Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пържена бозалъшка гъбаПържена бозалъшка гъба
15 Май
12
Нарязваме я на едри парчета и слагаме да се пържи с малко вода и масло. Малко по-късно добавяме и нарязания на дребно лук. Позапържват се и се добавят джодженът и солта....
Веган шкембе с гъба кладницаВеган шкембе с гъба кладница
14 Януари
Веган шкембето с гъба кладница е много вкусно....
Булка гъба с масло и сметанаБулка гъба с масло и сметана
31 Окт.
1
Булка гъба със сметана може да се сервира както самостоятелно, така и като сос към месо....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Бисерна гъбаБисерна гъба
30 Януари
Бисерната гъба /Amanita rubescens/ представлява базидиева гъба, принадлежаща към род Мухоморка и семейство Мухоморкови /Amanitaceae/. В някои краища на страната тя се нарича още перла и бисерка. Amanita rubescens е разпространена...
Гъба БулкаГъба Булка
30 Януари
Гъба Булка /Amanita caesarea/ представлява базидиева гъба, принадлежаща към род мухоморка и семейство Мухоморкови. У нас тя е известна с различни наименования. Българинът я знае като яйченик, булница, ченуша, царска гъба...
Сярна гъбаСярна гъба
30 Януари
Сярната гъба /Laetiporus sulphureus/ представлява вид базидиева гъба. Тя принадлежи към семейство Polyporaceae. При нея плодните тела могат да бъдат обагрени в различни цветове, най-често в жълто или оранжево. Видът е разпространен...
Хамелеонова гъбаХамелеонова гъба
13 Февр.
Хамелеоновата гъба (Laccaria laccata) представлява вид базидиева гъба, която е подходяща за консумация. Разпространена е най-вече в Северна Америка и Европа. Среща се още в Мексико и Коста Рика. Тя се причислява...
Гъба ВиолеткаГъба Виолетка
01 Февр.
Гъба Виолетката /Lepista nuda/ представлява базидиева ядлива гъба от род Clitocybe и семейство Есенни гъби /Tricholomataceae/. Разпространена е в Северна Америка и Европа. В Русия е популярна с името рядовка фиолетовая....
Гъба ПъстърваГъба Пъстърва
19 Август
Гъба пъстърва /Polyporus squamosus/ представлява вид базидиева гъба, позната у нас още с наименованието ястребка. В Русия тя е известна като трутовик чешуйчатый, във Франция - като Polypore écailleux, а в Германия е наричана...
Дяволска гъбаДяволска гъба
04 Януари
Гъбите са част от забележителна група организми, в която влизат също дрождите и плесените. Това огромно царство е отделно както от растенията, така и от животните и е самостоятелна група организми. Природата ги е създала...
Гъба ТръбенкаГъба Тръбенка
21 Април
В гръцката митология е добре познат митът за рога за изобилието. Това е рог от нимфата Амалтея, който има чудно свойство - пълни се с каквото месо или напитка поиска неговият собственик. Неслучайно е символ на изобилието....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Тибетската гъба може да излекува СПИНТибетската гъба може да излекува СПИН
24 Ноем.
3
Какво е кефир? Това е ферментирала млечна напитка, идваща от обитаващите Централна Азия тюркски, монголски и тибетски народи. Получава се след заквасване на краве, козе или овче мляко с помощта на кефирни зърна или по-известната...