Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашно Филе Елена с кимионДомашно Филе Елена с кимион
17 Дек.
1
В зависимост от времето сушеницата изсъхва за около 2-3 седмици, като се наблюдава да не пресъхне или мухляса. Да ви е сладко и наздраве! Домашното Филе Елена с кимион е много добро мезе!...
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Филе Елена от свински вратФиле Елена от свински врат
03 Март
3
С помощта на игла и конец го пронизваме и завързваме, за да може да го закачим на хладно и проветриво място, докато изсъхне добре (около 7 дена)....
Филе Елена по семейна рецептаФиле Елена по семейна рецепта
20 Февр.
Суши се филето Елена около две седмици, след което е готово за консумация в компанията на чаша вино. Филе Елена по семейна рецепта за празник на трапезата. Любимото сушено месо!...
Филе ЕленаФиле Елена
11 Януари
9
След около 3 седмици вашето филе Елена е готово. Съхранявайте сушеницата в хладилник, увито в хартия....
Филе ЕленаФиле Елена
11 Януари
9
След около 3 седмици вашето филе Елена е готово. Съхранявайте сушеницата в хладилник, увито в хартия....
Яйца с филе Елена по рецепта на ЗвездевЯйца с филе Елена по рецепта на Звездев
23 Дек.
Във всяка от формите, които са намазани, се слагат филийки от филе Елена на дъното и по стените, за да се оформи купичка. В средата на всяка купичка от филе се слага по едно яйце....
Фалшиво филе ЕленаФалшиво филе Елена
31 Окт.
1
След като престоя във водата, го отцедих и оставих малко да изсъхне и после го овалях в микс от подправки на вкус. Сега ще изчакам 10 дни и ще споделя резултата от фалшивото филе Елена....
Домашно филе ЕленаДомашно филе Елена
22 Окт.
11
Оставете го така да престои 24 часа. Почистете месото от солта и го оваляйте в подправките, като ги смесите преди това. Оставете сушеницата на проветриво място за около десет дни. Домашното филе Елена е готово....
Разкошно Филе ЕленаРазкошно Филе Елена
20 Ноем.
Процесът на сушене на тази пастърма трае 10-14 дни, в зависимост от времето, ако е студено, може и по-бързо да е готово мезето. Разкошното Филе Елена е готово....
Пълнени гъбки с филе ЕленаПълнени гъбки с филе Елена
06 Януари
Нарязваме на ситни кубчета филето Елена и пълним гъбите. Печем в предварително загрята фурна на 200°C....
Бързо и лесно Филе ЕленаБързо и лесно Филе Елена
20 Дек.
1
Оставете го поне ден-два да се овкуси. Добър апетит!...
Свинско Елена на фурнаСвинско Елена на фурна
25 Февр.
Накрая наливаме водата - толкова, колкото да покрие месото. Печем на силна фурна за час и половина....
Филе Елена със сминдух и чубрицаФиле Елена със сминдух и чубрица
07 Март
След около 2-3 седмици сушеницата е готова, но през това време трябва да я проверявате, за да не мухляса или да не се изсуши прекалено много. Филето Елена със сминдух и чубрица е готово....
Месо от елен в бурканМесо от елен в буркан
31 Юли
Месото от елен в буркан е готово....
Черен дроб от елен с беконЧерен дроб от елен с бекон
21 Ноем.
Накиснете предварително черния дроб от елен в млякото за няколко минути. Оваляйте в брашнито и пуснете в тигана да се пържи до готовност от всички страни....
Филе Елена от какво се прави?Филе Елена от какво се прави?
16 Окт.
Често може да чуете да наричат филе Елена перлата на мезетата....
Панагюрска луканка и филе Елена са защитени продуктиПанагюрска луканка и филе Елена са защитени продукти
05 Август
Това са панагюрската луканка и любимото на мнозина филе Елена....
Домашното печено пиле на мамаДомашното печено пиле на мама
18 Април
2
Домашното печено пиле на мама е много вкусно....
Какви подправки се слагат на филе Елена?Какви подправки се слагат на филе Елена?
02 Март
1
Кой не е чувал за филе Елена, кой не го е пробвал с една ракия или чаша отлежало домашно вино? Който го е опитал, винаги повтаря. Всъщност името на филе Елена подлъгва, че е от еленско месо....
Панагюрската луканка и филе Елена се правят от вносно месоПанагюрската луканка и филе Елена се правят от вносно месо
26 Окт.
Оказва се, че типичните български деликатеси като панагюрската луканка и филе Елена, които преди време бяха защитени от Европейската комисия, се приготвят от вносно месо....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Свинско сърце тип ЕленаСвинско сърце тип Елена
06 Окт.
Да ви е вкусно с това чудесно мезе за питие - свинско сърце тип Елена....