Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тайните на вкусното агнешкоТайните на вкусното агнешко
06 Май
Добре приготвеното, вкусно агнешко месо е нещо божествено. То има комплексен, специфичен и нежен вкус....
Тайните на вкусното чевермеТайните на вкусното чеверме
14 Март
Тайните, които трябва да знаете, за да приготвите вкусно чеверме, са: - Огънят не трябва да е много силен; - Огънят трябва да е горял малко преди да се сложи месото; - Месото трябва да се сложи много хубаво на шиша...
Тайните на вкусното ризотоТайните на вкусното ризото
27 Окт.
Има безброй рецепти за приготвянето му, но преди да пристъпите към тях е важно да знаете кои са тайните на приготвянето му: 1....
Тайните на вкусното печено месоТайните на вкусното печено месо
11 Юни
1
Най-важното правило, за да се получи печеното и пърженото месо крехко и вкусно, е да изберете качествено месо, което да е подходящо за приготвяното от вас ястие. Преди да печете месото, най-добре е да го мариновате....
Тайните на вкусното пуешко месоТайните на вкусното пуешко месо
25 Май
За да сготвите вкусно пуешко ястие, трябва да сте наясно с определени правила за приготвянето на това вкусно и диетично месо....
Гювече или гюведже?Гювече или гюведже?
11 Август
Гювеч е думата, която е родител, следователно отговорът на въпроса гювече или гюведже трябва да се изписва, е гювече....
Гювеч На едроГювеч На едро
12 Май
8
Затваряме гювеча, слагаме го най-отдолу във фурната и печем около 2 часа на 180-200 градуса или до готовност....
Гювеч на фурнаГювеч на фурна
16 Януари
Тавата слагаме в студена фурна и включваме фурната на 200 градуса. От момента на завиране на ястието печем 45 минути. Изключваме фурната и оставяме гювеча на фурна на остатъчната температура....
Тайните на вкусната каймаТайните на вкусната кайма
05 Дек.
1
Вкусната кайма не трябва да бъде нито много мазна, нито много суха, тя трябва да е сочна. За вкусен суджук пък е много добра комбинацията от конско, свинско и телешко....
Тайните на вкусните макарониТайните на вкусните макарони
13 Май
1
Варенето на макарони изглежда съвсем лесно, но за да се получат наистина вкусни, трябва да се спазват някои тънкости. Най-голямо значение има качеството на макароните. Качествените макарони са с равна, гладка повърхност...
Тайната на вкусното капучиноТайната на вкусното капучино
08 Ноем.
На 8 ноември пък се отбелязва денят на капучиното в САЩ, което е повод да си поговорим за това как се прави перфектното вкусно капучино....
Тайната на вкусното минестронеТайната на вкусното минестроне
11 Септ.
Минестроне е характерна за Италия постна супа, позната из цял свят. В нея се съдържат богат набор от различни видове характерни за района зеленчуци. Тя е подходяща за по-хладните дни, когато организмът има нужда...
Гювеч с бамя на фурнаГювеч с бамя на фурна
23 Март
Когато е готово ястието гювеч, се поръсва с нарязан на дребно пресен магданоз. Вкусен гювеч с бамя на фурна!...
Постният гювеч на бабаПостният гювеч на баба
08 Януари
Прехвърляте постния гювеч в подходяща тава и го запичате до приятен загар, като 5 мин. преди да го изключите добавяте ситно нарязан магданоз. Постният гювеч на баба е готов....
Постен гювеч на етажиПостен гювеч на етажи
02 Април
Поръсваме с чубрица и слагаме в предварително загрята на 170°C фурна. Когато е готово, махнете капака и запечете за още 10 минути зеленчуковия гювеч....
Постен гювеч на фурнаПостен гювеч на фурна
22 Дек.
Всичко това се разбърква добре и се изсипва в гювеч, налива се още вода и се пече на 190 градуса до готовност. * При липса на гювеч може да се изсипе и да се изпече в голяма тава....
Класически гювеч на фурнаКласически гювеч на фурна
11 Август
Леко се разбутва с лъжица, за да проникнат доматите навсякъде в соса на гювеча, с цел да се сгъсти. Пече се още 15 мин и класическият гювеч на фурна е готов....
Постен гювеч на фурнаПостен гювеч на фурна
27 Ноем.
След това ни остава само да поднесем приготвения постен гювеч на фурна....
Вкусното пастицио на гръцките бабиВкусното пастицио на гръцките баби
09 Август
Пастициото се пече на в предварително загрята фурна на 200 градуса с вентилатор за 15-20 мин....
Бързо и вкусно гювече на тиганБързо и вкусно гювече на тиган
01 Май
Захлупва се с капак и се готви на слаб котлон за около 5 минути. Аламинутът се сервира топъл. Бързото и вкусно гювече на тиган е готово....
Тайните на вкусната картофена салатаТайните на вкусната картофена салата
21 Юли
Картофената салата е едно от най-често срещаните ястия в европейската кухня. Основната съставка на ястието са варени картофи, които се допълват с други продукти (мариновани краставици, яйца, лук, бекон и други. Всички...
Тайните на вкусната шоколадова тортаТайните на вкусната шоколадова торта
17 Дек.
Ето тайните на вкусната шоколадова торта: Използвайте висококачествено какао Шоколадовата торта е любима заради дълбокия й, богат вкус....
Тайните на Вкусната Млечна БаницаТайните на Вкусната Млечна Баница
20 Април
Вкусна млечна баница можете да приготвите бързо и много лесно. Има много варианти за приготвянето на млечна баница. Бихте могли да я приготвите с готови кори. Но най-вкусният вариант е да приготвите млечната баница с...
Тайните на вкусната агнешка карантияТайните на вкусната агнешка карантия
13 Април
Агнешката карантия става чудесна на вкус, стига да е приготвена по правилния начин. Има няколко тънкости при почистването и готвенето ѝ. Когато говорим за карантия, имаме предвид черен дроб, бъбречета, момици, сърце,...
Тайните на вкусната шкембе чорбаТайните на вкусната шкембе чорба
07 Март
1
Една от тайните на вкусната шкембе чорба е да варите шкембето в прясно мляко. Можете да добавите и вода към прясното мляко, но най-вкусно става, ако варите само в прясно мляко....