Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Палачинки с жива маяПалачинки с жива мая
11 Окт.
Палачинките с жива мая са много вкусни....
Овесен хляб с жива маяОвесен хляб с жива мая
28 Септ.
В последните 10 минути може да увеличите на 190 градуса. Когато е готов домашният хляб, покрийте с кърпа и го оставете да изстине. Овесеният хляб с жива мая е много вкусен....
Ръжен хляб с жива маяРъжен хляб с жива мая
24 Септ.
Може да отнеме поне час, ако са две хлебчета, а ако е един диетичен хляб - до два часа. Ръжения хляб с жива мая напръскайте с вода и завийте с кърпа....
Малки ръжени хлебчета с жива маяМалки ръжени хлебчета с жива мая
05 Окт.
Малките ръжени хлебчета с жива мая са много вкусни....
Бял хляб с жива мая в хлебопекарнаБял хляб с жива мая в хлебопекарна
28 Април
3
Готовия хляб в хлебопекарна оставете леко да изстине вътре в хлебопекарната, а след това завийте в памучна кърпа. Белият хляб с жива мая в хлебопекарна е готов....
Пухкава питка с жива мая и кисело млякоПухкава питка с жива мая и кисело мляко
27 Юни
Оставя се настрани да пипне. Брашното се пресява. По средата се прави кладенче и се добавят първо сухите съставки, а след това и киселото мляко и всичко се омесва до меко тесто. Оставя се да втаса....
Домашен хляб с кисело мляко и жива мая в таваДомашен хляб с кисело мляко и жива мая в тава
29 Юни
Завива се с кърпа и се оставя да втаса около 2 часа. Загрява се фурната на 180 градуса и се пече около 40 минути до получаване на хрупкава кафява коричка....
Как се прави жива мая?Как се прави жива мая?
24 Ноем.
За производството на жива мая се използват изкуствено създадени термофилни дрожди, които гарантират равномерно бухване на тестото и предвидим краен резултат....
Скариди с жива бираСкариди с жива бира
29 Ноем.
Измиваме скаридите. Накълцваме чесъна. Поставяме скаридите, чесъна, дафиновия лист, бахара и солта във висок тиган и се заливаме с бирата. Задушава се на бавен огън 10 минути, докато скаридите почервенеят. Когато...
Хляб с жива закваскаХляб с жива закваска
17 Дек.
Готовия хляб с жива зaкваска оставете да се охлади върху решетка и го разрежете....
МаяМая
03 Февр.
3
Маята се използва в продукцията на тестени изделия и пивоварството, но и в здравословното хранене....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Пълнозърнест хляб с жива закваскаПълнозърнест хляб с жива закваска
10 Март
Оставяме да втаса около 5-6 ч. Отново пускаме машината за размесване на тестото около 5 мин. Оставяме отново да втаса около 1-2 ч. Отгоре поръсваме с брашно и с остър нож правим разрези....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Бирена МаяБирена Мая
03 Февр.
От дълги години маята се използва като както в производството на тестени изделия и пивоварството, така и в здравословното и спортно хранене....
Как да използваме лимонаКак да използваме лимона
05 Април
Вътрешността на лимона може да се използва и за ароматизиране на кофата за отпадъци. Можете да използвате, преди за изхвърлите лимона, след като сте го използвали да почистите нещо друго....
Защо да използваме канела?Защо да използваме канела?
04 Окт.
Много използвана съставка е и за приготвяне на различни магии с канела, особено любовни, но нека оставим това за любителите на окултното, а тук да разгледаме ползите за тялото от консумацията на канела....
Как да използваме стевияКак да използваме стевия
26 Май
Ето как можете да я използвате и в своята кухня. Метод 1 - Използване на стевия в течна или прахообразна форма Използвайте чисти капки стевия....
Каква захар да използваме?Каква захар да използваме?
05 Февр.
Каква захар да използваме? Кафявата захар е може би една от най-древните, като още в миналото са я използвали....