Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара
29 Септ.
Така се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
Колко време се пече агнешко?Колко време се пече агнешко?
23 Април
Най-вкусното агнешко печено се получава, когато агнешкото месо се пече на ниска температура (около 170 градуса) за по-продължително време, като това време се определя според големината на парчето месо и съдържаща се мазнина...
Колко време се пече пилеКолко време се пече пиле
21 Юни
4
Когато печете пиле, трябва да знаете за колко време то ще стане съвсем крехко и кожата му ще се превърне в ароматна, златиста и хрупкава....
Колко време се пече погача?Колко време се пече погача?
10 Януари
За колко време ще се изпече вашата погача, зависи от фурната и големината на тестото. Общото правило гласи, че 1 кг втасало тесто се пече около 40-45 минути или докато хлябът придобие приятен златист загар....
Кое месо колко време се печеКое месо колко време се пече
10 Март
За телешкото месо е нужно малко повече време, отколкото за свинското. Времето му за печене зависи от това как сте подготвили месото – неговото предварително сваряване, задушаване или бланширане....
Колко време се пече свински джолан?Колко време се пече свински джолан?
05 Януари
Ако сложите в тавичката два предварително овкусени джолана с общо тегло около 1.5 - 2 кг, е добре да увеличите времето за печене до около 3.5 часа....
Джолан с картофиДжолан с картофи
11 Март
2
Джоланът много добре се овалва в подправките. Слага се в тава, залива се с виното и водата, покрива се с алуминиево фолио и се пече на 250°C. Ако се налага, от време на време към печения джолан се долива вода....
Джолан в пликДжолан в плик
30 Януари
2
Печете поне два часа, като може и да го обърнете свинското по някое време....
Джолан в гювечДжолан в гювеч
27 Април
Глинените съдове се слагат в студена фурна, за да загреят постепенно. Джоланът в гювеч е много вкусен....
Джолан в МултикукърДжолан в Мултикукър
24 Март
Джолана го измиваме добре и на места правим разрези, в които поставяме белените скилидки чесън. Намазваме го от всички страни с подправките, горчицата и меда....
Джолан в патладжанДжолан в патладжан
13 Юни
Джоланът в патладжан е много вкусно ястие....
Джолан с бобДжолан с боб
11 Септ.
Сложете боба, заедно с джолана, нарязаната на кубчета сланина, наденицата и ситно нарязаните лук и чесън в дълбоко глинено гърне. Добавете доматеното пюре, размито в малко вода и ситно нарязания магданоз....
Джолан с бираДжолан с бира
04 Април
1
Пъхнете тавата да се пече в умерено загряна фурна на 200 градуса за 20-30 минути, след това намалете на 180 и допечете за още час и половина....
Джолан с гъбиДжолан с гъби
15 Дек.
Слагаме маслото да се разтопи в един тиган. Добавяме нарязаните на шайби гъби в маслото до омекване. Вадим гъбите и слагаме нарязания на ситно джолан да се изпържи....
Свински джолан в гърнеСвински джолан в гърне
23 Април
3
Месото, гъбите, киселите краставички и чесънът се смесват и задушават около 5 минути на тих огън в 2-3 черпака бульон от джолана....
Телешки джолан с пилафТелешки джолан с пилаф
13 Януари
Поставяме ориза в съд с капак, като между капака и съда поставяме кърпа, за да се задуши добре, и оставяме така 10 мин. Поднасяме сочния телешки джолан върху канапе от пилаф....
Свински джолан с чесънСвински джолан с чесън
01 Август
Свинският джолан с чесън е готов....
Свински джолан с бираСвински джолан с бира
24 Дек.
Опитайте се да намерите зърната бахар и дафиновия лист и ги махнете преди поднасяне. Свинският джолан с бира е много вкусен....
Свински джолан в гювечСвински джолан в гювеч
07 Януари
5
Свинският джолан в гювеч се поднася топъл!...
Телешки джолан в сосТелешки джолан в сос
11 Дек.
2
Телешкият джолан в сос е много вкусен....
Телешки Джолан с ДюлиТелешки Джолан с Дюли
28 Юли
Джоланът се запържват за кратко в маслото и се залива с бульона (водата) и се вари един час. Месото от джолан е по-жилаво и му трябва по-дълга обработка....
Свински джолан с виноСвински джолан с вино
07 Февр.
7
В глинено гърне се слага джолана и отстрани се слагат зеленчуците. Наливат се виното и бульонът, слагат се зрънцата бахар и се захлупва....
Свински джолан с оризСвински джолан с ориз
21 Август
Сваряват се джоланите. Изваждат се от бульона и се обезкостяват. Връща се месото обратно. Слагат се картофите, лукът, след това оризът. След сваряването се слага и чубрицата. Ястието се сервира горещо....
Джолан с медена маринатаДжолан с медена марината
13 Окт.
Приготвя се марината от посочените съставки и с нея се намазва джоланът. Оставя се да престои така 3 часа. След това се поставя в намаслен гювеч, заедно с нарязаните на едро зеленчуци и доматите от консерва....
Телешки джолан в гювечТелешки джолан в гювеч
07 Септ.
Джоланът се измива много добре и се слага да ври за 90 минути. По време на варенето се маха пяната. След това се изважда и се слага в гювеч. Намазва се с кравето масло, поръсва се със солта и девесила....