Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо бебето хълца след ядене?Защо бебето хълца след ядене?
17 Ноем.
Една от причините за безпокойство на майката е хълцането на бебето. Най-често се появява след хранене, преминава бързо и не предизвиква много тревога, но понякога детето хълца доста дълго време. Необходимо ли е да се тревожите...
Защо имам запек?Защо имам запек?
27 Февр.
Хранителните разстройства също са причина за запека, наред със синдрома на раздразнените черва, проблемите с нервите и мускулите в храносмилателната система и бременността....
Защо имам главоболиеЗащо имам главоболие
28 Август
Научното име на главоболието е цефалалгия. Сам по себе си мозъкът не чувства болка, защото няма болкови рецептори. При над осемдесет процента от населението на планетата е регистрирано поне веднъж главоболие, а при около...
Заготовка за готвене на ядене в бурканиЗаготовка за готвене на ядене в буркани
01 Септ.
Когато си готвим ядене, слагаме 1 – 2 лъжици от заготовката. Като отворим бурканче, го държим на студено в хладилника. Видях рецептата в интернет....
Суловар - сиромашко яденеСуловар - сиромашко ядене
23 Окт.
10
Нарежете филиите хляб на кубчета, сложете ги в гювече и ги запечете във фурната. Поръсете с половината натрошено сирене. Кипнете малко подсолена вода и сварете яйцето до забулване....
Не пийте чай след яденеНе пийте чай след ядене
11 Юли
Пийте чай преди ядене или половин час, след като сте се нахранили. Никога не пийте чай, когато взимате лекарства. Дъбилните вещества в чая образуват танин, от което много лекарства се усвояват лошо от организма....
Имам баялдъИмам баялдъ
09 Август
Разполовете патладжаните, надупчете ги с ножа на няколко места, посолете и след 20-30 минути ги изплакнете. В тенджерка запържете или задушете нарязания на филийки лук с подправките и нарязания на филийки чесън....
Лек при разстройствоЛек при разстройство
25 Януари
От едно прясно яйце се взима белтъкът. Разбъркваме го с 1 чаена лъжичка топла вода и 1 чаена лъжичка брашно. Пожелание може да се добави и малко лимонтозу. Тази смес се консумира сутрин обед и вечер....
Защо имам висок хемоглобин?Защо имам висок хемоглобин?
19 Февр.
Хемоглобинът е компонентът на червените кръвни клетки, носещи кислород. Нивата на хемоглобина и броят на червените кръвни клетки не са взаимозависими, тъй като не всички клетки съдържат еднакво количество протеини на...
Защо имам напукани петиЗащо имам напукани пети
31 Окт.
Всички искат да бъдат красиви от главата до петите. За съжаление, много от нас прекарват времето си да се вглеждат повече по лицата и телата си и да пренебрегват няколко много важни сантиметра. Когато стигнем до напуканите...
Успокояване на стомаха след хранително разстройствоУспокояване на стомаха след хранително разстройство
21 Септ.
Съвсем възможно е да объркате летен грип с подобни симптоми и хранително разстройство....
Защо имам дъх на ацетон?Защо имам дъх на ацетон?
22 Дек.
Ако много често ви се случва да имате дъх на ацетон и се чудите на какво може да се дължи това, ще разберете, ако прочетете текста до край. Появата на дъх на ацетон, може да се дължи на доста сериозни здравословни проблеми...
Постно ядене с картофиПостно ядене с картофи
12 Дек.
След малко сипете консервата домати. Щом заври, долейте горещия бульон и прибавете картофите и граха. Оставете да къкри до омекване на картофите, посолете и добавете другите подправки....
Постно ядене с картофиПостно ядене с картофи
12 Дек.
След малко сипете консервата домати. Щом заври, долейте горещия бульон и прибавете картофите и граха. Оставете да къкри до омекване на картофите, посолете и добавете другите подправки....
Люто мезеЛюто мезе
24 Окт.
Задушете ги за няколко минути, обелете ги и ги нарежете на ситно. Добавете настъргания лук, обелените и нарязани на малки кубчета домати. Начукайте продуктите в дървено хаванче....
Бабина рецепта срещу разстройствоБабина рецепта срещу разстройство
18 Юли
Прецедете я и изпийте около 30 минути след закуска. Ако рецептата ще се прилага за деца, брашното се намалява на една чаена лъжичка....
Защо да ядем люто?Защо да ядем люто?
04 Дек.
Лютивите храни могат да бъдат едновременно много полезни и много опасни за здравето на човек. Ползите и вредите от така любимите люти храни на мнозина са в съотношение 50/50, затова, преди да се нахвърлите върху тях,...
Защо имам болки в краката?Защо имам болки в краката?
21 Ноем.
Болките в краката са често разпространено явление и не трябва да се подценява, тъй като може да е проява на симптом на сериозно заболяване. Но ако причината за това е очевидна – например мускулна спазма, тъй като дълго...
Бекон на скара с къри (За след пости)Бекон на скара с къри (За след пости)
05 Март
Хубаво ги омесете и покрийте с домакинско фолио, след час отново ги объркайте. След още час може да се пекат на добре загрята скара....
При атония на матката след раждане – овчарска торбичкаПри атония на матката след раждане – овчарска торбичка
10 Април
Рецептата при атония на матката след раждане е от книгата на Л. Михайлова – „Энциклопедия народной медицины. Золотая коллекция народных рецептов”, 2009...
Панирано люто пилешкоПанирано люто пилешко
27 Дек.
Нарязваме пилешкото филе на парчета и го заливаме с киселото мляко. Объркваме и прибираме в хладилника за 4-5 часа. След това изтръскваме парчетата пилешко от киселото мляко и ги подреждаме в чиния. Посоляваме ги....
Отвара след преяжданеОтвара след преяждане
27 Януари
Равни части от лайката, розмарина и ментата смесете. В друг съд сложете 4 с.л. от сместа и залейте с 1 литър гореща вода. Оставете да се запари за 10-15 минути и прецедете отварата. Сместа можете да овкусите с...
Люто Блъди МериЛюто Блъди Мери
22 Август
На шишче се забиват маслинките. Забиват се на селърито. Поднася се охладен и със сламка....
Люто печено пилеЛюто печено пиле
12 Окт.
2
Намалете фурната на 200 градуса и продължете да печете още около 40 минути или докато пилето стане готово. Оставете го да си почине малко, разрежете и го поднесете с гарнитура по избор....
Люто-кисела супаЛюто-кисела супа
08 Юни
7
Нарязваме моркова и краставицата (небелена) с остър нож на ивички, като кибритени клечки. Накълцваме месото на парченца и го смесваме с малко размито нишесте, сол и 1 с.л. червено вино....