Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да задуша сурови зеленчуци?Може да задушите зеленчуците и без са ги запържвате предварително. За целта ги сложете в по-дълбока тенджера с дебело дъно, налейте малко вода, добавете мазнина и гответе на тих огън под похлупак....
02 Дек.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукПри последния път трябва да се изпари цялата течност.
Карамелизираният лук се оставя да се задуши, захлупен с капак и свален от огъня. Преди да се сервира се посолява....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Зеленчуци с къриОставяме кърито да ври на умерен огън за още 20 мин. След това време проверете с вилица картофите, ако са меки свалете от огъня.
Зеленчуците с къри могат да се сервират самостоятелно или с макарони и паста....
08 Септ.
Зеленчуци с юфкаОставяме зеленчуците да поврат, докато останат на мазнина. През това време сваряваме юфката, отцеждаме от водата и смесваме с малко краве масло.
Поднасяме зеленчуците внимателно смесени с юфката....
19 Юли
Зеленчуци в палачинкиЗа рецептата може да използвате всякакви зеленчуци в зависимост от сезона и вашите предпочитания.
Разбийте съставките за палачинките, докато сместа стане гладка....
13 Дек.
Зеленчуци в гювечПрибавете към зеленчуците заедно с картофите и оставете да се задушава за половин час.
Накрая добавете сол, черен и червен пипер, чубрица и босилек на вкус....
08 Април
3
Зеленчуци с дипПоднесете зеленчуците в чиния и три отделни купички за сосовете. Консумирайте веднага....
02 Юли
Зеленчуци в гювечПрибавете към зеленчуците заедно с картофите и оставете да се задушава за половин час.
Накрая добавете сол, черен и червен пипер, чубрица и босилек на вкус....
08 Април
3
Как да задушим гъби?В кулинарията най-често използваните гъби са печурките. Те са с приятен вкус и гуглите им са оцветени в бяло или кафяво-жълтеникаво /т.нар. кафяви печурки/. Нискокалорични са и годни за непосредствена консумация.
Първото...
15 Януари
Как да задушим месо?Може за се уверите във всичко, написано дотук, като приготвите са близките си задушен заек със зеленчуци,задушен джолан или задушен свински черен дроб с лук....
02 Дек.
Яхния Да си оближеш пръститеИзкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат. След като поомекнат добавям граха, запържвам за 2-3 минути....
05 Февр.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Зеленчуци по селскиЗеленчуците се измиват старателно, морковите се обелват и нарязват на кръгчета, тиквичките без да се белят се нарязват на едри парчета....
08 Юни
1
Зеленчуци на параАко искате да станат по-вкусни, още толи разбъркайте зеленчуците на пара с 1-2 с.л. масло....
22 Юли
Зеленчуци на сачПредварително обелвате картофите и ги варите цели в подсолена вода.
Сваляте ги от огъня, след като са врели 15-20 мин.
Нарязвате всичко в различна форма, примерно лука на кръгчета, морковите и чушките по дължина, картофите...
31 Януари
Зеленчуци по италианскиЗеленчуците се нареждат в тава, заливат се с мазнината, поръсват се с нарязания на ситно чесън, добавя се солта и черният пипер и се пекат 40 минути на 220 градуса фурна....
16 Август
Зеленчуци по императорскиВсички останали зеленчуци нарежете на продълговати парчета. Доматите почистете от сърцевината със семето и използвайте само твърдата част....
27 Август