Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Охлюви с лукОхлюви с лук
30 Април
Сварете охлювите и ги почистете. В подходящ тиган загрейте олиото и запържете нарязания на полумесеци лук до златисто. Прибавете охлювите и ги запържете за кратко....
Охлюви с оризОхлюви с ориз
04 Май
1
Ако охлювите ви не са почистени, ги измийте и ги сложете да се сварят за половин час. Извадете месото от черупките и запазете бульона....
Охлюви с лападОхлюви с лапад
07 Дек.
1
Така приготвеният лапад се добавя в тигана при охлювите и лука, и ястието с охлюви се овкусява с всички подправки. Долива се течната сметана и след около 5 минути охлювите с лапад се снемат от котлона....
Охлюви с оризОхлюви с ориз
04 Май
1
Ако охлювите ви не са почистени, ги измийте и ги сложете да се сварят за половин час. Извадете месото от черупките и запазете бульона....
Охлюви с паста ПатафриОхлюви с паста Патафри
16 Август
За това вкусно бирено мезе целите охлюви се измиват. Слагат се в тенджера. Слагат се на котлона, колкото да се попарят. Изрязва се само мускула /пълзящата част на охлюва/....
Бутер охлюви с каймаБутер охлюви с кайма
21 Септ.
Намажете вкусните бутерки с яйце и сложете върху намазнена хартия да се пече 20 минути на 200 °C. Бутер охлювите с кайма са готови....
Сиропирани охлюви с маяСиропирани охлюви с мая
04 Март
Заливат се сладките охлюви със студен сироп и оставяме да попие поне 2-3 часа....
Канелени охлюви с медКанелени охлюви с мед
28 Април
Оставя се на топло да втаса, докато удвой обема си. Готовото тесто се разточва на правоъгълна кора, която се намазва с меко масло и поръсваме със смес от захар и канела....
Охлюви с пресен лукОхлюви с пресен лук
21 Април
Събраните охлюви се поставят в добре завързана найлонова торба, надупчена на няколко места, за да могат охлювите да дишат. Престояват поне едно денонощие, за да се почистят от стомашното съдържание....
Печени охлюви с билкиПечени охлюви с билки
19 Юни
Добавете по 1-2 щипки от подправките и оставете маслото да престои 10 минути за да усвои ароматите. Смесете го с нарязаните зеленчуци....
Охлюви с подлучен сосОхлюви с подлучен сос
05 Окт.
Сварените и почистени охлюви се запържват в 2-3 с.л. олио, заедно с бялата част на лука. Добавят се лучените пера, червения пипер и се залива с бирата или подкиселената вода....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
07 Окт.
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Охлюви по селскиОхлюви по селски
09 Юли
Охлювите трябва да са престояли поне 24 часа на хляб и вода. Ако е май месец, внимавайте - може да са яли пелин. Когато пелинът израсне, вече няма опасност....
Охлюви по моряшкиОхлюви по моряшки
09 Февр.
Добавяме охлювите и добавяме сол на вкус. Заливаме с виното и 1 ч.ч. вода и оставяме да заврат. Когато това стане, добавяме лукчетата, гъбите и черния пипер....
Охлюви по бургундскиОхлюви по бургундски
20 Януари
Сервирайте този френски деликатес в порционни чинии, като охлювите трябва да бъдат 13 в порция. И да не забравите бялото вино! Добър апетит и наздраве! Охлювите по бургундски са готови....
Охлюви от бутертестоОхлюви от бутертесто
29 Дек.
1
Готовите "охлюви" се махат от горещата тава и се подреждат на решетка, докато изстинат....
Охлюви на тиганОхлюви на тиган
27 Април
Загрейте мазнината в широк тиган и сложете охлювите да се запържат. След малко добавете накълцаните лук и чесън, разбъркайте и излейте бялото вино....
Охлюви по средиземноморскиОхлюви по средиземноморски
20 Януари
Добавят се дафиновите листа и една чаша от водата, в която са се варили охлювите, и се оставя да поври на слаб огън. Пресипва се в тава и отгоре се нареждат охлювите и нарязаният на парченца лимон....
Чорба с охлюви и фидеЧорба с охлюви и фиде
08 Януари
Чорбата с охлюви и фиде е готова....
Охлюви с бутертесто и лешнициОхлюви с бутертесто и лешници
21 Май
На части се потапят охлювите в сиропа и оставяме да попият добре. Охлювчетата се изваждат в чиния и охладени се сервират. Охлювите с бутертесто и лешници са готови....
Супа от охлюви и коприваСупа от охлюви и коприва
23 Ноем.
Задната част на охлюва излизаща от черупката не е годна за консумация и трябва да се изхвърли. От задната част на охлюва продължава малко черво, което също трябва да се отстрани....
Паста Охлюви с риба тонПаста Охлюви с риба тон
16 Ноем.
Разбъркваме хубаво и с малка лъжичка пълним паста Охлювите с риба тон. Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа...
Крокети от охлюви с гъбиКрокети от охлюви с гъби
20 Ноем.
Можете да ги поднесете както топли, така и студени. Крокетите от охлюви с гъби са готови....
Чорба от охлюви и спанакЧорба от охлюви и спанак
12 Ноем.
Чорбата от охлюви и спанак е готова....
Чорба от охлюви и лападЧорба от охлюви и лапад
05 Септ.
Добавете охлювите и варете, докато изплува мазнината. Добавете измития ориз и варете, докато омекне. Овкусете със сол. Чорбата от охлюви и лапад е готова....