Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Перфектен КадаифМоже да се гарнира с шамфъстък перфектният кадаиф, за да е още по-перфектен....
20 Май
Перфектен ХумусБлендирате всички продукти в блендер до получаването на хомогенна смес за нашия вкусен хумус.
Чесънът и подправките са в количество по вкус.
Изсипвате хумуса в подходящ съд и съхранявате в хладилник....
22 Окт.
Перфектен домашен кексПолзвам чаша с вместимост 250 мл.
Всичко се разбива с миксер. Една част от кекса се отделя и в нея се слага какао.
После във формата се слага, първо, от бялата част, после кафявата и накрая пак бялата.
За да не...
20 Юни
Перфектен винен кебапНарязаното свинско на парчета изпържете в сгорещено олио в подходящ съд на котлона.
Към края на пърженето прибавете нарязаните лук и морков. След малко прибавете червения пипер и разбъркайте.
Скоро излейте виното...
29 Март
1
Перфектен Ориз БасматиОриз Басмати се отглежда в подножието на Хималаите в северозападна Индия. Счита се, че това е от онези хранителни продукти, които правят големи промени в кулинарията.
Много по-различен от обикновения бял ориз и това се...
06 Февр.
4
Перфектен Шоколадов МусОтделете жълтъците от белтъците на яйцата. Разбийте жълтъците с половината количество захар добре, след което добавете коняка и доразбийте хубаво на пухкав крем. Използвайте пресни и проверени яйца.
Разтопете начупения...
01 Февр.
Видове салати или правите ли разлика от салата до салатаТрябва да знаете обаче, че салатите се делят на няколко вида, които е добре да различавате:
Салати предястия/първо блюдо
Те са направени, за да впечатлят клиента....
17 Април
1
Кулинарни тайни за перфектни салати и предястияПосле продуктите за салатите се изплакват под течаща вода;
- Зеленчуците, от които приготвяме топли салати, задушаваме в съвсем малко вода, колкото да не загорят, за да не загубят своя вкус, хранителна стойност и цвят...
01 Ноем.
Перфектен конфитюр от малиниСложете малините в голяма тава и ги засипвате със захарта и ги оставяте да престоят една нощ.
Добавете към малините водата и ги пресипете в голяма тенджера на котлона. Варете на слаб огън. По време на варенето може да...
10 Януари
Перфектен хляб с лимецСмесваме маята със хладката вода и зехтина и оставяме настрани за 5 минути да шупне.
В купа смесваме двата вида брашно и солта.
След като маята е починала, я добавяме към брашното. Бъркаме с дървена лъжица, докато...
24 Април
Моят перфектен шоколадов сладкишМоят перфектен шоколадов сладкиш е чудесна идея за бърз сладкиш за следобедно кафе!
Източник: Ани Георгиева Георгиева - Българските ястия и рецепти...
31 Март
Перфектен козунак без месенеТестото за козунака може да се приготви от сутринта, а да се пече вечерта или на другият ден.
Разтопеното масло го оставяме малко, да се охлади на стайна температура.
За плънката смесваме всичко в купа, нарязваме локума...
28 Март
2
Моя перфектен усукан тутманикРазбивам маята със прясното мляко, 1 супена лъжица захар и 2 супени лъжици брашно и оставям да шупне.
След активирането на маята и с останалите продукти за тестото, замесвам леко, нелепнещо тесто. Оставям го да отпочине...
31 Май
Салата с ябълки, салам и майонезаНарязваме на тънки ивички салама, ябълките и краставицата. Лукът се нарязва на филийки....
11 Дек.
Салата с телешки салам и ябълкиНарязваме салама и обелените ябълки.
Разбъркваме ги със ситно нарязаните лук и магданоз.
Подправяме майонезата с горчица и лимонов сок на вкус.
Поливаме с нея салама и ябълките. Разбъркваме....
21 Юни
Перфектен телешки език в маслоХапнете с голямо удоволствие този перфектен телешки език в масло - наистина е страшно вкусен!...
05 Юли
Перфектен ябълков сладкиш с кремЯйцето се смесва със захарта и леко се разбърква с телена бъркалка.
Прибавя се нишестето и на тънка струйка прясното мляко. Сместа се поставя на котлона и кремът се вари до сгъстяване. Ароматизира се с ванилията. Покрива...
23 Февр.
Как да си направим перфектна зелена салатаВижте още:
- Как да премахнем нитратите от салатите;
- Вкусни идеи за летни салати....
05 Юли
Перфектен козунак в хлебопекарна, кукър и фурнаВ съда на хлебопекарната се слагат всички течни съставки, после се добавят сухите. Маята да е най-отгоре.
Включва се на програма тесто. След първото спиране (около 15 мин) се пуска отново програмата. След следващото спиране...
11 Април
ГрейпфрутГрейпфрут в кулинарията
Грейпфрутът се консумира както в сурово състояние, понякога леко подсладен, така и преминал през топлинна обработка. Често се използва в плодови сладкиши, плодови салати, желатини и пудинг....
05 Февр.
17
Кога грейпфрутът е противопоказенЗимният сезон е пикът на цитрусовите плодове – магазините са препълнени от мандарини, портокали, лимони, киви, грейпфрут....
17 Дек.
4
Салатен синап - новата салата, която трябва да опитате!Салатният синап е растение от семейство Зелеви, което често бива наричано салатна горчица.
Вкусът му е силен и пикантен, така че не само че овкусява перфектно салатите, ами също така повишава и апетита....
19 Юли
2
Грейпфрутът ускорява метаболизма! Ето какТова означава, че грейпфрутът ускорява метаболизма, когато се добави към здравословни диети и се комбинира с физически тренировки. Той подпомага обменните процеси в тялото....
26 Януари
Грейпфрутът се бори със стареенетоМожете да добавяте настърганата кора от плода и в салати, това им придава свеж вкус. Една от полезните напитки, които можете да приготвите с грейпфрут, е индийско ласи....
06 Окт.