Защо белтъците не стават на сняг?Защо белтъците не стават на сняг?
12 Дек.
Mariana
увеличите скоростта. Запомнете - колкото по-студени са белтъците, толкова повече време ще отнеме разбиването им. Препоръчваме, щом белтъците станат на пяна, да добавите малко лимонов сок, не повече от 1 ч.л. На 4 белтъка...
Шоколадова пянаШоколадова пяна
24 Дек.
брендито. Прибавят се постепенно разбитите на твърд сняг белтъци. Шоколадовата пяна се разпределя в чаши, които се държат 2 часа в хладилник....
Плодова пянаПлодова пянаПочистваме и нарязваме плодовете. Сипваме ги в тенджера и ги задушаваме заедно с виното, лимоновите сок и кора, половината от захарта и малко вода. След като плодовете омекнат се претриват през сито. Накисваме...
Ягодова пянаЯгодова пянаЯгодите се нарязват, пасират се и се загряват на бавен огън за 10 минути, като се добавя пудра захар. Охлаждат се. Добавя се сметаната и се разбива до пухкав крем. Белтъците се разбиват на сняг и се смесват с пюрето. Кремът се разпределя в купички и се украсява с листенца мента....
Гроздова пянаГроздова пяна
24 Август
Измийте гроздовите зрънца, разполовете ги и почистете зърната. Смесете гроздето с минералната газирана вода и лимоновото сорбе в кухненски робот или блендер и пасирайте, докато се получи гладка смес. Сипете...
БелтъциБелтъцисъстав. Белтъците, съдържащи всички аминокиселини в достатъчно количество за синтез на собствени белтъци, се наричат пълноценни. Такива са белтъците от животински произход. В белтъците от растителен произход не се...
Винена пянаВинена пянаПоставете всички продукти в порцеланов съд и ги разбъркайте. Поставете съда в тенджера с гореща вода и разбийте продуктите с миксера, докато се образува гъста пяна....
Гореща шоколадова пянаГореща шоколадова пянаЯйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват със захарта до пяна и към тази смес се добавя какаото на прах. Разбърква се, добавя се брашното и млякото. Загрява се на бавен огън при непрекъснато...
Коктейл Морска пянаКоктейл Морска пяна
05 Септ.
Слагаме в шейкър леда и върху него изсипваме останалите съставки. Разбиваме до пянообразно състояние за около 2 минутки. Получената смес изсипваме във чаша за шейк. Поднасяме коктейла Морска пяна с украса по избор...
Сос с винена пянаСос с винена пянаВ метална купа на водна баня разбийте на пяна жълтъците, захарта и лимоновата кора. Добавете виното, като бъркате непрекъснато. Намалете котлона и бъркайте соса, докато удвои обема си и стане на пяна. Този сос е подходящ за екзотични плодови салати, салати с череши или горски плодове....
Коктейл Златна пянаКоктейл Златна пянаСоковете се смесват, добавя се индийското орехче, разпределят се в две високи чаши, пълни на една трета с лед, и се украсяват с листенца мента. Преди да се напълнят с лед, ръбовете на чашите се топват във вода и след...
Суфле върху бананова пянаСуфле върху бананова пяна
31 Окт.
Monika Ivanova
на гъст сироп. Него прибавяте към разбитите на сняг белтъци. Сипвате банановото пюре, а след това и сметаната. Разпределяте крема във формичките и ги оставяте в хладилник за няколко часа. Отстранявате хартията от формичките и поръсвате десертът с натрошени бишкоти и захар....
Торта Африканска пянаТорта Африканска пяна
09 Януари
Марина Норд
Приготвя се тесто, като яйцата се разбиват с миксер със захар и ванилия до бяло. Добавя се конфитюрът и на порции се добавя пресятото брашно. Разбърква се. В отделна купа се смесват сметаната, млякото и содата и се...
Турско кафе с много пянаТурско кафе с много пяна. В процес на образуване на пяната на повърхността джезвето трябва да се вдигне от огън. Изсипва се в чашки много бавно и внимателно, за да не спадне пяната. Може да се сервира с турски локум, ликьор и вода....
Плодова салата с пяна от шампанскоПлодова салата с пяна от шампанско, половината шампанско и останалата захар. Разбийте всичко с миксер на пяна. Полейте подовете в купичките с останалото шампанско, а след това и с пяната....