Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
29 Септ.
Колко време се пече агнешко?Най-вкусното агнешко печено се получава, когато агнешкото месо се пече на ниска температура (около 170 градуса) за по-продължително време, като това време се определя според големината на парчето месо и съдържаща се мазнина...
23 Април
Колко време се пече пилеКогато печете пиле, трябва да знаете за колко време то ще стане съвсем крехко и кожата му ще се превърне в ароматна, златиста и хрупкава....
21 Юни
4
Колко време се пече погача?За колко време ще се изпече вашата погача, зависи от фурната и големината на тестото. Общото правило гласи, че 1 кг втасало тесто се пече около 40-45 минути или докато хлябът придобие приятен златист загар....
10 Януари
Кое месо колко време се печеЗа телешкото месо е нужно малко повече време, отколкото за свинското. Времето му за печене зависи от това как сте подготвили месото – неговото предварително сваряване, задушаване или бланширане....
10 Март
Колко време се пече свински джолан?Ако сложите в тавичката два предварително овкусени джолана с общо тегло около 1.5 - 2 кг, е добре да увеличите времето за печене до около 3.5 часа....
05 Януари
Джолан с картофиДжоланът много добре се овалва в подправките. Слага се в тава, залива се с виното и водата, покрива се с алуминиево фолио и се пече на 250°C.
Ако се налага, от време на време към печения джолан се долива вода....
11 Март
2
Джолан в пликПечете поне два часа, като може и да го обърнете свинското по някое време....
30 Януари
2
Джолан в гювечГлинените съдове се слагат в студена фурна, за да загреят постепенно.
Джоланът в гювеч е много вкусен....
27 Април
Джолан в МултикукърДжолана го измиваме добре и на места правим разрези, в които поставяме белените скилидки чесън.
Намазваме го от всички страни с подправките, горчицата и меда....
24 Март
Джолан с бобСложете боба, заедно с джолана, нарязаната на кубчета сланина, наденицата и ситно нарязаните лук и чесън в дълбоко глинено гърне.
Добавете доматеното пюре, размито в малко вода и ситно нарязания магданоз....
11 Септ.
Джолан с бираПъхнете тавата да се пече в умерено загряна фурна на 200 градуса за 20-30 минути, след това намалете на 180 и допечете за още час и половина....
04 Април
1
Джолан с гъбиСлагаме маслото да се разтопи в един тиган. Добавяме нарязаните на шайби гъби в маслото до омекване.
Вадим гъбите и слагаме нарязания на ситно джолан да се изпържи....
15 Дек.
Свински джолан в гърнеМесото, гъбите, киселите краставички и чесънът се смесват и задушават около 5 минути на тих огън в 2-3 черпака бульон от джолана....
23 Април
3
Телешки джолан с пилафПоставяме ориза в съд с капак, като между капака и съда поставяме кърпа, за да се задуши добре, и оставяме така 10 мин.
Поднасяме сочния телешки джолан върху канапе от пилаф....
13 Януари
Свински джолан с бираОпитайте се да намерите зърната бахар и дафиновия лист и ги махнете преди поднасяне.
Свинският джолан с бира е много вкусен....
24 Дек.
Телешки Джолан с ДюлиДжоланът се запържват за кратко в маслото и се залива с бульона (водата) и се вари един час. Месото от джолан е по-жилаво и му трябва по-дълга обработка....
28 Юли
Свински джолан с виноВ глинено гърне се слага джолана и отстрани се слагат зеленчуците. Наливат се виното и бульонът, слагат се зрънцата бахар и се захлупва....
07 Февр.
7
Свински джолан с оризСваряват се джоланите. Изваждат се от бульона и се обезкостяват. Връща се месото обратно.
Слагат се картофите, лукът, след това оризът. След сваряването се слага и чубрицата.
Ястието се сервира горещо....
21 Август
Джолан с медена маринатаПриготвя се марината от посочените съставки и с нея се намазва джоланът.
Оставя се да престои така 3 часа. След това се поставя в намаслен гювеч, заедно с нарязаните на едро зеленчуци и доматите от консерва....
13 Окт.
Телешки джолан в гювечДжоланът се измива много добре и се слага да ври за 90 минути. По време на варенето се маха пяната. След това се изважда и се слага в гювеч. Намазва се с кравето масло, поръсва се със солта и девесила....
07 Септ.