Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да разпознаем истинското сирене на пазара?Как да разпознаем истинското сирене на пазара?
26 Ноем.
Ще съсредоточим вниманието си именно върху последното, защото все пак има някои признаци, според които можете да разберете дали едно сирене е истинско....
Как да разпознаваме истинското маслоКак да разпознаваме истинското масло
26 Май
3
Експертите казват, че има 2 основни показателя, по които да разпознаваме фалшивото масло. За съжаление, едва след като сме купили и отворили пакетчето, можем да разберем дали продуктът е истинско масло или не....
Как се прави домашно крема сиренеКак се прави домашно крема сирене
03 Ноем.
1
Може да го оставите и за осем часа, ако искате домашното сирене да бъде по-гъсто. Щом е готово, може да овкусите с подправки по избор. Ето как се прави домашно крема сирене....
Как да разпознаем истинските зеленчуциКак да разпознаем истинските зеленчуци
17 Юли
Истинските зеленчуци, както и всички природни продукти, трябва да са натурални, еко- и биопродукти. Тези три определения са най-важни, при определяне дали продуктът е истински....
Д-р Байкова: Ето как да разпознаете истинското сирене!Д-р Байкова: Ето как да разпознаете истинското сирене!
22 Юни
Той беше категоричен, че осезаемата разлика в цената също е критерий, по който може да се разпознае едно истинско сирене от имитиращ продукт....
Сирене Шаури (Chevre) - кралят на френските меки сиренаСирене Шаури (Chevre) - кралят на френските меки сирена
24 Ноем.
На френската кулинарна традиция дължим и сиренето Шаури (Chevre), което заслужава специално внимание - ето защо. Характеристики на сиренето Шаури Шаури е меко френско сирене от едноименния регион....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Добавя се сметаната, нарязаните сушени домати, нарязания спанак, настърганата лимонова кора и настърганото сирене. Разбърква се и се оставя да къкри за 3 - 4 минути, леко да се сгъсти....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Сервират се бухти, които се обръщат сами със сирене, мед или домашно сладко. Приятен апетит!...
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
СиренеСирене
11 Август
3
Твърдото сирене трябва да се яде с нож и вилица. Ползи от сиренето Редица предимства на сиренето го правят незаменима храна....
Как се прави топеното сирене?Как се прави топеното сирене?
21 Май
Приготвеното сирене ще е с консистенцията на продаваното топеното сирене от супермаркетите, дори го превъзхожда на вкус....
Как се прави синьото сирене?Как се прави синьото сирене?
09 Май
Производителите на сирене в град Рокфор създават и все още правят известното синьо сирене Рокфор....
Как се ражда мухлясалото сиренеКак се ражда мухлясалото сирене
26 Февр.
2
Преди години никой у нас не би си купил сирене с плесен, но след като веднъж свикнахме с вкуса му, не можем без него....
Как се разпознава възпаление на яйчницитеКак се разпознава възпаление на яйчниците
12 Март
Яйчниците са важни органи, които определят биологичните разлики между мъжете и жените и обуславят възможността да имаме поколение. Възпалителните процеси на яйчниците се срещат при много жени. За да се грижат добре за здравето...