Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Масленица с айрян и сиренеМасленица с айрян и сирене
12 Август
Масленицата с айрян и сирене е чудна....
Питки с айрян и вкусен пълнежПитки с айрян и вкусен пълнеж
08 Юли
1
Питките с айрян и вкусен пълнеж са готови. Източник-Бг мама...
Пълнозърнест хляб с айрян в хлебопекарнаПълнозърнест хляб с айрян в хлебопекарна
24 Юли
В съда на пекарната се поставят първо течните съставки - айрян или вода, олиото, после маята, захарта. После брашното, предварително пресято и солта. Хлебопекарната се включва на основна програма за бял хляб....
Хлебче с айрян в йенско стъклоХлебче с айрян в йенско стъкло
17 Май
Направете кладенче и в него сипете айряна (на стайна температура или леко затоплен) и олиото. Замесете еластично и нелепнещо тесто, като си добавяте брашно, ръсвайки по плота в процеса на месене....
Пшенично-лимецов хляб с айрян в хлебопекарнаПшенично-лимецов хляб с айрян в хлебопекарна
21 Ноем.
Айрянът се сипва в съда на пекарната, прибавя се натрошената мая и захарта. Прибавя се олиото, след това двата вида брашно. Най- отгоре се прави кладенче и се слага солта....
АйрянАйрян
27 Март
1
Към сместа може да добавим и сол. Охлаждаме добре и тогава поднасяме. Подходящ е за горещите летни дни, както и за хора с ниско кръвно налягане....
Палачинки с айрянПалачинки с айрян
11 Дек.
2
Палачинките с айрян са много вкусни....
Милинки с айрянМилинки с айрян
09 Септ.
Тогава се заливат с първата заливка от айрян и натрошено в него сирене и се оставят да бухнат добре още около час. Фурната се включва да загрее на 180 °C, на котлона се разтапя свинската мас при 3-4 лъжици олио....
Мекици с айрянМекици с айрян
04 Февр.
Маята се разтваря в топлия айрян заедно със захарта и малко брашно. Разбърква се и се оставя да шупне на топло да се получи отгоре като шапка....
Пържени филийки с айрянПържени филийки с айрян
01 Ноем.
Филийките хляб (трябва да са от по-сух хляб) срязваме на половини. На едната половина слагаме сирене и отгоре поставяме другата половина на филийката. В купа разбиваме яйцето с айряна....
Лимецови палачинки с айрянЛимецови палачинки с айрян
08 Февр.
Разбъркайте и оставете сместа да шупне. След това прибавете водата и разбъркайте, докато се смесят добре съставките. Добавете ги към яйцето. Накрая сложете брашното лъжица по лъжица....
Малки питки с айрянМалки питки с айрян
12 Дек.
Получават се много вкусни малки питки с айрян....
Солени кексчета с айрянСолени кексчета с айрян
05 Септ.
Солените кексчета с айрян са готови....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....