Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Полезни съвети при приготвянето на рибаПолезни съвети при приготвянето на риба
16 Юли
Рибата заема значително място като важна и пълноценна храна за човешкия организъм. Стойността на рибата като хранителен продукт се определя от голямото количество белтъчини, в които се съдържат незаменимите аминокиселини...
Полезни съвети за приготвяне на картофиПолезни съвети за приготвяне на картофи
31 Януари
2
Водата, в която сте варили необелени картофи, е много полезна при чистене. С нея може перфектно да измиете стъклени, порцеланови и глинени съдове така, че да блеснат от чистота....
Съвети при приготвянето на мармалади за зимнинаСъвети при приготвянето на мармалади за зимнина
13 Август
Приготвянето на зимнина чрез варене е най-сигурният начин да запазим кондензираните плодове за през дългите зимни месеци. Мармаладът представлява гъсто сварената месеста част и сока от плодовете....
Съвети за украса на салатиСъвети за украса на салати
04 Май
Украсяването на салатата и изобщо на храната е почти толкова съществено, колкото самото приготвяне. Когато освен вкус има и вид, ястието определено е по-добро и му се наслаждаваме повече....
Съвети за съхранение на салатиСъвети за съхранение на салати
29 Юни
Използвайте винаги само крехка зелена салата, както и крехки листенца салата айсберг, рукола или китайско зеле....
Полезни съвети при печене на тестени изделияПолезни съвети при печене на тестени изделия
01 Март
Това се дължи не само на липса на опит, но и на неспазване на ценни съвети. Кулинарните специалисти препоръчват винаги да се спазват някои важни съвети при печене на тестени изделия....
Съвети за приготвянето на рибаСъвети за приготвянето на риба
17 Юли
Много удобен метод за приготвяне на рибата е печеното на фурна. Той е особено полезен при не особено големи риби или филета. Завийте рибата във фолио с добавка от малко мазнина и подправки....
Съвети за приготвянето на козунациСъвети за приготвянето на козунаци
02 Април
Има някои съвети за приготвяне на козунаци, които задължително трябва да се спазват, за да се гарантира добрият резултат. Те са следните: 1. Трябва да се използва само свежа мая....
Съвети при приготвянето на мусакаСъвети при приготвянето на мусака
08 Февр.
В следващите редове вижте полезни съвети при приготвянето на мусака: 1. Всички зеленчуци, които се използват, трябва да са свежи и узрели, тъй като само тогава те ще се получат сочни и меки. 2....
Съвети при приготвянето на яребициСъвети при приготвянето на яребици
07 Февр.
Филето може да се използва и за салати, като с него се прави много вкусна плънка за солените пайове....
Съвети при приготвянето на фазанСъвети при приготвянето на фазан
06 Февр.
Месото на фазана е много полезно за здравето, тъй като съдържа малко мазнини и поради това се смята за диетичен продукт....
Съвети при приготвянето на сьомгаСъвети при приготвянето на сьомга
01 Февр.
Ето защо тук ще ви предложим няколко съвета относно приготвянето на сьомга, за да бъде тя не само здравословна храна, но и вкусна. 1....
Съвети при приготвянето на сланинаСъвети при приготвянето на сланина
01 Февр.
За да направите добра домашна сланина, казват, най-важното е да имате студено помещение, в което да я приберете, много сол, с която да я наръсите и, естествено - добър материал. Ето няколко стъпки, в които може да приготвите...
Съвети при приготвянето на ФрикасеСъвети при приготвянето на Фрикасе
23 Януари
Далеч не всички домакини знаят какво е Фрикасе и как правилно да го приготвят. В действителност това е френско ястие, което представлява рагу от месо с бял сос. Като правило се прави с пилешко, телешко или заешко...
Съвети при приготвянето на заешкоСъвети при приготвянето на заешко
22 Януари
Предлагаме на вниманието ви 5 полезни съвета при приготвянето на заешко месо: 1. Заешкото месо е подходящо за приготвяне на всякакви ястия - супи, предястия, основни ястия и т.н....
Съвети за вкусни салатиСъвети за вкусни салати
16 Март
Петдесет грама листа от зелена салата са достатъчни за приготвянето на една порция салата....
Съвети при приготвянето на месни бульониСъвети при приготвянето на месни бульони
19 Юни
Начин на приготвяне: Пилето се нарязва и се сварява, а запечените до кафеникав цвят кости се заливат с пилешкия бульон и се варят така около 2 часа....
Съвети при приготвянето на кафяв оризСъвети при приготвянето на кафяв ориз
29 Ноем.
Вижте още съвети как да сготвим кафяв ориз....
Бързи съвети за приготвянето на конфитюриБързи съвети за приготвянето на конфитюри
30 Юли
Ето някои важни съвети при приготвянето им: - Да не се прекалява с печенето и сгъстяването на сиропа, защото след насипване по буркани и известен престой, конфитюрът се до сгъстява от само себе си; - Когато не разполагаме...
Съвети при приготвянето на домашно сиренеСъвети при приготвянето на домашно сирене
08 Февр.
Още един важен съвет – не изхвърляйте суроватката от приготвянето на сиренето. Може да я кипнете и ще получите вкусна извара....
Съвети при приготвянето на домашен кашкавалСъвети при приготвянето на домашен кашкавал
24 Януари
Ето някои полезни съвети при приготвянето на домашен кашкавал, които ще улеснят работата ви. За целта, която сте си поставили, ще ви е необходимо прясно мляко....
Полезни ореховкиПолезни ореховки
08 Март
1
С влажни ръце оформете ореховките - с големина на орех, и ги подредете в тава, застлана с хартия за печене. Изпечете полезните ореховки до златисто в загрята на 150 градуса фурна....
Тайните на приготвянето на полезни храни на барбекюТайните на приготвянето на полезни храни на барбекю
07 Юли
За да бъдат максимално полезни храните, приготвени на грил, трябва да следвате някои прости съвети....
Полезни магически съветиПолезни магически съвети
27 Ноем.
3
Парата, която излиза от купата, е полезна за лицето, а рефлекторните зони върху дланите на ръцете, които се докосват до топлата купа, предават енергия на органите....
Съвети за приготвяне на рибаСъвети за приготвяне на риба
16 Май
За да има изпечената риба невероятен аромат, а вкусовите й качества да се подобрят, можете да се възползвате от някои кулинарни хитринки. Преди да изпечете рибата, покрийте я с резенчета лимон или портокал и добавете...