Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Зеленият чай охлажда в жегитеЗеленият чай охлажда в жегите
17 Юли
Топлият зелен чай охлажда в жегите. Девет минути след изпиването на една чашка порите на кожата се отварят, телесната температура спада с 1-2 градуса и човек се чувства охладен....
Бързо сладко от червени плодовеБързо сладко от червени плодове
28 Юни
Измиваме и почистваме плодовете. Намачкваме ги с вилица на пюре, като може да останат и по- големи парченца. Добавяме сока от лайм, стевията и семената чиа и разбъркваме....
Чай от горски плодовеЧай от горски плодове
16 Окт.
Сварените плодове могат да се използват и втори път за нов чай следващата вечер. Потопете се и вие с магическото ухание на чай от горски плодове!...
Бързо парфе от йогурт и замразени плодовеБързо парфе от йогурт и замразени плодове
26 Януари
Млякото се разбърква с какаото и меда. Нареждат се в чаша ред череши, лъжичка йогурт, орехи, ред малини. Да ви е сладко!...
Прозявките охлаждат мозъкаПрозявките охлаждат мозъка
15 Окт.
Тогава прозявките не правят нищо полезно за охлаждането на мозъка, тъй като въздухът е топъл. Странното е, че не е необходимо да гледате как един човек се прозява....
Летни плодове за бързо отслабванеЛетни плодове за бързо отслабване
31 Юли
В следващите редове вижте най-добрите летни плодове за бързо отслабване: 1....
Кейк за чай с мед и плодовеКейк за чай с мед и плодове
28 Януари
Намазваме с масло формичка за кекс с обем 450 г . Загряваме фурната на 190 градуса. Отделно в купа разбъркваме маслото със захарта, докато се получи пухкава смес. Добавяме мед и разбитото яйце, разбъркваме пак, докато...
Бърза плодова диетаБърза плодова диета
18 Юни
1
Според диетолозите плодова диета, съчетана по определен начин, може да стопи между 3 и 6 килограма за една седмица. Плодовете, които най-активно изгарят калории, са ябълките, кивито, портокалът, грейпфрутът......
Отслабни бързо лятото с тези плодовеОтслабни бързо лятото с тези плодове
27 Май
Кои плодове подпомогнат бързото отслабване за лятото? Лимони Сред цитрусовите плодове като притежаващ най-полезни свойства се смята лимонът. Това не е случайно....
Сръбски топъл сандвичСръбски топъл сандвич
09 Юни
Готовия сръбски топъл сандвич извадете от фурната, намажете с олио, оставете да изстине и сервирайте....
Топъл шоколад плазмаТопъл шоколад плазма
06 Май
Поставете всички съставки с изключение на бишкотите на прах в малка тенджера и разбъркайте добре на слаб огън, докато сместа се сгъсти. Оставете настрана за 10 минути. Изсипете чаена лъжичка от бишкотите на прах в чашата...
Топъл джинджифилов сладкишТопъл джинджифилов сладкиш
04 Септ.
Брашното се пресява и се смесва със содата, канелата, джинджифила и индийското орехче. Медът се загрява леко, добавя се маслото и кафявата захар и всичко се разбърква. Тази смес се добавя в брашното и се разбърква добре...
Топъл млечен сосТопъл млечен сос
16 Юни
1
Разтопете маслото в тенджерка. Добавете брашното и бъркайте с телена бъркалка за 1-2 минути - докато се позапържи. Постепенно и при непрекъснато разбиване доливайте прясното мляко. Оставете да къкри леко в продължение...
Пиян топъл шоколадПиян топъл шоколад
03 Септ.
Шоколадът се начупва на парченца. Млякото се слага в тенджерка и се добавя шоколадът, захарта и канелата. Загрява се на среден огън и се разбърква, докато шоколадът и захарта не се разтворят напълно. Добавят се ромът...
Топъл бял шоколадТопъл бял шоколад
26 Януари
4
Прясното мляко се загрява и към него се добавя натрошеният на ситно бял шоколад и ваниловата захар. Разбърква се добре, за да се разтопи шоколадът, при нужда се загрява отново. По желание се гарнира с бита сметана...
Топъл коледен пуншТопъл коледен пунш
30 Януари
Нарежете на парчета портокала и лимона, добавете виното, захарта, индийското орехче и канелата и варете приготвеното червено вино на бавен огън 5 мин. Поднесете готовия пунш в предварително леко затоплени чаши от дебело...
Топъл чай и чесън през час при болки в гърлотоТопъл чай и чесън през час при болки в гърлото
28 Дек.
Зимата е времето, в което вирусите ни атакуват непрекъснато. Грип, настинка или друг върлуващ в момента вирус поразява големи групи от населението, особено в гъсто населените големи градове. Посягането към лекарствата...
Бързо гадаене с плодове разкрива бъдещето тиБързо гадаене с плодове разкрива бъдещето ти
08 Ноем.
Бързо гадаене с плодове Гадаене с ананас Заедно с екзотичния вкус този плод носи и избор, подпомагащ навлизането в нова професионална или лична сфера в живота, която до този момент не е била предпочитана....
Топъл коктейл с боровинкиТопъл коктейл с боровинки
10 Дек.
В тенджера на котлона изсипваме сока от боровинки, прибавяме захарта и изчакваме тя да се разтвори. Прибавяме сметаната и лимоновия сок. Разбъркваме, сипваме в чаша и сервираме....
Топъл коктейл с малиниТопъл коктейл с малини
10 Дек.
В тенджера на котлона сипваме сиропа от малини и добавяме канелата и счукания карамфил. Оставяме да кипне. Наливаме в чаши и сервираме....
Топъл шоколад с ментаТопъл шоколад с мента
08 Септ.
Прясното мляко се смесва със захарта и сметаната. Добавят се нарязаните ментови листа и сместа се загрява на среден огън. След като кипне, се сваля от котлона, похлупва се с капак и се оставя за 10 минути. Млякото...
Топъл шоколад по неаполитанскиТопъл шоколад по неаполитански
31 Август
Нишестето се размива с малко сметана. Останалата сметана се загрява, без да кипва. Добавя се захарта и размитото нишесте и сместа се загрява при непрекъснато бъркане, докато започне да се сгъстява. Сваля се от котлона...
Топъл сос от копърТопъл сос от копър
26 Януари
Запържваме в олио (зехтин) 2 с.л. копър, овкусен с черен пипер и сол на вкус. Добавяме 2 с.л. брашно и запържваме до златисто. Дръпваме от огъня и наливаме внимателно с непрекъснато разбъркване 1 ч.ч. вода. Добавяме...
Прекрасен домашен топъл шоколадПрекрасен домашен топъл шоколад
18 Януари
Шоколадите се натрошават на парченца. Загрява се 1/3 от млякото и към него се добавят двата вида шоколад и щипката сол. След като се разтопи шоколадът, се изсипва останалото мляко. Загрява се, като се разбива непрекъснато...
Топъл шоколад с ягодиТопъл шоколад с ягоди
30 Дек.
Ягодите се пасират с половината от пудрата захар. Сметаната се разбива с останалата пудра захар. Млякото се смесва с нишестето и се оставя да кипне на бавен огън при непрекъснато бъркане. Сваля се от огъня. Добавя...