Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пържена бозалъшка гъбаНарязваме я на едри парчета и слагаме да се пържи с малко вода и масло.
Малко по-късно добавяме и нарязания на дребно лук. Позапържват се и се добавят джодженът и солта....
15 Май
12
Булка гъба с масло и сметанаБулка гъба със сметана може да се сервира както самостоятелно, така и като сос към месо....
31 Окт.
1
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Бисерна гъбаБисерната гъба /Amanita rubescens/ представлява базидиева гъба, принадлежаща към род Мухоморка и семейство Мухоморкови /Amanitaceae/. В някои краища на страната тя се нарича още перла и бисерка. Amanita rubescens е разпространена...
30 Януари
Гъба БулкаГъба Булка /Amanita caesarea/ представлява базидиева гъба, принадлежаща към род мухоморка и семейство Мухоморкови. У нас тя е известна с различни наименования. Българинът я знае като яйченик, булница, ченуша, царска гъба...
30 Януари
Сярна гъбаСярната гъба /Laetiporus sulphureus/ представлява вид базидиева гъба. Тя принадлежи към семейство Polyporaceae. При нея плодните тела могат да бъдат обагрени в различни цветове, най-често в жълто или оранжево. Видът е разпространен...
30 Януари
Хамелеонова гъбаХамелеоновата гъба (Laccaria laccata) представлява вид базидиева гъба, която е подходяща за консумация. Разпространена е най-вече в Северна Америка и Европа. Среща се още в Мексико и Коста Рика. Тя се причислява...
13 Февр.
Гъба ВиолеткаГъба Виолетката /Lepista nuda/ представлява базидиева ядлива гъба от род Clitocybe и семейство Есенни гъби /Tricholomataceae/. Разпространена е в Северна Америка и Европа. В Русия е популярна с името рядовка фиолетовая....
01 Февр.
Гъба ПъстърваГъба пъстърва /Polyporus squamosus/ представлява вид базидиева гъба, позната у нас още с наименованието ястребка. В Русия тя е известна като трутовик чешуйчатый, във Франция - като Polypore écailleux, а в Германия е наричана...
19 Август
Дяволска гъбаГъбите са част от забележителна група организми, в която влизат също дрождите и плесените. Това огромно царство е отделно както от растенията, така и от животните и е самостоятелна група организми.
Природата ги е създала...
04 Януари
Гъба ТръбенкаВ гръцката митология е добре познат митът за рога за изобилието. Това е рог от нимфата Амалтея, който има чудно свойство - пълни се с каквото месо или напитка поиска неговият собственик. Неслучайно е символ на изобилието....
21 Април
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Тибетската гъба може да излекува СПИНКакво е кефир? Това е ферментирала млечна напитка, идваща от обитаващите Централна Азия тюркски, монголски и тибетски народи. Получава се след заквасване на краве, козе или овче мляко с помощта на кефирни зърна или по-известната...
24 Ноем.
3