Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Колко време трябва да втасва тестотоКолко време трябва да втасва тестото
09 Дек.
3
Времето, което ще ви бъде необходимо за втасването на тестото зависи от това какво сте решили да приготвяте. Най-много време за втасване има козунак, при него и месенето е доста дълго. 4....
Колко време втасва тестото?Колко време втасва тестото?
16 Ноем.
Другият вариант е да загреете фурната на 50 градуса и да сложите тестото вътре, докато удвои обема си. Не може да се каже колко точно време ще втасва, защото зависи от големината на тестото....
Защо тестото НЕ втасва?Защо тестото НЕ втасва?
26 Май
Защо тестото не втасва?...
Какво помага за доброто втасване на тестото?Какво помага за доброто втасване на тестото?
18 Май
При температура над 60 градуса маята умира и не се получава втасването. Много важна е температурата, при която тестото втасва!...
На колко градуса се пекат сладкишитеНа колко градуса се пекат сладкишите
07 Май
Пандишпановото тесто се пече на 220 градуса в продължение на 30 минути. Сладкишите от бутер тесто се пекат на 220 градуса в продължение на половин час или 45 минути....
Тестото за киш (Pate brisee)Тестото за киш (Pate brisee)
15 Януари
Тавичката с масленото тесто отново се прибира в хладилник за 15-20 минути и фурната се загрява до 180 градуса. По блата и стените се правят дупчици с вилица и се пъха във вече загрялата фурна....
На колко градуса е препоръчително да работи климатикът?На колко градуса е препоръчително да работи климатикът?
30 Януари
Не е препоръчително да правите резки температурни промени от порядъка на 3-5 градуса, затова е най-уместно да задържате умерени градусни стойности през цялото денонощие....
Как да втаса по-бързо тестото?Как да втаса по-бързо тестото?
22 Февр.
Другият вариант за бързо втасване на тестото, е като загреете фурната на 40-50 градуса и поставите купата, след около 5 - 7 минути погледнете дали се е навдигнало и ако е започнало да втасва, изключете фурната и оставете...
Колко време втасва хляб с квас?Колко време втасва хляб с квас?
07 Март
Първото втасване на квасения хляб е с продължителност от 3-12 часа при стайна температура, а второто 30 минути до един час. Има и друг вариант със само едно втасване с продължителност от 12-24 часа в хладилник....
Колко време трябва да втасва хлябът?Колко време трябва да втасва хлябът?
07 Януари
Общото правило в кулинарията е умесеното тесто да бъде оставено да втасва на топло,като под топло се разбира температурата в помещението да бъде 24-30 градуса....
Тесто от ръжена закваскаТесто от ръжена закваска
28 Януари
Най-добре е да намазнявате ръцете си с олио, за да не ви лепне и така в един момент ще усетите как тестото е станало пухкаво и еластично. Оставете да втасва тестото от ръжена закваска, докато удвои обема си....
Може ли тестото да втаса в хладилник?Може ли тестото да втаса в хладилник?
23 Април
1
Важно е да знаете, че добре замесеното тесто, за което се използвани качествени продукти, ще втаса без проблеми в хладилник, просто доста по-бавно....
Тесто за всичкоТесто за всичко
10 Септ.
1
Замесете меко, еластично и нелепящо се по ръцете тесто. Намазнете найлонов плик с малко олио, поставете тестото в него и оставете да втаса на топло за 1 час....
Тесто за поничкиТесто за понички
14 Ноем.
6
Готовото тесто за понички се разточва на кора с дебелина 1 см и с чаша се режат от него кръгчета. Кръгчетата се оставят да втасат отново до увеличаване на обема....
Тесто за хлябТесто за хляб
10 Март
Омесеното тесто се слага в намаслена с растително масло купа и се покрива с кърпа. Оставя се да втаса встрани, докато удвои обема си два пъти....
Тесто за питиТесто за пити
02 Февр.
1
В начало сложете малко брашно и постепенно прибавяйте още, докато се получи меко тесто, но не и да лепне. Оставете да втаса на топло. Тестото е подходящо за пити, питки, баници и .......
Тесто за щруделТесто за щрудел
19 Ноем.
Замесете гладко тесто постепенно, като доливате по малко вода на няколко пъти, докато тестото стане стегнато и еластично. Започнете да месите с дясната ръка - разтегляйте и отделяйте постоянно от масата....
Тесто за мекициТесто за мекици
15 Януари
Брашното се пресява и се изсипва в тава. Содата, солта и захарта се добавят в киселото мляко, всичко се разбърква добре докато млякото започне да шупти. В средата на брашното се прави дупка и в нея се изсипва получената...
Тесто за пициТесто за пици
19 Май
6
Останалото тесто се съхранява в хладилника....
Тесто за ХалаТесто за Хала
03 Окт.
Преди да стане готово за оформяне, тестото за Хала оставяме в купата, завиваме и изчакваме да бухне двойно или тройно. Тогава оформяме плитки и пак ги оставяме да втасат до утрояване на обема им....
Тесто за соленкиТесто за соленки
24 Януари
Добавете и останалите продукти като заделите малко брашно, за да доизмесите тестото за соленки на плота. Готовото тесто разточете на лист и разрежете на правоъгълници....
Тесто за баницаТесто за баница
26 Окт.
9
Разбъркайте първоначално брашното, водата, оцета, захарта и солта и постепенно замесете гладко тесто. Месете продължително и старателно, докато стане гладко. След това го разделете на около 15 топки....
Тесто за фунийкиТесто за фунийки
04 Април
6
Така приготвените фунийки се подреждат в тава с хартия за печене и се пекат в загряна на 180 градуса до порозовяване....
Тесто за фокачаТесто за фокача
15 Май
Готовото тесто оставете да втаса на топло в намазнена купа, покрито с кърпа. То трябва да удвои обема си. Застелете с хартия за печене тавичка с размери 23х32 см, сипете тестото и го разстелете с ръце....
Тесто за декорацияТесто за декорация
24 Януари
Този тип тесто може да се ползва и в суров вид на питки или торти, но може и да се изсуши във фурната на 45-50 градуса за около 20 минути....