Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пастърма от телешко месоПастърма от телешко месо
15 Ноем.
4
Ако приготвяте пастърмата от телешко месо през по-топлите летни месеци, сушенето става в хладилник с поставен отворен пакет ориз, който има свойството да абсорбира влагата, която телешкото отделя....
Пастърма от овнешко месоПастърма от овнешко месо
07 Юли
Необходимо е пастърмата да се покрие от всички страни. Закачете парчето месо на прохладно място и след 10-тина дни пастърмата е готова за консумация. Пастърмата от овнешко месо е готова....
Пастърма от еленско месоПастърма от еленско месо
21 Януари
1
Притиснете опушената пастърма между 2 дъски с тежест. След 24 часа намажете месото с кашица от счукан чесън и лют червен пипер. Окачете еленската пастърма на сухо и проветриво място. Рецептата е на старите майстори....
Пастърма от месо от сърнаПастърма от месо от сърна
14 Януари
Ако условията, в които съхне, са благоприятни до седмица-две пастърмата трябва да е готова. Пастърмата от месо от сърна е много вкусна....
Домашна пастърма от свинско месоДомашна пастърма от свинско месо
17 Септ.
Нанижете парчетата и оставете свинската пастърма да съхнат поне 30 дни. По нататък – на здраве и тази вкусна домашна пастърма от свинско месо....
Домашна пастърма в хладилникДомашна пастърма в хладилник
30 Ноем.
Страхотна пастърма!...
Говежда пастърма с фасулГовежда пастърма с фасул
31 Дек.
Говеждата пастърма с фасул е готова....
Домашна пастърма с подправкиДомашна пастърма с подправки
08 Януари
7
След 5-7 дни имаме чудесна пастърма....
Конска пастърма с чубрицаКонска пастърма с чубрица
18 Януари
Тази конска пастърма с чубрица е готова за консумация след 7 дни....
Свинска пастърма с чименСвинска пастърма с чимен
16 Дек.
Пастърмата е готова за консумация след около 7 дни. Свинската пастърма с чимен е много вкусно мезе!...
Пастърма от сьомгаПастърма от сьомга
21 Януари
На практика вече пастърмата е готова за консумация, след като се измие със студена вода и се подсуши....
Пастърма от ДивечПастърма от Дивеч
10 Май
Някои поставят пастърмата на решетка в хладилника. След два месеца ще имате превъзходна пастърма от дивеч....
Пастърма по арменскиПастърма по арменски
28 Дек.
Режем на подходящи парчета телешкото месо, за предпочитане телешко контра филе....
Пастърма от скумрияПастърма от скумрия
29 Дек.
Една нетипична пастърма, пастърма от скумрия. Наскоро ми споделиха рецептата, аз пробвах и се получи добър вкус. За целта са ни необходими пет броя скумрия, изчистваме ги от вътрешностите и режем главите им....
Пастърма от рибаПастърма от риба
01 Април
1
Колкото по-дебели са, толкова по-дълго се суши пастърмата от риба....
Пастърма от СърнаПастърма от Сърна
01 Ноем.
Месото се измива и подсушава много добре. Реже се на големи парчета. Те се осоляват щедро и се прибират в хладилник за 24 часа. След това всяко парче се натърква с черен и червен пипер, чубрица, кимион и розмарин. Пронизва...
Пастърма от гърдиПастърма от гърди
19 Окт.
Пастърмата от гърди е страхотно мезенце....
Омлет с пастърма и кашкавалОмлет с пастърма и кашкавал
06 Юни
Още докато яйцата са полутечни, се поръсва с предварително настъргания кашкавал и с тънко нарязаната на пастърма. Всичко се разпределя равномерно. Подправя се по избор, ако смятате, че има нужда....
Говежда пастърма с ароматни подправкиГовежда пастърма с ароматни подправки
10 Януари
Всяко парче месо, овалваме в микса от подправки. Закачаме пастърмата на сухо, студено и проветриво място и изсушаваме до готовност....
Сушена домашна пастърма с подправкиСушена домашна пастърма с подправки
11 Дек.
5
Готовата изсушена пастърма е стегната и лека. Внимавайте да не я пресушите, проверявайте я често....
Пастърма от телешки сърцаПастърма от телешки сърца
19 Април
След това се прибира пастърмата в торбички в хладилника. Пастърмата от телешки сърца е готова....
Домашна пастърма от сьомгаДомашна пастърма от сьомга
19 Дек.
Важна забележка: Преди да започнете с приготвянето на домашната пастърма от сьомга, замразете рибата за 24 часа и после я отмразете....
Пастърма от телешко сърцеПастърма от телешко сърце
07 Февр.
1
И имате невероятно вкусна пастърма на сууупер цена!...
Домашна пастърма от свинскоДомашна пастърма от свинско
29 Януари
След 3-4 дни свинската пастърма е готово за консумация, но ако е влажно, може и повече време да отнеме сушенето на месото. Като го опитате ще прецените дали пастърмата ви е готова....
Пастърма от свинска рибицаПастърма от свинска рибица
18 Април
1
Пастърмата от свинска рибица е чудна....