Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Вкусни десерти на сачВкусни десерти на сач
07 Април
Вместо крема сирене в този десерт може да се използва обикновено сирене, предварително измито, за да не е чак толкова солено, и допълнено с 2 супени лъжици заквасена сметана....
Зеленчукови специалитети на сачЗеленчукови специалитети на сач
17 Март
А зеленчуците, които използваме са толкова много и всички тях можем да обединим по различни начини и да си направим специалитети на сач....
Как да си приготвим катми на сачКак да си приготвим катми на сач
14 Март
2
Като че ли забравихме „простичките” български гозбички, които обаче са уникално вкусни и едва ли изобщо могат да се сравнят с каквито и да било други специалитети. Така например катмите са позабравени и ако изобщо се заговори...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Защо да използваме канела?Защо да използваме канела?
04 Окт.
Много използвана съставка е и за приготвяне на различни магии с канела, особено любовни, но нека оставим това за любителите на окултното, а тук да разгледаме ползите за тялото от консумацията на канела....
Как да използваме стевияКак да използваме стевия
26 Май
Ето как можете да я използвате и в своята кухня. Метод 1 - Използване на стевия в течна или прахообразна форма Използвайте чисти капки стевия....
Как да използваме лимонаКак да използваме лимона
05 Април
Вътрешността на лимона може да се използва и за ароматизиране на кофата за отпадъци. Можете да използвате, преди за изхвърлите лимона, след като сте го използвали да почистите нещо друго....
Каква захар да използваме?Каква захар да използваме?
05 Февр.
Каква захар да използваме? Кафявата захар е може би една от най-древните, като още в миналото са я използвали....
Как да използваме хуск?Как да използваме хуск?
12 Дек.
- Хускът може да се използва веднъж, за облекчаване на запек или можете да го добавите в ежедневната ви диета. Това ще подобри работата на вашата храносмилателна система....
Със сач може да се готви и диетичноСъс сач може да се готви и диетично
19 Февр.
Рецептата е диетична, защото от пилето се използва само бялото месо, а тиквичките като зеленчук са много полезни....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....
Как се готви на сач?Как се готви на сач?
27 Януари
Не използвайте препарати. Има два варианта за почистване на сача. Ако ястието, което сте готвили, не е оставило видими следи, използвайте гъба, с която забърсвате сача, докато не стане достатъчно чист....
Какво да сготвим на сач?Какво да сготвим на сач?
30 Ноем.
Той може да се използва както и за готвене на открито, така и за готвене във фурна. В повечето ресторанти и механи едно от най-вкусните неща в менюто е специалитетите на сач....
Причини да използваме балсамов оцетПричини да използваме балсамов оцет
01 Март
Балсамовият оцет е популярна съставка в дресинги за салати, маринати за печено месо и много сосове за меса и спагети. Вкусът му е силен и често се описва като тръпчив и богат. Някои изследвания предполагат, че балсамовият...