Агнешки шерденАгнешки шерден
13 Януари
Efrosia
Сварете самостоятелно агнешкия шерден с 5 листа дафинов лист, малко черен пипер и сол на вкус. Отделно сварете и агнешките карантии със същите подправки. След това нарежете на дребно сварените карантии....
Агнешки шерденАгнешки шерден
13 Януари
Efrosia
Сварете самостоятелно агнешкия шерден с 5 листа дафинов лист, малко черен пипер и сол на вкус. Отделно сварете и агнешките карантии със същите подправки. След това нарежете на дребно сварените карантии....
Пълнени агнешки шердениПълнени агнешки шердени
30 Март
3
Efrosia
Измийте агнешките шерденчета, посолете ги, оставете да престоят така 10 минути и ги изплакнете....
Агнешки бъбреци в шерден на фурнаАгнешки бъбреци в шерден на фурнаБъбреците и момиците се измиват, нарязват се на малки парчета и се задушават в половината от маслото. Прибавя се ситно нарязаният лук и се задушава 5-6 минути, след това - оризът, а след няколко минути - обелените и нарязани...
Телешки Шерден ЧорбаТелешки Шерден ЧорбаИзважда се шерденът да се охлади, след което го нарязвате на дребно. Към врящата чорба се добавя измитият ориз и когато омекне, се слага и нарязаният шерден, поръсва се черния пипер и да проври още 10 мин....
Какво е телешки шерден?Какво е телешки шерден?
29 Март
Mariana
Много домакини подминават с недоверие телешкия шерден, основно, защото не знаят какво точно представлява и как да го сготвят....
Агнешко МесоАгнешко Месо
05 Май
Admin
Знайте, че агнешкото месо може да се консумира както топло, така и студено. Няколко бързи съвета как и къде да го използваме - От агнешката кайма се правят страхотни бургери....
ШербетШербет
18 Април
8
Maria Kostoff
Налейте водата в тенджера и добавете нарязаните с корите лимони и шафрана. Щом кипне, варете 5 минути на умерен котлон. Прецедете сместа, като изцедите и сока от лимоните. Добавете захарта и ментата. Загрейте отново...
Какво да си приготвим с мляно агнешко месо?Какво да си приготвим с мляно агнешко месо?За нейното приготвяне са ви необходими: смес от мляко агнешко месо, чесън, лук, сол и черен пипер, както и кедрови ядки и чери домати. Опитайте я още следващия път, когато ви се дояде пица....
Как да изберем хубаво агнешко и за какво е полезно?Как да изберем хубаво агнешко и за какво е полезно?
12 Април
1
Admin
Освен това агнешко е източник на витамин В12, който се грижи за здравето на червените кръвни клетки, както и за нервната система....
Как да изберем перфектното агнешкоКак да изберем перфектното агнешкоТлъстото агнешко трябва да се пече на по-ниска температура, но за повече време. Мазнината ще се стопи постепенно и ще остане сочно и крехко....
Лимонов шербетЛимонов шербетИзстискваме лимона и настъргваме кората му на ситно ренде. В дълбок съд накисваме настърганата лимонова кора, която заливате с 3 с.л. лимонов сок, виното (портвайна) и пудрата захар. Оставяме продуктите за 20 минути,...
Трите идеални маринати за агнешки котлетиТрите идеални маринати за агнешки котлетиНе може Гергьовден без агнешка чорба и агнешко печено – това е нашата българска традиция. На общата празнична трапеза се събират роднини и приятели....
Тайните на вкусното агнешкоТайните на вкусното агнешкоЯстия с агнешко месо у нас са рецепти с традиция. Най-често срещаните рецепти са за печено агне с плънка, агнешки шишове на скара, агнешки котлети и пълнена плешка....
Агнешко печено за ВеликденАгнешко печено за ВеликденВижте няколко идеи за вкусно агнешко печено. Първото ни предложение за печено агнешко с картофи, розмарин и чесън. Необходими продукти: агнешка плешка, смлян черен пипер, 2 с.л....