Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Няколко причини да ядете лападПричини да ядете по-често лапад
Ето няколко добри причини защо трябва да включите лапада в менюто си:
- Оказва благоприятно действие при диабет;
- Има детоксикиращ ефект за тялото и организма;
- Подобрява храносмилането...
08 Юни
Шест причини да ядете авокадоИма шест важни причини да ядете авокадо.
Първата от тях е че авокадото е много богато на каротеноиди. Този вкусен и полезен плод съдържа много полезни вещества, които предпазват организма от болести....
17 Юли
1
Няколко причини да ядем черешиЕто няколко съществени причини да ядем череши:
1. Черешите съдържат големи количества калий. Това подпомага да се регулира сърдечния ритъм и кръвното налягане;
2....
06 Юни
Няколко причини да консумираме месоВ ерата на диетите все повече се повдига въпросът дали те трябва да включват или да изключват консумацията на месо и дали то е полезно или напротив- вреди на здравето ни.
Макар да е доказано, че вегетарианците...
31 Януари
3
Осем причини да ядете мед всеки денЗащо трябва да ядете мед
- Медът предпазва тялото от рак и сърдечни заболявания. Основните защитници са съдържащите се в меда мощни хранителни антиоксиданти – флавоноиди....
03 Ноем.
7 причини защо да ядете повече аспержиАспержите са с ниско съдържание на калории и са богати на важни витамини, минерали и антиоксиданти.
Тази статия ще ви разкрие 7 ползи за здравето от консумирането на аспержи.
1. Имат много хранителни вещества, но...
05 Дек.
7 добри причини да ядете повече лешнициЕто 7 причини да ядете повече лешници!
1. Бомба от хранителни вещества
Въпреки че имат много калории, те имат и много хранителни вещества и здравословни мазнини....
03 Дек.
Люто мезеЗадушете ги за няколко минути, обелете ги и ги нарежете на ситно. Добавете настъргания лук, обелените и нарязани на малки кубчета домати.
Начукайте продуктите в дървено хаванче....
24 Окт.
Няколко причини да похапваш червен оризЧервеният ориз е вид неполиран ориз, който има по-висока хранителна стойност в сравнение с белия. Времето за готвене е сравнително повече от това на белия ориз, но има по-приятен вкус. Богат е на фибри, витамин В1 и В2...
29 Юли
Няколко причини да хапвате кенгурско месоТова са здравословните причини да изберем кенгуското месо за трапезата си....
03 Ноем.
Няколко причини да консумирате пресен чесънПодобрява кръвообращението - още една отлична причина за по-редовната консумация на пресен чесън....
18 Юни
Няколко причини да носите памучни чорапиСред причините да носите памучни чорапи, на първо място, трябва да се спомене хигиената. Памучните дрехи, в това число и чорапите, могат да се перат на по-висока температура в сравнение със синтетичните и вълнените....
15 Април
Няколко причини да тренирате на откритоМоже би най-добрата причина да го направите е, че сте сред природа и чист въздух. Ориентирайте се към някой парк, алея или друга спокойна местност....
28 Март
Няколко причини да използвате подправката девесилДевесил - това е растение, познато на човечеството от дълбока древност. В миналото хората са лекували ревматизъм и настинка с отвара от девесил. Любопитен факт е, че през Средновековието пътуващите търговци са го използвали...
11 Май
Няколко причини да похапвате печен лукЛукът има силно антибактериално действие. Любопитен факт е, че при термична обработка той не губи полезните си качества. При печене лукът губи само част от натрапчивия вкус и миризма, но полезните вещества в него остават...
29 Март
Няколко невероятни причини да похапваме ревенРевенът е многогодишно тревисто растение, с големи декоративни листа и огромни месести стъбла. То цъфти в бели розови или червени цветове от юни до август. Растението е любимо на кулинарите по света. У нас обаче се залага...
12 Окт.
Няколко причини да използвате дървен гребенВсяка жена мечтае за красива и здрава коса, която изглежда прекрасно и привлича погледите. Това е причината на пазара да има широка гама козметика за коса. Освен с правилната козметика, хранителният режим също е много...
03 Септ.
Няколко причини да хапваме червено зелеПолзите от зелето са толкова много, че е трудно да бъдат изброени всички, но ето някои любопитни факти:
Червеното зеле е добър източник на флавоноиди, силни антиоксиданти, които помагат за предпазването на тялото...
24 Август
2
Гратин с няколко сиренаТази течност трябва почти да покрива картофите и ако е нужно добавете още 1 яйце с прясно мляко.
Сложете капака и пъхнете ястието да се пече за около 50 минути на около 200 градуса....
30 Март
Пет важни причини да ядете фасул по-честоВ галерията горе вижте 5 важни причини, поради които бобът задължително трябва да присъства в менюто ви.
pageБорба против рака
Фасулът е богат на антиоксиданти, които са отлични съюзници в борбата с рака....
01 Февр.
Пушачите трябва да ядат лютоВсеки от нас се е заричал да спре цигарите от утре и никога не го е изпълнявал. Малцина са тези, които са се справили с обещанието. За тези от вас, които продължавате с вредния навик, препоръчваме да консумирате повече...
21 Дек.
Няколко причини да пием чай от шипкиНяколко чаши чай на ден успокояват симптомите на тревожност, нервност, депресия и други психични проблеми....
23 Юли
Няколко причини да намалите времето пред телевизораДаваме ви няколко причини да намалите времето, прекарано пред телевизора. Взетите мерки със сигурност ще подобрят здравословното ви състояние....
14 Окт.
Няколко причини ноктите ви да се чупятЕто няколко причини ноктите ви да се чупят.
Не ядете достатъчно желязо
Конусовидни нокти могат да бъдат причинена от ниски нива на желязо или анемия....
10 Януари
Няколко причини да консумирате яйца всеки денПрочетете ползите от яйцата и причините, поради които да ги похапвате ежедневно. Ще останете очаровани от тази простичка, но толкова вкусна и здравословна храна....
21 Ноем.