Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тайните на вкусното печено месоТайните на вкусното печено месо
11 Юни
1
Може би най-важното правило при печенето и пърженето на месото е то да не се обръща често. Обръща се само веднъж, след като сте сигурни, че е готово от едната страна....
Основни правила при печене на хлебни изделияОсновни правила при печене на хлебни изделия
25 Юли
Под режим на печене се разбират основните параметри на печенето: продължителност, температура, както и влажност в различни зони на камерата за печене....
Грешки при печенето на месоГрешки при печенето на месо
24 Август
Точно тук е една от най-допусканите грешки при печенето на месо – задаването на кратко време за готвене, но и висока температура....
Правила за печене в глинен съдПравила за печене в глинен съд
18 Януари
Има обаче и някои правила при печене в глинени съдове. А именно: 1. Съдовете биват керамични, гланцирани и от теракота....
Подходяща гарнитура за печено месоПодходяща гарнитура за печено месо
24 Юли
1
Задушеният или сварен ориз е много подходяща гарнитура за печеното месо, особено ако оризът се полее със соса от печенето на месото....
Подходящи сосове за печено месоПодходящи сосове за печено месо
25 Септ.
Сосовете за печено свинско стават много хубави с червено вино, освен това е подходящо за зимния сезон – все пак тогава се похапва повече свинско....
Правилно съхраняване на месоПравилно съхраняване на месо
05 Юни
Правилното съхраняване на месото е от изключително значение за неговите вкусови качества, както и за човешкото здраве. За да се запазят месните продукти през летните горещини, най-вече трябва да се отстранят причините...
Основни правила при приготвянето на месоОсновни правила при приготвянето на месо
28 Февр.
2
Поради тази причина когато правите супи например, осолявайте бульона едва след като месото е кипнало, а когато го печете или задушавате слагайте солта непосредствено преди то да е готово, или поне след като сте видели...
Кулинарни тънкости за по-вкусно печено месоКулинарни тънкости за по-вкусно печено месо
27 Януари
Най-добре е месото да се поднася със соса от печенето му....
Вкусни хапки от свинско месо в плик за печенеВкусни хапки от свинско месо в плик за печене
10 Окт.
Готовото овкусено месо слагаме в плик за печене /ползвам на Фино /, наливаме малко вода, завързваме плика, като оставяме малко по-свободно, да излиза парата, и също така правим малки дупчици в горната част на плика /слагам...
Въвеждат нови правила за етикетите на мляното месоВъвеждат нови правила за етикетите на мляното месо
09 Януари
От тази година влизат в сила нови европейски правила за етикетите на мляното месо. Новите изисквания задължават производителите и търговците да изписват на опаковките на каймата точното съдържание на мазнини в нея....
Най-добрите маринати за печено месо този сезонНай-добрите маринати за печено месо този сезон
22 Януари
Това са трите маринати, които и през този студен сезон ще направят похапването в уютната домашна обстановка доста по-приятно и сочно. Марината за месо с бяло вино бяло вино – 1 чаша зехтин – 200 мл лимони – 1...
Как да печем различните видове месо?Как да печем различните видове месо?
15 Май
Това не е задължително да се прави с всички парчета месо, но ако правите месно руло, вероятно ще трябва да го завържете преди печене. Преди печене може да запечатате месото в тиган....
Скумрия на фурна в плик за печенеСкумрия на фурна в плик за печене
17 Март
Печете рибата за около 40 минути, като последните 10 минути разкъсвате плика, за да се запече скумрията на фурна с красив кафяв загар. Скумрия на фурна в плик за печене е вкусна и за обяд, и за вечеря...
Пиле на фурна в хартия за печенеПиле на фурна в хартия за печене
13 Дек.
Загряваме предварително фурната на 200 градуса. Взимаме месото, овкусяваме с малко от подправките и правим малки джобчета, пъхаме в тях скилидките чесън, нарязани на парчета....
Лаврак на фурна в хартия за печенеЛаврак на фурна в хартия за печене
01 Дек.
След това отвиваме хартията и печем рибата на 220 градуса за 10 минути. Лавракът на фурна в хартия за печене е много вкусен....
Как правилно да овкусяваме печено пиле?Как правилно да овкусяваме печено пиле?
22 Август
Птицата се пече в загрята на 220 градуса фурна, покрита с домакинско фолио, около 60 минути. Фолиото се маха, пилето се намазва с маслото и се пече още 20 минути до получаване на златиста хрупкава коричка....
Печените картофи и месо водят до депресияПечените картофи и месо водят до депресия
06 Ноем.
Специалистите препоръчват да се пият по 2 кафета на ден, тъй като е доказано, че кофеинът ни прави по-щастливи....
Правилата на правилно тичанеПравилата на правилно тичане
14 Ноем.
За да бъдат оптимални тези ползи обаче, трябва да знаем основните правила при тичане. То изисква техника различна от тази при ходене....
Марината за поливане на месоМарината за поливане на месо
19 Август
Налейте получената марината в буркан, захлупете го (но не го запечатвайте), и я оставете поне един ден на слънце, след което я използвайте за поливане на месото по време на печене....
Как правилно да варим месоКак правилно да варим месо
11 Април
Важно правило при варенето на месото е то да се пуска на цели парчета и по време на варенето да е покрито от водата....
Съвети при печене на козунакСъвети при печене на козунак
13 Април
За да получите перфектния домашен козунак, е важно да се придържате към златното правило – на всеки един килограм брашно добавяте 250 г захар....
Съвети при печене на фурнаСъвети при печене на фурна
06 Април
Изключение се прави когато се готви в гювеч или в други съдове, които трябва постепенно да се затоплят. За да не изсъхне ястието го покривайте с капак или с алуминиево фолио....
Съвети за печене на зеленчуциСъвети за печене на зеленчуци
15 Април
1
Съвети за печене на зеленчуци на скара Печенето на скара на зеленчуци е лесен и бърз начин за готвене. При печенето има вероятност зеленчуците да се сготвят неравномерно или да изгорят, както и да паднат от скарата....
Тънкости при печене на питаТънкости при печене на пита
01 Юни
3
За да се опече добре питата, я печете в предварително загрята фурна на 230 градуса. Питата се пече около четиридесет минути....