Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Ябълков оцетЯбълков оцет
12 Дек.
2
Сместа трябва да престои така 10 дни при температура 20 градуса, като всеки ден се разбърква по два пъти с дървена лъжица. След като минат 10 дни прецедете кашицата през марля и към течността прибавете меда....
Домашен ябълков оцетДомашен ябълков оцет
19 Окт.
5
Сега има изобилие от ябълки, пригответе си домашен ябълков оцет. В трилитров буркан се пълни 3/4 от обема с измити и нарязани на парчета ябълки. В купичка с вода се разбърква захар и мед и сипваме в буркана....
Натурален ябълков оцетНатурален ябълков оцет
26 Ноем.
1
Използвайте този натурален ябълков оцет за овкусяване на различни салати и супи....
Истински ябълков оцетИстински ябълков оцет
23 Април
Истинският ябълков оцет е готов....
Ябълков ОцетЯбълков Оцет
23 Май
2
След това горещите скали били заляни с оцет, което ги направило достатъчно ронливи, за да може да се прокопае път, по който да преминат. Ябълковият оцет е бил използван като храна и лекарство в продължение на векове....
Как да си направим домашна напитка за отслабване с ябълков оцетКак да си направим домашна напитка за отслабване с ябълков оцет
24 Август
Има много други начини да добавите продукта към храната, като например да направите освежаващ тоник (рецепта по-долу)....
Бабиният домашен ябълков оцетБабиният домашен ябълков оцет
06 Август
Ако имате повече ябълки, ви съветвам да не ги оставяте да капят, а поне да опитате да си направите този еликсир. Смятам, че няма хора, които не са чували за поне част от ползите на ябълковия оцет....
Ароматен домашен ябълков оцетАроматен домашен ябълков оцет
20 Ноем.
3
И въпреки всичко на дъното се образува утайка, но това не бива да ви притеснява. Ароматният домашен ябълков оцет е готов....
Домашен ябълков оцет КласикаДомашен ябълков оцет Класика
10 Януари
9
Температурата трябва да е между 15-26 градуса. Оставете така за 4-6 седмици без да запушвате съда, защото за ферментацията е нужен кислород. Разбърквайте всеки ден или на 2-3 дена....
Истински домашен ябълков оцетИстински домашен ябълков оцет
23 Юни
1
Приготвянето на домашен ябълков оцет не е никак трудно. Необходимо са само добре узрели сладък сорт ябълки и захар или мед....
Домашен ябълков оцет КласикаДомашен ябълков оцет Класика
10 Януари
9
Температурата трябва да е между 15-26 градуса. Оставете така за 4-6 седмици без да запушвате съда, защото за ферментацията е нужен кислород. Разбърквайте всеки ден или на 2-3 дена....
Да си направим балсамов оцет вкъщиДа си направим балсамов оцет вкъщи
16 Окт.
4
Освен че ще направи оцета още по-ароматен, розмаринът играе и ролята на стилна украса, ако държите бутилката с балсамов оцет на видно място....
Домашен Ябълков Оцет без КонсервантиДомашен Ябълков Оцет без Консерванти
26 Април
7
За да се ускори ферментацията, може да се сложи оцетна гъба, ако сме си я запазили от предната година....
Сполучлива рецепта за ябълков оцетСполучлива рецепта за ябълков оцет
25 Април
2
Представям ви една много сполучлива рецепта за ябълков оцет. Ябълките са измити и почистени от дръжките, ако има загнило се изчиства. Нарязват се на малки парчета и се слагат в подходящ съд....
Стара рецепта за ябълков оцетСтара рецепта за ябълков оцет
23 Ноем.
Старата рецепта за ябълков оцет е изпълнена....
Туршия с ябълков оцет и аспиринТуршия с ябълков оцет и аспирин
13 Септ.
Съхранява се на хладно туршията с ябълков оцет и аспирин!...