Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хайвер с грисИзсипете водата в тенджера и я сложете на котлона. Към нея добавете солта и олиото. Когато заври, веднага я махнете и постепенно прибавете гриса. Върнете отново на котлона и варете докато се сгъсти.
През това време може...
22 Март
Хайвер с лукДобавяме я при хайвера. Пак разбиваме. После добавяме много бавно останалата част от олиото на тънка струйка и пак разбиваме продължително до гладка смес.
Изцеждаме си сока на ½ лимон....
02 Окт.
3
Хайвер за водкаВ купа настъргваме яйцата, прибавяме пресования чесън, майонезата, лимоновия сок, маслините, киселите краставички и каперсите, разбъркваме много добре.
Сервираме изстуден с препечени филийки, крекери и др., като мезе за...
13 Юли
Хайвер с тиквичкиИзберете млади тиквички, които са с недоразвити семена. Почистете ги от дръжките и ги обелете. Нарежете ги на кубчета или ги настържете на едро ренде.
Поставете ги на огъня в подходящ съд с капак и ги оставете да се задушат...
02 Окт.
Инквизицията - факти, митове и истиниСамата дума Инквизиция предизвиква усещане за зло, мъчение и страх. Дори и да знаете какво е това или само да сте чували това понятие, със сигурност ще направите правилна асоциация.
Всъщност Инквизицията е звено, създадено...
09 Септ.
Пастьоризирано мляко - митове и истиниПътят от здравословното прясно мляко до млечните продукти, източник на алергени и канцерогени, започва с модерното хранене на кравите за целите на масовото производство.
Полученото от тях мляко се подлага на пастьоризация...
29 Април
Митове и истини за ботоксаРазбира се, през годините ботоксът е обграден с много митове, които сега ще се опитаме да разсеем....
08 Май
Истини и митове за вампиритеЗа вампирите са установени толкова много митове, но все пак не всички приказки, пренесени от нашите баби, са истина. Кое е истина и кое не?
Вампирите са живи мъртъвци и се поддържат такива само с човешка кръв....
09 Май
93
Митове и истини за животнитеСлонът не забравя. Съществува мит, че слоновете имат перфектна памет, който е основан върху големината на мозъка им. Има основания за този мит, защото слоновете са в състояние през целия си живот да помнят подробности от...
11 Август
2
Истини и митове за водатаИма обаче няколко заблуди, които са придобили широка популярност и с които не се изчерпва цялата истина за водата и нейния прием....
22 Март
Истини и митове за фитоестрогенитеКолко истина има в тези твърдения?
Самото име фитоестрогени вече е спорно....
08 Януари
Митове и истини за ядкитеИстина, а не мит е обаче, че ядките трудно се усвояват от организма.
Това се получава заради високото съдържание на мазнини в тях....
10 Май
3
Митове и истини за сушиИма много митове за сушито и един от тях е, че това всъщност е просто сурова риба. Това обаче изобщо не е задължително. В Япония суши по оригинална рецепта се прави със сурова риба....
29 Април
Митове и истини за калориитеНо много хора стават жертва на митовете за калориите и това може само да им попречи в борбата с излишните килограми.
Най-големият мит е че съществуват продукти с отрицателна калоричност....
03 Дек.
2
Митове и истини за сладкишитеЗа сладкишите има много митове, като се започне от влиянието им върху активността и се стигне до способностите им като афродизиак. Кое е истина и кое просто мит?...
08 Ноем.
Митове и истини за шампанскотоСред митовете за пенливата напитка е и че тя най-добре върви със сладкиши и шоколад. Това обаче е вярно само за сладките видове напитки....
21 Септ.
Митове и истини за стомахаИстина е и че бисквитите с масло спомагат за контролиране на апетита, за разлика от бисквитите без масло....
24 Май
6
Пържен хайвер с яйцаВ дълбок съд пасираме всички продукти без маслото добре.
После на котлона слагаме тиган и добавяме 2 с.л масло да загрее и добавяме сместа и пържим като палачинка, докато добие златист цвят и от двете страни.
Като...
27 Септ.
Тарама хайвер с крутониГотовия хайвер се смесва с крутоните от препечен хляб и се украсява със сварено яйце, маслини и магданоз....
19 Февр.
Зеленчуков хайвер в бурканиРазпределете зеленчуковия хайвер в буркани, затворете и стерилизирайте за 15 минути....
18 Август
Гъбен хайвер с лукЛукът се нарязва на ситно и се запържва до златисто.
Гъбите се почистват и се сваряват в солена вода.
Нарязват се на ситно и се смесват с лука.
Добавя се черен пипер, захар и оцет.
Сервира се с препечени филийки...
26 Август
Диетичен хайвер с извараИзварата и червеният пипер се разбиват, като постепенно се прибавят водата и олиото.
Добавя се ситно нарязаният лук и се посолява на вкус....
27 Януари