Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се готви телешки език?След като знаете вече как се готви телешки език, ви желаем приятно готвене....
04 Юли
Как се готви целинаЦелината е богата на витамини и съдържа съвсем малко калории - 8 калории в сто грама продукт. Достъпна е през цялата година и съвсем не е скъпа. Целината е идеална за диета и за ежедневно ядене.
Зелената част на...
06 Май
1
Как се готви коприваМоже да се каже, че копривата е едно чудо с което ни е дарила природата. Тя е известна със своето стягащо, отхрачващо, тонизиращо, противовъзпалително и диуретично действие. Копривата е източник на бета-каротин, витамини...
16 Април
1
Как се готви елдаЕлдата е наричана още гречка и е продукт, който не е типичен за българската национална кухня. За нейна родина се смята Индия, а е изключително полулярна в Русия.
Елдата е много полезна и дори се приема като заместител...
31 Март
9
Как се готви артишокСлед като знаете как се готви артишок, прочетете също:
- как се вари артишок;
- как се бели артишок;
- как се яде артишок;...
26 Януари
Как се готви ярешко?Има държави, в които ярешко се накисва в мляко, като тук е моментът да уточним, че според някои вярвания ярешкото не трябва нито да се накисва, нито да се готви с млякото на майката-коза....
19 Ноем.
Как се готви херингаМаринованата херинга е сред най-популярните у нас консервирани риби. Особено атрактивни са онези рулца от риба, които са набучени на клечка за зъби и са пълни я с маслинки, я с морковче или пък лук. Няма как да не сте...
13 Ноем.
Как се готви Фагри?Ако не сте чак такива любители на рибата и не спазвате златното правило, гласящо че риба трябва да се консумира поне веднъж седмично (за предпочитане и повече), то надали сте чували за рибата фагри.
Фагри е хищна риба...
12 Ноем.
Как се готви грахЕто че вече няма да се налага да се мъчите и да готвите граха по 3 часа или дори повече.
А в какво да вложите готвен грах, вижте в галерията ни по-горе!...
26 Януари
Как се готви зарганЗарганът е част от даровете на морето. Това е стадна хищна риба, която се отличава със силно източеното си и издължено тяло, както и силно издължените челюсти, подобни на човка. Често я бъркат със змиорката, но рибите са...
10 Септ.
Как се готви лефер?Рибата лефер се готви по различни начини. Най-често се пече на скара, пържи се или се вари.
Вареният лефер е много вкусен с пресни гъби, а печеният толерира различни съставки като сирене, чери домати и билки....
01 Септ.
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Волски езикВолският език /Phyllitis scolopendrium/ представлява многогодишна папрат с късо коренище, от което излизат едри, кожести и дълги листа с къса дръжка. Коренището е плътно и в горната си част е покрито с люспи. Билката има...
20 Февр.
Как да се целуваме с езикЦелувката с език е вълнуващ момент, който кара сърцето да тупти, а желанието да се разпалва. Много често целувката с език е прелюдия към секса. Смята се, че в момента, в който двама души се целунат за първи път с език,...
22 Окт.
Желиран езикЕзиците се обелват и нарязват на филийки.
Бульонът се прецежда през марля. Ако е много мътен, се връща на котлона и преди да заври, се добавя един леко разбит белтък. Бульонът се вари 2-3 минути....
21 Януари
2
Печен езикЕзикът се сварява, обелва се и се нарязва на парчета. Кашкавалът се настъргва.
Лукът се задушава в олиото. Филията от хляба се накисва в мляко....
26 Януари
Език панеНарязва се на парчета, посолява се и се панира последователно в брашно и разбити яйца.
Пържи се в сгорещено олио до зачервяване....
10 Март
1
Шпикован езикСварете в подсолена вода приготвения телешки език, потопете го в студена вода и го обелете.
Направете в готовия език отвори с нож и пъхнете в тях скилидки чесън и ивички от бекона (пушени гърди).
Сложете шпикования...
12 Дек.
Пържен езикДобре изчистения и измит език сварете с нарязаните едро морков, целина, корени магданоз, дафиновите листа. Ако обичате, може да добавите и малко бахар.
След като езикът омекне, извадете го, обелете го. Изчакайте да изстине...
25 Септ.
Паниран езикЕзикът се измива и се вари със сол, морков, керевиз, дафинов лист, черен пипер и бахар.
След като уври още топъл се бели. Нарязва се на порции и се посолява....
04 Януари
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май