Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Полезни съвети при приготвянето на рибаРибата заема значително място като важна и пълноценна храна за човешкия организъм.
Стойността на рибата като хранителен продукт се определя от голямото количество белтъчини, в които се съдържат незаменимите аминокиселини...
16 Юли
Полезни съвети за приготвяне на картофиВодата, в която сте варили необелени картофи, е много полезна при чистене. С нея може перфектно да измиете стъклени, порцеланови и глинени съдове така, че да блеснат от чистота....
31 Януари
2
Съвети при приготвянето на мармалади за зимнинаПриготвянето на зимнина чрез варене е най-сигурният начин да запазим кондензираните плодове за през дългите зимни месеци. Мармаладът представлява гъсто сварената месеста част и сока от плодовете....
13 Август
Съвети за украса на салатиУкрасяването на салатата и изобщо на храната е почти толкова съществено, колкото самото приготвяне. Когато освен вкус има и вид, ястието определено е по-добро и му се наслаждаваме повече....
04 Май
Съвети за съхранение на салатиИзползвайте винаги само крехка зелена салата, както и крехки листенца салата айсберг, рукола или китайско зеле....
29 Юни
Полезни съвети при печене на тестени изделияТова се дължи не само на липса на опит, но и на неспазване на ценни съвети. Кулинарните специалисти препоръчват винаги да се спазват някои важни съвети при печене на тестени изделия....
01 Март
Съвети за приготвянето на рибаМного удобен метод за приготвяне на рибата е печеното на фурна. Той е особено полезен при не особено големи риби или филета. Завийте рибата във фолио с добавка от малко мазнина и подправки....
17 Юли
Съвети за приготвянето на козунациИма някои съвети за приготвяне на козунаци, които задължително трябва да се спазват, за да се гарантира добрият резултат. Те са следните:
1. Трябва да се използва само свежа мая....
02 Април
Съвети при приготвянето на мусакаВ следващите редове вижте полезни съвети при приготвянето на мусака:
1. Всички зеленчуци, които се използват, трябва да са свежи и узрели, тъй като само тогава те ще се получат сочни и меки.
2....
08 Февр.
Съвети при приготвянето на яребициФилето може да се използва и за салати, като с него се прави много вкусна плънка за солените пайове....
07 Февр.
Съвети при приготвянето на фазанМесото на фазана е много полезно за здравето, тъй като съдържа малко мазнини и поради това се смята за диетичен продукт....
06 Февр.
Съвети при приготвянето на сьомгаЕто защо тук ще ви предложим няколко съвета относно приготвянето на сьомга, за да бъде тя не само здравословна храна, но и вкусна.
1....
01 Февр.
Съвети при приготвянето на сланинаЗа да направите добра домашна сланина, казват, най-важното е да имате студено помещение, в което да я приберете, много сол, с която да я наръсите и, естествено - добър материал.
Ето няколко стъпки, в които може да приготвите...
01 Февр.
Съвети при приготвянето на ФрикасеДалеч не всички домакини знаят какво е Фрикасе и как правилно да го приготвят. В действителност това е френско ястие, което представлява рагу от месо с бял сос. Като правило се прави с пилешко, телешко или заешко...
23 Януари
Съвети при приготвянето на заешкоПредлагаме на вниманието ви 5 полезни съвета при приготвянето на заешко месо:
1. Заешкото месо е подходящо за приготвяне на всякакви ястия - супи, предястия, основни ястия и т.н....
22 Януари
Съвети за вкусни салатиПетдесет грама листа от зелена салата са достатъчни за приготвянето на една порция салата....
16 Март
Съвети при приготвянето на месни бульониНачин на приготвяне: Пилето се нарязва и се сварява, а запечените до кафеникав цвят кости се заливат с пилешкия бульон и се варят така около 2 часа....
19 Юни
Бързи съвети за приготвянето на конфитюриЕто някои важни съвети при приготвянето им:
- Да не се прекалява с печенето и сгъстяването на сиропа, защото след насипване по буркани и известен престой, конфитюрът се до сгъстява от само себе си;
- Когато не разполагаме...
30 Юли
Съвети при приготвянето на домашно сиренеОще един важен съвет – не изхвърляйте суроватката от приготвянето на сиренето. Може да я кипнете и ще получите вкусна извара....
08 Февр.
Съвети при приготвянето на домашен кашкавалЕто някои полезни съвети при приготвянето на домашен кашкавал, които ще улеснят работата ви.
За целта, която сте си поставили, ще ви е необходимо прясно мляко....
24 Януари
Полезни ореховкиС влажни ръце оформете ореховките - с големина на орех, и ги подредете в тава, застлана с хартия за печене.
Изпечете полезните ореховки до златисто в загрята на 150 градуса фурна....
08 Март
1
Тайните на приготвянето на полезни храни на барбекюЗа да бъдат максимално полезни храните, приготвени на грил, трябва да следвате някои прости съвети....
07 Юли
Полезни магически съветиПарата, която излиза от купата, е полезна за лицето, а рефлекторните зони върху дланите на ръцете, които се докосват до топлата купа, предават енергия на органите....
27 Ноем.
3
Съвети за приготвяне на рибаЗа да има изпечената риба невероятен аромат, а вкусовите й качества да се подобрят, можете да се възползвате от някои кулинарни хитринки.
Преди да изпечете рибата, покрийте я с резенчета лимон или портокал и добавете...
16 Май