Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Основни продукти, използвани в японската кухняОсновни продукти, използвани в японската кухня
15 Юли
Така, както царевицата, бобът и лютите чушки се свързват с мексиканската кухня, а използването на голям брой различни подправки е характерно за арабската кухня, така и японската има свои предпочитания....
Китайска и японска кухня – основни разликиКитайска и японска кухня – основни разлики
02 Септ.
Китайците, от своя страна, предпочитат основно свинско и телешко месо. Основни разлики в двете кухни има и при подправките....
Японската кухня УашокуЯпонската кухня Уашоку
15 Ноем.
Всички сме чували колко здравословна е средиземноморската кухня и в това няма никаква лъжа и измама. Но вероятно още по-здравословна се явява японската кухня, която съвсем не се състои в така познатото ни суши....
Особености на японската кухняОсобености на японската кухня
20 Февр.
Японската кухня, която се приема за част от азиатската, се отличава значително от нея с някои свои характеристики....
Продукти от японската кухняПродукти от японската кухня
15 Май
Приготвянето на ястията от японската кухня е невъзможно без оригиналните японски продукти. Един от тях е коренът от лотос, известен и като ренкон. На вкус е сладък и хрускав....
Джинджифилът в японската кухняДжинджифилът в японската кухня
20 Юли
Ако заговорим за Страната на изгряващото слънце обаче, ще стигнем до извода, че има някои съставки като уасабито например, без които японската кухня не би била това, което е....
Какво знаете за японската кухня?Какво знаете за японската кухня?
01 Март
Разнообразието на тяхната кухня се дължи най-вече на продуктите и подправките, които те използват....
Чужди влияния в японската кухняЧужди влияния в японската кухня
29 Януари
Макар за истинска японска кухня да може да се говори едва след 18 в., много ястия, които са чисто азиатски, са се превърнали в истинско вдъхновение за японските кулинари, които са измисли много добавки към тях и поради...
Терияки - класиката на японската кухняТерияки - класиката на японската кухня
05 Ноем.
Соевият сос Терияки е синоним на японската кухня. Той е нещо като пицата за Италия или синьото сирене за Франция....
Рецепти за профилактика на пародонтозаРецепти за профилактика на пародонтоза
17 Януари
1
Тези няколко рецепти ще ви помогнат за профилактика, докато не е късно, пригответе си ги и бъдете здрави!...
Червен сос за основни ястияЧервен сос за основни ястия
02 Ноем.
Приготвяне на домашен демиглас бульон: Начупваме костите и запържваме се от всички страни. Прибавяме нарязаните зеленчуци. Потъмнелите кости прехвърляме в тенджера и се долива гореща вода. Варят се 4 часа на бавен огън...
Японската кухня е полезна за здраветоЯпонската кухня е полезна за здравето
05 Февр.
Японската кухня става все по-популярна. Освен че имат уникален вкус, азиатските сушита, супи и ястия, подобряват здравето....
Най-популярните специалитети от японската кухняНай-популярните специалитети от японската кухня
13 Окт.
Японската кухня се отличава от всяка друга в света, в нея няма влияния на други национални кухни. Специалитетите от японската кухня са любими на хора от много държави....
Ролята на Соята в японската кухняРолята на Соята в японската кухня
30 Юли
Макар и набедена за лош хранителен продукт, соята всъщност е изключително полезна, поради което е сред основните насаждения в страни като Китай, Корея и Япония....
Най-популярните гъби в японската кухняНай-популярните гъби в японската кухня
19 Март
В тази статия ще ви запознаем с някои от най-популярните и най-вкусни гъби в японската кухня и ще ви дадем идеи как да ги използвате в своите рецепти....
Техники за готвене в Японската кухняТехники за готвене в Японската кухня
29 Април
2
Суровата храна има основно място в японската кухня. Рибеното ястие сашими се приготвя без топлинна обработка, суровата риба е основна съставка и в едно от най-популярните национални ястия - суши....
Мирин - тайната подправка на японската кухняМирин - тайната подправка на японската кухня
14 Ноем.
Мирин е японска подправка, която съдържа около 14% алкохол....
Празниците и храната в японската кухняПразниците и храната в японската кухня
15 Август
В случая не става въпрос за това как се сервира по японски, за типичния начин на японския хранителен режим или за характерната употреба на бамбуковите пръчици, а именно за тясната връзка между японската кухня и японските...
Начини на сервиране в японската кухняНачини на сервиране в японската кухня
24 Ноем.
Ако говорим за изтънченост в кухнята, за изискани маниери и за естетика при сервирането, сигурно бихте решили, че става въпрос за френската кухня....
Основни продукти в испанската кухняОсновни продукти в испанската кухня
04 Февр.
Каталунците и баските имат свои невероятно вкусни рецепти как да си приготвят морските дарове, за което се грижат испанските траулери, кръстосващи моретата от Иран до Чили....
Традиционни подправки и водорасли в японската кухняТрадиционни подправки и водорасли в японската кухня
20 Юли
Водорасли В японската кухня най-често използваните водорасли са комбу, уакаме и нори, като последните са неразделна част от приготвянето на суши....
Рибите и морските деликатеси в японската кухняРибите и морските деликатеси в японската кухня
09 Август
Наредени на многобройни сергии на японските пазари можете да срещнете да се продават риби като риба тон, рак, щука, сьомга, скумрия, червеноперка, ивичест тунец и много друрги....
Основни продукти, използвани в арабската кухняОсновни продукти, използвани в арабската кухня
20 Юли
Арабската кухня, предпочитана от мнозина заради богатството от аромати и вкусове, които притежава, се слави като една от най-древните....
Традиционни съдове и уреди, използвани в японската кухняТрадиционни съдове и уреди, използвани в японската кухня
21 Май
за ръка и с японската кулинария....
Ретро рецепти от българската кухняРетро рецепти от българската кухня
30 Януари
1
Ретро рецептите в българската кухня са онези вече стари вкусове, които си спомняме от детските години, които сякаш усещаме в устата си всеки път, когато се споменат....