
Вино от малиниВино от малини
21 Август
След завършването на ферментацията (около 2-3 седмици при температура между 20-28 градуса) виното от малини се избистря и се бутилира. Бутилките се държат в хоризонтално положение в хладно и сухо помещение....
Вино от медВино от мед
07 Окт.
Когато виното изстине, го налейте в чиста бутилка, оставете го да ферментира 15 дни и го пресипете в друго шише....
Вино от тинтяваВино от тинтява
13 Февр.
Накиснете корените тинтява във виното в продължение на 15 дни. Пийте по ½ винена чаша 30 мин. преди ядене от приготвеното домашно вино....
Вино от ябълкиВино от ябълки
31 Окт.
3
Нарежете ябълките на парчета без да ги белите и ги залейте с водата. Пресовайте ги, за да изтече сокът, и ги оставете да престоят 4 дни. Течността отново се прецежда и се премерва. Прибавете захарта, маята и лимоновия...
Вино от смокиниВино от смокини
18 Август
Смокините се режат на много ситни парченца и се изсипват в голям съд с обем 8 литра, за предпочитане дамаджана. Захарта и водата се варят до пълното разтваряне на кристалчетата и след това се оставят на котлона още 15...
Вино от аронияВино от арония
21 Август
3
След ферментацията виното от арония се избистря. Разлива се в бутилки, затварят се и се съхранява на тъмно и хладно....
Пейо ще оценява млади талантиПейо ще оценява млади таланти
18 Юли
Пейо, известен като пощальона на Гала, ще се изяви като жури на новото издание на шоуто за музикални таланти Х-фактор. Симпатичният пощальон се превърна в сензация по време на шоуто Като две капки вода, където се превъплъти...
Какво означава, ако ти трепери носът?Какво означава, ако ти трепери носът?
19 Май
Ето и какво казва трепетникът в тези случаи: Ако усетите, че носът ви играе, подгответе се за щастливи събития. Ще имате поводи за гордост и радост. Хубави неща ви предстоят....
Защо носът на кучето е мокър?Защо носът на кучето е мокър?
31 Юли
Кучетата облизват носовете си, за да "вземат" тези химикали и да ги доставят до обонятелните жлези, които се намират в устата им....