Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Артишок с винегретПодгответе артишока като премахнете горните листа, обелете стеблата и ги подрежете до около 5 см. Отрежете 2 см. от върха на артишока, за да се появи сърцевината....
09 Април
Артишок с хамонМоментално ще се образува кашичка.
Започнете да наливате водата малко по малко, бъркайки, докато се получи рядка каша. Натрошете вътре кубчето бульон и прибавете отцедените добре артишоци и нарязани на четвъртинки....
09 Април
2
Артишок с картофиТака от един артишок ще получите 4 парчета. Накиснете го в подкиселена вода (изстискан лимон или оцет), за да предотвратите промяната в цвета....
15 Януари
Артишок в Салса ВердеСипете малко от бульона от варенето на артишока - вече поизстинал, сложете и брашното и малко сол и разбъркайте на кашичка....
07 Април
Артишок с розов сосАртишокът се почиства от сухите крайни листа. Изрязват се с ножица и острите връхчета на централните листа почти до по-месестата им част....
31 Дек.
Артишок с чеснов сосПрибавете вътре в съда артишока и посолете. Гответе 15-тина минути, като не спирате да бъркате.
Сервирайте топлия артишок, полят със соса.
Артишокът с чеснов сос е много вкусен....
01 Ноем.
Задушен артишок с грахПарчетата артишок се изцеждат и се добавят в тигана. Поръсва се със солта и черния пипер и се добавя граха....
07 Дек.
Артишок по римскиНарежете артишока наполовина и леко го издълбайте с чаена лъжичка. Натрийте половините с лимонов сок, за да не потъмнеят. Оставете ги настрана.
Сложете тенджера на котлона и загрейте....
27 Август
Артишок по италианскиПоднесете артишока изправен, залят със соса от варенето.
Артишокът по италиански е много вкусен....
14 Февр.
Артишок по провансалскиВъншните и твърди листа на артишока се отстраняват. Реже се най- горната третина от останалите листа. Артишокът се реже на две половинки и се изрязват мъхестите части. Натрива се лимон....
12 Януари
1
Салата от артишок и царевичкиПоднесете тази богата салата от артишок и царевички винаги когато сте в настроение за нещо вкусно и ретро....
25 Юли
Киш с артишок и баклаЗапържва се зеленият лук на слаб огън около 5 мин. Прибавят се баклата и артишокът. Поръсват се със сол и черен пипер.
Добавя се виното и се оставя да къкри още 10 мин....
09 Февр.
Букатини с артишок и беконЛукът се запържва заедно с кубчетата бекон. Добавя се чесънът и се пържи за още 2 мин.
Прибавя се почистеният артишок, долива се виното, овкусява се с черния пипер, магданозът....
25 Март
Артишок с чесън и маслоПодгответе артишоците - измийте ги, отрежете твърдите външни листа и дръжките. Сложете тънки парченца масло и чесън в пазвите между листата като в джобчета.
Налейте в тенджера малко вода така, че да покрива дъното. Когато...
31 Януари
Задушен артишок в чуден сосПоднесете задушения артишок в чуден сос, поръсен със запечен бекон....
19 Август
Салата с артишок и руколаНарежете артишока и го поръсете с лимонов сок.
Добавете руколата, оставащия лимонов сок и зехтина, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. По желание добавете чери домати към салатата....
14 Септ.
Печен артишок с лимонов дипНарежете артишока и го накиснете за кратко във водата.
Отцедете и сложете в тава заедно с чесъна. Прибавете половината олио, разбъркайте и поръсете с морска сол. Запечете за 40 минути....
20 Юли
Маринован артишок на скараСложете вътре артишока и разклатете добре. Оставете да се маринова в хладилник за 1 нощ - така резултатът ще е най-добър. Отцедете артишока, но запазете маринатата....
20 Май
Богата салата с артишок и аспержиДобавете чесъна и веднага щом започне да се пържи, прибавете мащерката и отцедения артишок и разбъркайте. Гответе 1 минута, добавете щипка сол и малко вода....
31 Дек.
Пълнен артишок с пармезан и галетаВеднага щом забележите, че артишокът е видимо по-тъмен, много лъскав от парата, нежен и мек и тогава е готов бъде хапван с наслада!
Пълненият артишок с пармезан и галета е готов....
07 Март
Постна яхния с артишок и картофкиПостната яхния с артишок и картофки е готова.
Добър апетит!...
05 Дек.
Салата с артишок и пилешки дробчетаНаредете марулята в чинии докато се готвят дробчетата.
Сипете 1 с.л. от оцета при дробчетата, за да се деглазират и оставете за 1-2 минути на котлона. Сипете дробчетата върху марулята и гарнирайте с артишока....
16 Февр.