Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
С какво да съчетаем рибата на пара?Това в пълна сила важи и за рибата, приготвена на пара. Тя отлично може да се съчетае с различни видове свежи салати....
02 Дек.
Какво да сготвим на параРибата се нарязва на парчета, добавя се сметаната, останалите две яйца, посолява се, подправя се с пипер и се пасира....
23 Януари
Агнешко на ПараВзимаме парче тензух и поставяме вместо капак на тенджерата. Връзваме силно, така че да може да издържи месото.
Лукът, чесънът нарязваме на ситно и разпределяме върху тензуха....
14 Септ.
Миди на параИзмийте добре и поставете в достатъчно голяма тенджерка, нивото им да е на половината на съда;
Нарежете чесъна на тънки филийки и пуснете при мидите....
01 Май
Гарнитура на параТака приготвени на пара за 15 мин зеленчуци сипваме в купа.
Лука задушаваме на тиган с кокосовото масло и малко вода. Кокосовото масло ще овкуси и придаде лек сладък аромат....
31 Март
Мантъ на параРазточваме тестото изрязваме си еднакви квадрати, в средата на всеки слагаме част от плънката. Ако искате да са по-дребнички, направете квадратите малки. В случая станаха малко като пелмени....
16 Януари
Сьомга на параЯстието се приготвя в съд за готвене на пара.
В горната част подредете сьомгата, отгоре сложете смачкания чесън, нарязания на полумесеци лимон, дафинов лист и копър. Леко посолете....
13 Март
Меденки на параОставя се да почине за 20 минути. След това от тестото се оформят меденки, като се правят не много големи топчета.
Нареждат се на разстояние едно от друго, защото при топлинната обработка увеличават размера си....
22 Май
2
Тиква на параТази тиква на пара може също да се направи на пюре или на тиквена крем супа....
27 Ноем.
Скумрия на ПараЗахлупете и задушавайте рибата, докато стане готова. Получава се стегнатата, задушена, леко опушена, крехка, сочна и ароматна риба.
Поднесете задушената риба, гарнирана с резен лимон.
Скумрията на Пара е готова....
01 Май
Зеленчуци на параАко искате да станат по-вкусни, още толи разбъркайте зеленчуците на пара с 1-2 с.л. масло....
22 Юли
Лаврак на параВодата от тавичката извира и се получава страхотен сос, който можете да използвате да полеете рибата. Вкусно и здравословно....
02 Ноем.
Пържола на параСложете ги да се готвят на пара (кошница/решетка над леко вряща вода с капак) за 1 час или до готовност.
През това време смесете нарязания магданоз със зехтина, малко лимонов сок и сол на вкус....
22 Февр.
Кюфтета на параОставете ги да се варят около 40 минути.
Поднесете ги с гарнитура от зеленчуци по желание....
14 Март
Царевица на параЗамразената царевица се слага в кошничка за варене на пара. Ако нямате, може да използвате гевгир, за предпочитане метален.
Кошничката се слага в съд с вряща вода, в която не трябва да опира....
21 Май
Риба на параСложете приставката за готвене на пара, поставете в нея рибата, похлупете и оставете да се вари за около 10 минути....
10 Март
1
Картофи на параИзмийте картофите добре и ги нарежете на половинки. Сложете ги да се сварят на пара под капак за около 20 минути. Прехвърлете ги в купа.
Накълцайте прясната мащерка и направете дресинг с оцета и зехтина....
14 Май
3
Мантъ на параПо-желание може да си приготвим сос, с който да поднесем, за повече сочност на мантъ на пара....
22 Януари
Скумрия на параОставят се в уреда за около 35-40 минути, след което рибата на пара се сервира, като по желание може да овкусите с малко зехтин.
Имате диетична скумрия на пара....
23 Май
Карфиол на параСварете на пара карфиола за 15 мин., поставете го в плато и го поръсете с настъргана гауда
Подправете с лимоновия сок, магданоза, кимиона, солта и черния пипер и сервирайте....
30 Януари
Ябълки на параДобавят се ябълките и са задушават на тих огън без да се разбъркват до омекване.
Преди поднасяне се поръсват с малко канела. Като десерт може да ги поднесете с натрошени бисквити и топка сметанов сладолед....
01 Юли
Картофи на параИзмийте картофите добре и ги нарежете на половинки. Сложете ги да се сварят на пара под капак за около 20 минути. Прехвърлете ги в купа.
Накълцайте прясната мащерка и направете дресинг с оцета и зехтина....
14 Май
3
Мантъ на параЗахлупете и варете на пара, на слаб огън, до готовност.
За соса - запържете доматено пюре в малко масло. Залейте ястието мантъ на пара. По желание може да приготвите и млечен сос....
29 Ноем.
С какво се съчетава рибата най-добре, лимонов сок, олио, чесън
Начин на приготвяне: Изчиствате рибата (може да използвате всяка риба, която е подходяща за печене), след което я оставяте да престои в съд с вода и сол за 2 часа....
22 Март