Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тайните на вкусното печено месоМоже би най-важното правило при печенето и пърженето на месото е то да не се обръща често. Обръща се само веднъж, след като сте сигурни, че е готово от едната страна....
11 Юни
1
Основни правила при печене на хлебни изделияПод режим на печене се разбират основните параметри на печенето: продължителност, температура, както и влажност в различни зони на камерата за печене....
25 Юли
Грешки при печенето на месоТочно тук е една от най-допусканите грешки при печенето на месо – задаването на кратко време за готвене, но и висока температура....
24 Август
Правила за печене в глинен съдИма обаче и някои правила при печене в глинени съдове. А именно:
1. Съдовете биват керамични, гланцирани и от теракота....
18 Януари
Подходяща гарнитура за печено месоЗадушеният или сварен ориз е много подходяща гарнитура за печеното месо, особено ако оризът се полее със соса от печенето на месото....
24 Юли
1
Подходящи сосове за печено месоСосовете за печено свинско стават много хубави с червено вино, освен това е подходящо за зимния сезон – все пак тогава се похапва повече свинско....
25 Септ.
Правилно съхраняване на месоПравилното съхраняване на месото е от изключително значение за неговите вкусови качества, както и за човешкото здраве. За да се запазят месните продукти през летните горещини, най-вече трябва да се отстранят причините...
05 Юни
Основни правила при приготвянето на месоПоради тази причина когато правите супи например, осолявайте бульона едва след като месото е кипнало, а когато го печете или задушавате слагайте солта непосредствено преди то да е готово, или поне след като сте видели...
28 Февр.
2
Кулинарни тънкости за по-вкусно печено месоНай-добре е месото да се поднася със соса от печенето му....
27 Януари
Вкусни хапки от свинско месо в плик за печенеГотовото овкусено месо слагаме в плик за печене /ползвам на Фино /, наливаме малко вода, завързваме плика, като оставяме малко по-свободно, да излиза парата, и също така правим малки дупчици в горната част на плика /слагам...
10 Окт.
Въвеждат нови правила за етикетите на мляното месоОт тази година влизат в сила нови европейски правила за етикетите на мляното месо. Новите изисквания задължават производителите и търговците да изписват на опаковките на каймата точното съдържание на мазнини в нея....
09 Януари
Най-добрите маринати за печено месо този сезонТова са трите маринати, които и през този студен сезон ще направят похапването в уютната домашна обстановка доста по-приятно и сочно.
Марината за месо с бяло вино
бяло вино – 1 чаша
зехтин – 200 мл
лимони – 1...
22 Януари
Как да печем различните видове месо?Това не е задължително да се прави с всички парчета месо, но ако правите месно руло, вероятно ще трябва да го завържете преди печене.
Преди печене може да запечатате месото в тиган....
15 Май
Скумрия на фурна в плик за печенеПечете рибата за около 40 минути, като последните 10 минути разкъсвате плика, за да се запече скумрията на фурна с красив кафяв загар.
Скумрия на фурна в плик за печене е вкусна и за обяд, и за вечеря...
17 Март
Пиле на фурна в хартия за печенеЗагряваме предварително фурната на 200 градуса.
Взимаме месото, овкусяваме с малко от подправките и правим малки джобчета, пъхаме в тях скилидките чесън, нарязани на парчета....
13 Дек.
Лаврак на фурна в хартия за печенеСлед това отвиваме хартията и печем рибата на 220 градуса за 10 минути.
Лавракът на фурна в хартия за печене е много вкусен....
01 Дек.
Как правилно да овкусяваме печено пиле?Птицата се пече в загрята на 220 градуса фурна, покрита с домакинско фолио, около 60 минути.
Фолиото се маха, пилето се намазва с маслото и се пече още 20 минути до получаване на златиста хрупкава коричка....
22 Август
Печените картофи и месо водят до депресияСпециалистите препоръчват да се пият по 2 кафета на ден, тъй като е доказано, че кофеинът ни прави по-щастливи....
06 Ноем.
Правилата на правилно тичанеЗа да бъдат оптимални тези ползи обаче, трябва да знаем основните правила при тичане. То изисква техника различна от тази при ходене....
14 Ноем.
Марината за поливане на месоНалейте получената марината в буркан, захлупете го (но не го запечатвайте), и я оставете поне един ден на слънце, след което я използвайте за поливане на месото по време на печене....
19 Август
Как правилно да варим месоВажно правило при варенето на месото е то да се пуска на цели парчета и по време на варенето да е покрито от водата....
11 Април
Съвети при печене на козунакЗа да получите перфектния домашен козунак, е важно да се придържате към златното правило – на всеки един килограм брашно добавяте 250 г захар....
13 Април
Съвети при печене на фурнаИзключение се прави когато се готви в гювеч или в други съдове, които трябва постепенно да се затоплят.
За да не изсъхне ястието го покривайте с капак или с алуминиево фолио....
06 Април
Съвети за печене на зеленчуциСъвети за печене на зеленчуци на скара
Печенето на скара на зеленчуци е лесен и бърз начин за готвене. При печенето има вероятност зеленчуците да се сготвят неравномерно или да изгорят, както и да паднат от скарата....
15 Април
1
Тънкости при печене на питаЗа да се опече добре питата, я печете в предварително загрята фурна на 230 градуса. Питата се пече около четиридесет минути....
01 Юни
3