Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да бланшираме оризКак да бланшираме ориз
17 Януари
С бланширан ориз можете да си приготвите вкусно свинско с ориз, ориз със зеленчуци, тиквички с ориз и дори оризови кюфтенца....
Как да бланшираме картофиКак да бланшираме картофи
08 Окт.
1
И сте готови с вашите бланширани картофи....
Как да бланшираме спанак?Как да бланшираме спанак?
16 Март
1
Добре е да се спомене, че ако искате на момента да си хапнете от този полезен зеленчук, изобщо няма за какво да го бланширате....
ГрахГрах
05 Март
2
Грахът /Pisum Sativum/ представлява биологичен вид, растение от семейство Бобови. Отглежда се като домашна култура и се използва за прехрана по целия свят. От ботаническа гледна точка растението грах всъщност е плод, но в...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Какво да сготвя с грахКакво да сготвя с грах
12 Май
От невероятни тестени изделия, до кремообразни супи, солени пюрета и бързи салати - включването на грах във вашите кулинарни произведения е здравословно допълнение към ястията през всеки сезон. Независимо дали е пресен, замразен...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да бланшираме броколи?Как да бланшираме броколи?
28 Окт.
Ако искате да си приготвите броколи, задължително трябва да ги бланширате предварително. Изберете хубави зелени броколи, които са качествени и с крехки стъбла....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Какво трябва да знаем за аспержовия грахКакво трябва да знаем за аспержовия грах
04 Януари
Аспержовият грах, считан и до днес за деликатесен зеленчук и малко познат в България, няма нищо общо с аспержите. Той наистина наподобява на тях на вкус, но по форма е сходен на граха и се отглежда като повечето бобови...
Как да замразим царевица, грах и фасулКак да замразим царевица, грах и фасул
27 Ноем.
Освен това царевицата трябва и да се бланшира. Това става, като сложите в достатъчно дълбок съд леко осолена вода да кипне....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как се съхранява грах?Как се съхранява грах?
25 Януари
Грахът се бере, докато е още с леко меки зърна, почиства се от шушулките и се поставя в тенджера с леко подсолена, вряща вода за около 5 минути, за да се бланшира....
Как се готви грахКак се готви грах
26 Януари
Ако смятате, че грахът се вари дълго, лесно загаря, става много твърд или пък напротив, става на каша, значи вие просто не можете да го готвите правилно. Именно затова е важно да знаете някои малки хитринки за готвене на...