Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Приготвяне на домашно ГХИПрез цялото време трябва да се стои над котлона, защото пяната, която се появява, ако не се махне, пада на дъното и започва да загаря....
21 Окт.
Фондю с бутер тесто на фурнаПритискаме кръговете добре към ръбовете на купите.
Печем фондюто за 20 минути в загрята фурна на 200 градуса на фурна без вентилатор....
09 Дек.
Фондю с ФонтинаНарежете сиренето на кубчета и го смесете млякото. Оставете да престои за 2 часа.
Прехвърлете в тенджерка и сложете на котлона в друга по-голяма тенджера с топла вода. Разбъркайте....
20 Юли
Фондю с вишниВишните се измиват, почистват се от костилките и се варят 15 минути на слаб огън заедно с виното, канелата и захарта.
Пасират се, преместват се в уред за фондю и се подгряват на слаб огън....
25 Юли
Фондю с бяло сиренеДобавете и сиренето и бъркайте леко на огъня, докато се сгъсти.
Накрая се овкусява със сол и се долива шерито. Фондюто се поднася с хапки хляб....
23 Юли
Фондю по селскиРазтопява се краве маслото, добавя се натрошеното сирене и изварата и се разбърква до получаване на кремообразна смес.
Овкусява се с подправките.
Филиите хляб се нарязват на кубчета....
08 Юни
1
Фондю по парижкиВиното се налива в дълбока тенджера и се добавят сирената, нарязани на кубчета, и подправките.
Оставя се на котлона да заври при непрекъснато бъркане.
Добавя се ликьорът и се сваля от котлона....
29 Април
Фондю с четири вида сиренаСирената се настъргват на едро ренде. Ако сте решили да ги ползвате в топения им вид, най-добре е да се накъсат на малки парчета. Съдът за фондю се натърква добре със скилидката чесън....
17 Януари
Зелево фондю с ябълков сосБульонът се загрява в съд за фондю до кипване. Парченцата зеленчуци се набождат на специални вилички, топват се в бульона, за да се загреят, и се хапват с ябълков сос....
13 Окт.
Фондю с шоколад и кафеСъдът за фондю се подгрява и в сместа се потапят резени ябълки, круши и банани, а също така начупеният на парченца блат....
07 Януари
Ананасово фондю с бял шоколадШоколадът се разтопява на водна баня, добавя се сметаната и след 1 минута се добавя ликьорът.
Сместа се топли на бавен огън още 2 минути.
Парченцата ананас се набождат на вилица и се топват във фондюто....
13 Юли
Фондю с кашкавал в тикваЛукът се реже на кубчета, чесънът се реже на ситно. Лютата чушка се реже на ситно. Лукът, лютата чушка и чесънът се пържат в зехтина. Печурките се нарязват на резени и се добавят към лука. Всичко се задушава 5 минути....
27 Окт.
Фондю с шоколад и портокалиВ съд за фондю се слага начупеният шоколад и сметаната. Всичко се загрява на бавен огън до разтопяването на шоколада. Портокалът се изцежда и сокът се добавя в сместа....
11 Януари
Кралско фондю с четири вида месоБроколите се разделят на съцветия, морковите се режат на кръгчета, телешкото и сърнешкото месо се режат на кубчета, свинското и пилешкото месо – на лентички. Сваряват се и се отцеждат от бульона....
23 Юни
История на фондютоНа 11 април пък се отбелязва Денят на фондюто, което се приготвя от микс сирена.
Фондюто се приготвя от твърдо сирене и вино в съд, поставен над спиртник....
11 Април
Буябес - история и приготвянеСпоред нея буябес води началото си от гръцка супа, приготвена с морски дарове, която се нарича какавиа. Започнали да я приготвят в Марсилия, но 600 години преди Христа, когато гръцки търговци основали града....
14 Дек.
Пиле фондюНарежете пилешкото на парчета, объркайте го със сол, млян черен пипер и мащерка и оставете да престои.
Загрейте маслото на слаб огън и задушете ситно накълцания лук и чесън, като внимавате да не прегорят....
21 Март
1
Снежно фондюВ съд за фондю се наливат две трети от сметаната, начупеният на парченца шоколад, ликьорът и ромът. Всичко се разбърква, докато се нагрява на бавен огън, докато не се разтопи шоколадът....
09 Януари
История и традиции в приготвянето на локумПо-късно в историята, локумът успял да покори и сърцата на английските аристократи. Той намерил своето почетно място в свещената им чаена церемония....
12 Май
3
История и приготвяне на класически френски Петел с виноИстория на кок о вен - френски петел с вино
Макар някои историци да търсят корените на този френски специалитет още от времето на галите, първите писмени сведения за приготвянето на бавно задушаван във вино петел се появяват...
06 Юни