Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Да си направим домашно тесто за хляб и пицаДа си направим домашно тесто за хляб и пица
26 Окт.
Замесват се тесто, като постепенно се добавят 1 яйце, омекналото масло, захарта и солта. Тестото се меси 20 минути, като накрая се уря в масата. То трябва да се получи нежно....
Да си направим парено тестоДа си направим парено тесто
07 Юли
След като добавите яйцата, то вече е готово и можете да се залавяте за по-интересната част от приготвянето – от пареното тесто можете да си направите много различни десерти, също така можете да използвате и солена плънка...
Как да си направим домашен хлябКак да си направим домашен хляб
26 Април
6
След като получите смес започнете да месите, докато не се образува меко и лепнещо тесто. За по голямо удобство, месете на набрашнен плот. Трябва да получите меко тесто, но вече не бива да лепне....
Как да си направим пълнозърнест хлябКак да си направим пълнозърнест хляб
30 Ноем.
Пълнозърнест хляб може да се направи и по по-труден начин, но ще е още по-вкусен и полезен....
Да си направим пухкав марокански хлябДа си направим пухкав марокански хляб
21 Ноем.
Тестото се размесва още веднъж и се разточва до получаване на правоъгълник. Тестото започва да се навива откъм дългата страна, за да се получи руло, след което се завива на венец....
Как да си направим бутер тесто?Как да си направим бутер тесто?
26 Август
Ако искате да направите тесто по класическата рецепта, както са го правели едно време, замесете тесто от брашно, вода и сол на върха на ножа. Разточете тестото на дебел пласт....
Как да си направим бира от хлябКак да си направим бира от хляб
26 Септ.
2
За да направите домашна тъмна бира, са ви необходими 800 грама запечени на фурна филийки бял хляб или бели сухари, 400 грама предварително накиснати за два дни зърна ръж, 200 грама попарен с вряла вода сух хмел,...
Как да си направим квас за хлябКак да си направим квас за хляб
22 Януари
13
За да си направите квас за хляб, трябва да следвате няколко точно определени правила. На първо място обърнете внимание на съда, в който ще го „отглеждате”....
Да си направим курабии от захарно тестоДа си направим курабии от захарно тесто
08 Септ.
За да си направим курабии от захарно тесто, е нужно първо да приготвим тестото. Захарното тесто се нарича още парено тесто (фондан) и е изключително подходящо за моделиране....
Как да си направим хляб от смлени семенаКак да си направим хляб от смлени семена
21 Февр.
Ето ръководство стъпка по стъпка как да направите хляб от смлени семена....
Как да си направим немска подправка за джинджифилов хлябКак да си направим немска подправка за джинджифилов хляб
03 Април
Джинджифиловият хляб е традиционно ястие по време на Коледните празници в много страни. Германия обаче се отнася по-сериозно към неговото приготвяне от повечето страни и дори има комбинация от подправки, специално предназначена...
Какво е еклерово тесто и как да си направимКакво е еклерово тесто и как да си направим
14 Март
Освен да си приготвите еклери, от него можете да направите пържени топчета или пръстенчета, които да са пълни с какъвто пожелаете крем, както и известният френски десерт бине суфле, който в продължение на векове се...
Тесто за хлябТесто за хляб
10 Март
Омесеното тесто се слага в намаслена с растително масло купа и се покрива с кърпа. Оставя се да втаса встрани, докато удвои обема си два пъти....
Как да направим тесто на конци?Как да направим тесто на конци?
09 Ноем.
А другият въпрос, който възниква, е: Как да се приготви тестото на конци? Основните правила за приготвяне на такова тесто са следните: 1....
Фатхед тесто - как да го направим?Фатхед тесто - как да го направим?
16 Февр.
Имайте предвид, че фатхед е и изключително хранително тесто. То се използва основно за приготвянето на пица, но също така с него може да си направите крекери, малки питки или чеснови багети....
Да си направим хляб със спелта - полезен и неустоимо вкусенДа си направим хляб със спелта - полезен и неустоимо вкусен
11 Март
Първото, което е добре да направите при приготвянето на хляба, е изборът на брашно. Едно от най-хубавите е спелта. Това е древен сорт пшеница. Тя е по-ранна от лимеца и се отличава с ниско съдържание на глутен....