Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарни тънкости при приготвянето на окрошкаНачин на приготвяне: Краставичката, саламът, репичките, картофите, лукът и яйцето се нарязват на средни парчета. Съставките се смесват и се разпределят в чинии за сервиране....
23 Април
Кулинарни тънкости при приготвянето на азиатски ястияАнасон и звездовиден анасон - използват се при приготвянето на сладкиши и курабии, при печене на меса и теста;
10. Джинджифил - Клонките му се използват пресни, а корените се обелват и настъргват....
30 Януари
Кулинарни тънкости при приготвянето на домашни багетиДомашните багети са чудесен заместител на хляба. Издължени или кръгли - независимо в каква форма ще ги приготвите, те винаги ще са пресни, с хрупкава коричка и мека, пухкава среда.
Необходими продукти за 2 броя:
250...
03 Януари
1
Гъска с печени ябълки на фурнаПрехвърлете върху плато с корема надолу печената гъска, на която сте махнали конеца и сте извадили пълнежа от ябълки....
04 Дек.
Гъска с ябълкиПечете около 3 часа в умерено загрята фурна, като от време на време отстранявайте отделилата се мазнина....
17 Септ.
Кулинарни тънкости при приготвяне на риба линВъпреки това, тя е доста взискателна откъм почистване и приготвяне, затова трябва да сте особено деликатни при нейното приготвяне....
17 Юли
Пълнена гъска с дреболииИзчистваме и измиваме добре гъската. След това я посоляваме със сол от вътре и отвън.
Сваряваме дреболиите в подсолена вода и ги нарязваме на ситно....
23 Февр.
Дива гъска в маринатаГъската се изчиства и се запържва от всички страни в голям тиган до златисто в маслото. Вади се. В мазнината от пърженето на гъската се пържат до златисто ситно нарязаните лук и чесън....
07 Март
Гъска с прясно зелеПочистете гъската, измийте и я подсушете. Нарежете я на порции. Запържете месото в гореща мас от всички страни....
01 Януари
Гъска с кисели краставичкиПодправяме със сол и черен пипер на вкус, добавяме още 1 к.ч. вода, разбъркваме и затваряме.
Изчакваме тенджерата да започне да съска и намаляваме котлона. Задушаваме гъската около 25-30 минути....
17 Август
Печена гъска с плънкаИзмитата и подсушена гъска посоляваме и поръсваме с черен пипер и сух пелин отвън и отвътре и пълним с получената плънка, зашиваме я.
Слагаме птицата с дълбока тава с гърдите нагоре и доливаме 500 мл гореща вода....
21 Дек.
Гъска с вкусен сосПочистената гъска се нарязва на парчета и се пържи в 4-5 лъжици мазнина до зачервяване. Месото се изважда и прибира на топло, а в съда се добавя останалата мазнина и се запържват ситно нарязаните зеленчуци....
09 Август
Печена гъска с медДългото време за приготвяне си заслужава при печенето на гъската. Благодарение на метода на бавно готвене гъската ще бъде хрупкава и вкусна. Не се препоръчва циркулация на въздуха при приготвяне на печена гъска....
16 Март
Супа от гъска и зеленчуциБульонът от сварената гъска се прибавя в зеленчуците. Ако по време на готвене на гъската се е отделила много мазнина, се обира с лъжица и се съхранява за следващо готвене....
01 Април
Печена гъска с кисело зелеПочистете гъската и я разрежете на две половина, които се натриват с черен, червен пипер и сол. Всяка половина се слага в тавата с кожата надолу. Гъската се пече, докато се стопи мазнината....
26 Дек.
Тънкости при приготвяне на зеленчуци темпураИзвестна с хрупкавостта си и лекия си вкус, тази техника не е от най-лесните, но ето някои трикове за приготвяне на зеленчуци темпура.
1) От огромна важност е газираната вода да е много студена, така че може да я сложите...
08 Август
Пълнена гъска с кестени и дробПечете около половин час в умерено загрята фурна, след това махнете капака и печете още около 2 часа, като температурата на фурната е 230 градуса. От време на време поливайте гъската със соса....
17 Септ.
Пълнена гъска с кайма и стафидиМахнете сместа от огъня и щом се поохлади, добавете яйцето, нарязания магданоз, стафидите, черен пипер и сол на вкус.
Разбъркайте плънката. Овкусете със сол и наръсете с лимонов сок коремната кухина на гъската....
17 Септ.
Печена гъска с кестени и ябълкиДобре почистената гъска се овкусява със сол и черен пипер на вкус. Зелето се нарязва на ситно, чесънът се наситнява. Ябълките се обелват и нарязват на ситно....
05 Февр.
Печена гъска по английскиЗашиваме добре гъската, слагаме я в тавичка и я намазваме с останалото масло и доливаме малко вода. Печем я в умерена фурна за около 4-5 часа, като от време на време я поливаме със соса от печенето....
24 Февр.
Тънкости при приготвянето на рибаЕто и някои тънкости при приготвянето на риба, с които трябва да сте наясно.
Независимо каква е рибата, тя трябва да бъде старателно измита под течаща студена вода и да бъде изчистена от вътрешностите ѝ и люспите ѝ....
26 Дек.
Тънкости при приготвянето на кефалНай-удачният вариант за приготвяне на кефал, е да го изпечете във фурната. Можете да си сложите лук, домати и да го запечете, друг вариант е да го напълните. Зависи от това колко голяма е рибата, която имате....
05 Дек.
Тънкости при приготвянето на скараАко не сте натрупали все още много опит при приготвянето на месо на скара, заложете на свинското и пилешкото, защото там шансът да сбъркате е много малък....
09 Ноем.
Тънкости при приготвянето на месоКогато варите месо, не трябва да отваряте капака, след като изключите котлона. Оставете месото под капак още десетина минути.
След това извадете месото и плътно го увийте във фолио, ако трябва да го съхранявате, или веднага...
18 Февр.
Тънкости при приготвянето на пърленкиПървата тънкост при приготвянето е свързана с броя яйца – може да добавите 1 яйце, както е в повечето рецепти, но спокойно можете да си направите хлебчетата и без него....
06 Март
13