Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарни тайни при приготвянето на парфеСега стъпка по стъпка ще ви покажем как се прави самото парфе, като изобщо не подценявайте информацията, която ще поставим в скоби, защото именно там ще се крият тайните ни за приготвянето на идеалното френско парфе....
05 Дек.
Кулинарни тайни при приготвянето на класически фъджАроматът на десерта по време на приготвяне е изкусителен. Вариациите за добавки са много, вкусовете и ароматите са безкрайни и това прави сладкото изкушение толкова харесвано....
16 Юни
Кулинарни тайни при готвене на патешко месоДруга тайна за доброто приготвяне на патешкото месо е получаването на вкусна, хрупкава коричка....
16 Юни
Кулинарни тайни и трикове при приготвянето на баклаТайните при избора на бакла са няколко. Трябва да следите шушулката да има светъл зелен цвят и да е твърда на допир. Ако шушулката е мека, не я купувайте. Ядат се само бобчетата, а шушулката се изхвърля....
03 Април
Хитринки при приготвянето на месоВсяка домакиня трябва да знае, че приготвянето на месо е по-лесно, ако се знаят някои тънкости. Така например мазното свинско се използва за пушени деликатеси, а мазното говеждо – за бьоф строганов....
29 Юли
Тънкости при приготвянето на месоКогато варите месо, не трябва да отваряте капака, след като изключите котлона. Оставете месото под капак още десетина минути.
След това извадете месото и плътно го увийте във фолио, ако трябва да го съхранявате, или веднага...
18 Февр.
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашни суджуци от свинско месоСвинските суджуци се приготвят от 4 части смляно свинско месо и 1 част твърда сланина, нарязана на малки квадратчета. На всеки килограм от сместа се прибавят по 25 г сол, 2 сг селитра, 2 г счукан черен пипер, 5 г...
02 Юни
Кулинарни тънкости при приготвянето на окрошкаНачин на приготвяне: Краставичката, саламът, репичките, картофите, лукът и яйцето се нарязват на средни парчета. Съставките се смесват и се разпределят в чинии за сервиране....
23 Април
Кулинарни тънкости при приготвянето на гъскаГъската се вари около 2 часа. Проверява се дали е добре сварена с помощта на готварска игла или шишче, която се забожда в бута на гъската.
Ако минава свободно през месото, значи гъската е добре сварена.
Когато се задушава...
23 Април
Кулинарни тайни при готвенето на джоланЗа приготвянето на телешки и свински джолан се изискват определени тънкости, за да стане ароматно, вкусно и неустоимо.
Крехкото и добре приготвено месо само се отделя от кокала....
31 Март
3
Кулинарни тайни на класическите френски КрепсПриготвяне на френски Крепс
В купа се смесват брашното, солта, захарта, яйцата и ванилията. С помощта на бъркалка се разбива бавно, докато добавяте млякото. Маслото се слага последно....
13 Февр.
Кулинарни тайни при готвенето на каракудаКогато придобие оранжев цвят е готов за приготвяне. Каракудата има много кости и когато се пържат малките рибки цели, част от костите се стопяват....
22 Април
Основни правила при приготвянето на месоЗа да постигнете вкуса на гореописаните меса, трябва да се научите как да си ги приготвяте, защото много често се допускат грешки именно при приготвянето на месото....
28 Февр.
2
Кулинарни тънкости при приготвянето на домашни багетиДомашните багети са чудесен заместител на хляба. Издължени или кръгли - независимо в каква форма ще ги приготвите, те винаги ще са пресни, с хрупкава коричка и мека, пухкава среда.
Необходими продукти за 2 броя:
250...
03 Януари
1
Кулинарни тънкости при приготвянето на азиатски ястияАнасон и звездовиден анасон - използват се при приготвянето на сладкиши и курабии, при печене на меса и теста;
10. Джинджифил - Клонките му се използват пресни, а корените се обелват и настъргват....
30 Януари
Кулинарни тайни за вкусна баницаБаницата е едно от малкото кулинарни изкушения, на които никой не може да откаже....
11 Март
Разкрийте кулинарните тайни на природатаКулинарните тайни на природата вече се разкриват в ресторантите на К-експрес в София, Варна, Бургас и Пловдив....
05 Ноем.
Кулинарните тайни на истинското ГаспачоКакто българите посрещат летните горещини с купа или чаша изстуден таратор, така и испанците се наслаждават на тяхната студена лятна супа Гаспачо, която отдавна е известна по целия свят.
Не се знае много за историята...
16 Дек.
Кулинарни съвети за приготвяне на зеленчуциЗа да се свари бързо бобът, трябва да го залеете със студена вода и веднага да го сложите да се вари. В момента в който кипне, налейте още малко студена вода.
Повторете това четири пъти. След четиридесет минути бобът...
10 Окт.
Малки кулинарни тайни за домакини на токчетаВсяка добра домакиня си има трикове и хитринки, които прилага в кухнята, за да приготви майсторски своите ястия. Ето някои полезни при готвенето.
За да не залепва месото при пържене, към мазнината прибавете няколко парченца...
27 Окт.
Кулинарни тайни за готвене на грил тиганГрил тиганът осигурява чудесен начин за хората, живеещи в апартаменти и нямащи възможност да изпробват предимствата на барбекю кухнята, да сготвят вкусни ястия на скара. Един добър грил тиган може да ви служи...
14 Февр.
3
Френски тайни за приготвяне на зимнинаПриготвянето на зимнина освен икономично е и особено добро решение за всеки, който се стреми да се храни и готви полезно....
11 Септ.
1
Кордон бльо - история и кулинарни тайниЗа приготвянето на кордон бльо за една порция е необходим едно дебело парче телешко месо или две тънки телешки пържоли....
19 Август
Кулинарни тайни за вкусна агнешка главичкаАгнешката главичка може да бъде приготвена по много и най-различни начини. Можете да я сварите, да я изпечете на фурна, да я сготвите в гювеч или да направите супа. Месцето от агнешката главичка можете да комбинирате с картофи...
20 Април
Тънкости при приготвяне на щраусовото месоПланирали сте деня; набелязали сте вида месо; избрали сте и начина на приготвянето му. Остава ви да запомните няколко тънкости при приготвяне на щраусовото месо - по дейностите в процеса на същинското готвене....
21 Февр.