Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Приготвяне на домашен кефирПриготвяне на домашен кефир
27 Ноем.
Това са тънкостите в приготвянето на домашен кефир....
Приготвяне на домашно ГХИПриготвяне на домашно ГХИ
21 Окт.
През цялото време трябва да се стои над котлона, защото пяната, която се появява, ако не се махне, пада на дъното и започва да загаря....
Фондю с бутер тесто на фурнаФондю с бутер тесто на фурна
09 Дек.
Притискаме кръговете добре към ръбовете на купите. Печем фондюто за 20 минути в загрята фурна на 200 градуса на фурна без вентилатор....
Фондю с шоколадФондю с шоколад
22 Март
1
Поканете гостите си на фондю с шоколад и чаша пенливо вино....
Фондю с ФонтинаФондю с Фонтина
20 Юли
Нарежете сиренето на кубчета и го смесете млякото. Оставете да престои за 2 часа. Прехвърлете в тенджерка и сложете на котлона в друга по-голяма тенджера с топла вода. Разбъркайте....
Фондю с кафеФондю с кафе
29 Дек.
Вместо с бухтички може да поднесете фондюто с подходящи бисквити и плодове....
Фондю с вишниФондю с вишни
25 Юли
Вишните се измиват, почистват се от костилките и се варят 15 минути на слаб огън заедно с виното, канелата и захарта. Пасират се, преместват се в уред за фондю и се подгряват на слаб огън....
Фондю с гъбиФондю с гъби
23 Юли
Поднесете фондюто с кубчета хляб....
Фондю с бяло сиренеФондю с бяло сирене
23 Юли
Добавете и сиренето и бъркайте леко на огъня, докато се сгъсти. Накрая се овкусява със сол и се долива шерито. Фондюто се поднася с хапки хляб....
Фондю по селскиФондю по селски
08 Юни
1
Разтопява се краве маслото, добавя се натрошеното сирене и изварата и се разбърква до получаване на кремообразна смес. Овкусява се с подправките. Филиите хляб се нарязват на кубчета....
Фондю по парижкиФондю по парижки
29 Април
Виното се налива в дълбока тенджера и се добавят сирената, нарязани на кубчета, и подправките. Оставя се на котлона да заври при непрекъснато бъркане. Добавя се ликьорът и се сваля от котлона....
Фондю с четири вида сиренаФондю с четири вида сирена
17 Януари
Сирената се настъргват на едро ренде. Ако сте решили да ги ползвате в топения им вид, най-добре е да се накъсат на малки парчета. Съдът за фондю се натърква добре със скилидката чесън....
Зелево фондю с ябълков сосЗелево фондю с ябълков сос
13 Окт.
Бульонът се загрява в съд за фондю до кипване. Парченцата зеленчуци се набождат на специални вилички, топват се в бульона, за да се загреят, и се хапват с ябълков сос....
Фондю с шоколад и кафеФондю с шоколад и кафе
07 Януари
Съдът за фондю се подгрява и в сместа се потапят резени ябълки, круши и банани, а също така начупеният на парченца блат....
Ананасово фондю с бял шоколадАнанасово фондю с бял шоколад
13 Юли
Шоколадът се разтопява на водна баня, добавя се сметаната и след 1 минута се добавя ликьорът. Сместа се топли на бавен огън още 2 минути. Парченцата ананас се набождат на вилица и се топват във фондюто....
Фондю с кашкавал в тикваФондю с кашкавал в тиква
27 Окт.
Лукът се реже на кубчета, чесънът се реже на ситно. Лютата чушка се реже на ситно. Лукът, лютата чушка и чесънът се пържат в зехтина. Печурките се нарязват на резени и се добавят към лука. Всичко се задушава 5 минути....
Фондю с шоколад и портокалиФондю с шоколад и портокали
11 Януари
В съд за фондю се слага начупеният шоколад и сметаната. Всичко се загрява на бавен огън до разтопяването на шоколада. Портокалът се изцежда и сокът се добавя в сместа....
Празнично фондю с три вида сиренаПразнично фондю с три вида сирена
03 Окт.
Сервираме фондюто с франзела, нарязана на хапки....
Кралско фондю с четири вида месоКралско фондю с четири вида месо
23 Юни
Броколите се разделят на съцветия, морковите се режат на кръгчета, телешкото и сърнешкото месо се режат на кубчета, свинското и пилешкото месо – на лентички. Сваряват се и се отцеждат от бульона....
История на фондютоИстория на фондюто
11 Април
На 11 април пък се отбелязва Денят на фондюто, което се приготвя от микс сирена. Фондюто се приготвя от твърдо сирене и вино в съд, поставен над спиртник....
Буябес - история и приготвянеБуябес - история и приготвяне
14 Дек.
Според нея буябес води началото си от гръцка супа, приготвена с морски дарове, която се нарича какавиа. Започнали да я приготвят в Марсилия, но 600 години преди Христа, когато гръцки търговци основали града....
Пиле фондюПиле фондю
21 Март
1
Нарежете пилешкото на парчета, объркайте го със сол, млян черен пипер и мащерка и оставете да престои. Загрейте маслото на слаб огън и задушете ситно накълцания лук и чесън, като внимавате да не прегорят....
Снежно фондюСнежно фондю
09 Януари
В съд за фондю се наливат две трети от сметаната, начупеният на парченца шоколад, ликьорът и ромът. Всичко се разбърква, докато се нагрява на бавен огън, докато не се разтопи шоколадът....
История и традиции в приготвянето на локумИстория и традиции в приготвянето на локум
12 Май
3
По-късно в историята, локумът успял да покори и сърцата на английските аристократи. Той намерил своето почетно място в свещената им чаена церемония....
История и приготвяне на класически френски Петел с виноИстория и приготвяне на класически френски Петел с вино
06 Юни
История на кок о вен - френски петел с вино Макар някои историци да търсят корените на този френски специалитет още от времето на галите, първите писмени сведения за приготвянето на бавно задушаван във вино петел се появяват...