Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Великденските яйца на бабаЯйцата трябва да са на стайна температура преди да се сварят. Варят се за около 10-15 минути, като на дъното на тенджерата се слага плат....
14 Април
Как да сварим Великденски яйца, без да се напукат?За Великденските празници сме се запасили с достатъчно яйца....
30 Април
1
Да нашарим великденските яйца с отпечатъциЕто няколко изпитани метода за получаването на отпечатъци върху великденските ви яйца....
14 Април
Легенди за Великденските яйцаЛегенди за Великденските яйца
Всички легенди за Великденските яйца са свързани с Разпъването на кръста, Смъртта и Възкресението на Божия син....
25 Април
Как да си приготвим великденски бои за яйца?Ето защо тук ще ви дадем насоки как можете да боядисате великденските яйца с домашни бои за яйца....
13 Април
Как да си направим великденски яйца с лицаОсвен яйца с прическа, ще се сдобиете и с истински биячи за великденските традиции.
Шарените яйца са класика от празника....
12 Април
Как да си сварим компотСлед като сварите компотите, извадете ги от водата и ги обърнете с капачките надолу....
22 Август
2
Как да сварим рохки яйца?Много хора ги мъчи въпросът колко време се варят яйцата, за да са рохки. На този въпрос ще се опитаме да отговорим в този съвет.
Има майстор-готвачи, които препоръчват яйцата да се варят три минути, за да станат рохки...
09 Дек.
Защо си заслужава да изберете плетена украса за великденските яйцаТази година особено актуални във великденската украса ще са плетените облекла за яйца....
17 Април
Tрадиционни български великденски яйцаЧукането с великденски яйца е ритуал за здраве, а който остане със здраво яйце ще се радва на здраве и щастие през цялата година.
Винаги, когато са се боядисвали яйца се оставяла една кошничка с яйца за кумовете....
12 Април
1
Как да боядисате великденските яйца с естествени багрила?Оставете великденските яйца да се киснат в подправена вода в продължение на няколко часа....
15 Април
Колко минути се варят великденските яйца?Най-важното нещо при варенето на великденски яйца е времето за варене. Великденските яйца се варят около 7-8 минути....
16 Ноем.
Как да сварим здрави яйца, без да се пукне нито едноЩе можете да сварите яйцето, но бъдете готови то да не изглежда най-добре.
Не прекалявайте! Ако добавите твърде много оцет, вашите яйца ще имат вкус и мирис на оцет....
09 Май
Как да си сварим нахут?Нахутът принадлежи към семейството Бобови и подобно на останалите бобови растения, той се готви най-добре след предварително накисване. Ако пропуснете накисването му със студена вода, рискувате в замяна да получите неприятни...
19 Ноем.
Как да си сварим царевица?Може да се използва и за директна консумация – само трябва да се свари, да се посоли и е готова. Варенето на царевицата е много важен момент от приготвянето ѝ....
18 Ноем.