Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Охлюви с лукСварете охлювите и ги почистете.
В подходящ тиган загрейте олиото и запържете нарязания на полумесеци лук до златисто.
Прибавете охлювите и ги запържете за кратко....
30 Април
Охлюви с оризАко охлювите ви не са почистени, ги измийте и ги сложете да се сварят за половин час. Извадете месото от черупките и запазете бульона....
04 Май
1
Охлюви с лападТака приготвеният лапад се добавя в тигана при охлювите и лука, и ястието с охлюви се овкусява с всички подправки. Долива се течната сметана и след около 5 минути охлювите с лапад се снемат от котлона....
07 Дек.
1
Охлюви с оризАко охлювите ви не са почистени, ги измийте и ги сложете да се сварят за половин час. Извадете месото от черупките и запазете бульона....
04 Май
1
Охлюви с паста ПатафриЗа това вкусно бирено мезе целите охлюви се измиват. Слагат се в тенджера. Слагат се на котлона, колкото да се попарят.
Изрязва се само мускула /пълзящата част на охлюва/....
16 Август
Бутер охлюви с каймаНамажете вкусните бутерки с яйце и сложете върху намазнена хартия да се пече 20 минути на 200 °C.
Бутер охлювите с кайма са готови....
21 Септ.
Сиропирани охлюви с маяЗаливат се сладките охлюви със студен сироп и оставяме да попие поне 2-3 часа....
04 Март
Канелени охлюви с медОставя се на топло да втаса, докато удвой обема си. Готовото тесто се разточва на правоъгълна кора, която се намазва с меко масло и поръсваме със смес от захар и канела....
28 Април
Охлюви с пресен лукСъбраните охлюви се поставят в добре завързана найлонова торба, надупчена на няколко места, за да могат охлювите да дишат. Престояват поне едно денонощие, за да се почистят от стомашното съдържание....
21 Април
Печени охлюви с билкиДобавете по 1-2 щипки от подправките и оставете маслото да престои 10 минути за да усвои ароматите. Смесете го с нарязаните зеленчуци....
19 Юни
Охлюви с подлучен сосСварените и почистени охлюви се запържват в 2-3 с.л. олио, заедно с бялата част на лука. Добавят се лучените пера, червения пипер и се залива с бирата или подкиселената вода....
05 Окт.
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириНасладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
07 Окт.
Охлюви по селскиОхлювите трябва да са престояли поне 24 часа на хляб и вода. Ако е май месец, внимавайте - може да са яли пелин. Когато пелинът израсне, вече няма опасност....
09 Юли
Охлюви по моряшкиДобавяме охлювите и добавяме сол на вкус. Заливаме с виното и 1 ч.ч. вода и оставяме да заврат. Когато това стане, добавяме лукчетата, гъбите и черния пипер....
09 Февр.
Охлюви по бургундскиСервирайте този френски деликатес в порционни чинии, като охлювите трябва да бъдат 13 в порция.
И да не забравите бялото вино!
Добър апетит и наздраве!
Охлювите по бургундски са готови....
20 Януари
Охлюви от бутертестоГотовите "охлюви" се махат от горещата тава и се подреждат на решетка, докато изстинат....
29 Дек.
1
Охлюви на тиганЗагрейте мазнината в широк тиган и сложете охлювите да се запържат. След малко добавете накълцаните лук и чесън, разбъркайте и излейте бялото вино....
27 Април
Охлюви по средиземноморскиДобавят се дафиновите листа и една чаша от водата, в която са се варили охлювите, и се оставя да поври на слаб огън.
Пресипва се в тава и отгоре се нареждат охлювите и нарязаният на парченца лимон....
20 Януари
Охлюви с бутертесто и лешнициНа части се потапят охлювите в сиропа и оставяме да попият добре.
Охлювчетата се изваждат в чиния и охладени се сервират.
Охлювите с бутертесто и лешници са готови....
21 Май
Супа от охлюви и коприваЗадната част на охлюва излизаща от черупката не е годна за консумация и трябва да се изхвърли. От задната част на охлюва продължава малко черво, което също трябва да се отстрани....
23 Ноем.
Паста Охлюви с риба тонРазбъркваме хубаво и с малка лъжичка пълним паста Охлювите с риба тон.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа...
16 Ноем.
Крокети от охлюви с гъбиМожете да ги поднесете както топли, така и студени.
Крокетите от охлюви с гъби са готови....
20 Ноем.
Чорба от охлюви и лападДобавете охлювите и варете, докато изплува мазнината.
Добавете измития ориз и варете, докато омекне.
Овкусете със сол.
Чорбата от охлюви и лапад е готова....
05 Септ.