Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Великденските яйца на бабаВеликденските яйца на баба
14 Април
Яйцата трябва да са на стайна температура преди да се сварят. Варят се за около 10-15 минути, като на дъното на тенджерата се слага плат....
Как да сварим Великденски яйца, без да се напукат?Как да сварим Великденски яйца, без да се напукат?
30 Април
1
За Великденските празници сме се запасили с достатъчно яйца....
Да нашарим великденските яйца с отпечатъциДа нашарим великденските яйца с отпечатъци
14 Април
Ето няколко изпитани метода за получаването на отпечатъци върху великденските ви яйца....
Легенди за Великденските яйцаЛегенди за Великденските яйца
25 Април
Легенди за Великденските яйца Всички легенди за Великденските яйца са свързани с Разпъването на кръста, Смъртта и Възкресението на Божия син....
Как да си приготвим великденски бои за яйца?Как да си приготвим великденски бои за яйца?
13 Април
Ето защо тук ще ви дадем насоки как можете да боядисате великденските яйца с домашни бои за яйца....
Как да си направим великденски яйца с лицаКак да си направим великденски яйца с лица
12 Април
Освен яйца с прическа, ще се сдобиете и с истински биячи за великденските традиции. Шарените яйца са класика от празника....
Как да си сварим компотКак да си сварим компот
22 Август
2
След като сварите компотите, извадете ги от водата и ги обърнете с капачките надолу....
Как да сварим рохки яйца?Как да сварим рохки яйца?
09 Дек.
Много хора ги мъчи въпросът колко време се варят яйцата, за да са рохки. На този въпрос ще се опитаме да отговорим в този съвет. Има майстор-готвачи, които препоръчват яйцата да се варят три минути, за да станат рохки...
Защо си заслужава да изберете плетена украса за великденските яйцаЗащо си заслужава да изберете плетена украса за великденските яйца
17 Април
Тази година особено актуални във великденската украса ще са плетените облекла за яйца....
Tрадиционни български великденски яйцаTрадиционни български великденски яйца
12 Април
1
Чукането с великденски яйца е ритуал за здраве, а който остане със здраво яйце ще се радва на здраве и щастие през цялата година. Винаги, когато са се боядисвали яйца се оставяла една кошничка с яйца за кумовете....
Как да боядисате великденските яйца с естествени багрила?Как да боядисате великденските яйца с естествени багрила?
15 Април
Оставете великденските яйца да се киснат в подправена вода в продължение на няколко часа....
Колко минути се варят великденските яйца?Колко минути се варят великденските яйца?
16 Ноем.
Най-важното нещо при варенето на великденски яйца е времето за варене. Великденските яйца се варят около 7-8 минути....
Как да сварим здрави яйца, без да се пукне нито едноКак да сварим здрави яйца, без да се пукне нито едно
09 Май
Ще можете да сварите яйцето, но бъдете готови то да не изглежда най-добре. Не прекалявайте! Ако добавите твърде много оцет, вашите яйца ще имат вкус и мирис на оцет....
Как да си сварим нахут?Как да си сварим нахут?
19 Ноем.
Нахутът принадлежи към семейството Бобови и подобно на останалите бобови растения, той се готви най-добре след предварително накисване. Ако пропуснете накисването му със студена вода, рискувате в замяна да получите неприятни...
Как да си сварим царевица?Как да си сварим царевица?
18 Ноем.
Може да се използва и за директна консумация – само трябва да се свари, да се посоли и е готова. Варенето на царевицата е много важен момент от приготвянето ѝ....