Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Печено свинско месо цяло парчеПечено свинско месо цяло парче
13 Ноем.
По желание може да запечете първо под фолио за около час, след което махнете фолиото и изпечете печеното свинско месо цяло парче още малко. Температурата на фурната за това свинско печено да е около 180 - 200 градуса....
Печено цяло парче месо на фурна по провансалскиПечено цяло парче месо на фурна по провансалски
02 Юни
Печеното цяло парче месо на фурна по провансалски е готово....
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара
29 Септ.
Така се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
Спагети с цяло парче сьомгаСпагети с цяло парче сьомга
18 Юли
Разпределете спагетите на порции и върху всяка поставяйте парче или две от сьомгата и стръкчета пресен босилек. Добър апетит!...
Цяло парче ребърца на фурнаЦяло парче ребърца на фурна
05 Април
Готовността може да се провери и с помощта на термометър, който се забожда в най-дебелата част. Градусите трябва да са над 65. Откриваме месото, като премахваме фолиото и го намазваме с остатъка от маринатата....
Печена свинска плешка цяло парчеПечена свинска плешка цяло парче
14 Януари
Крехко, сочно, вкусно печена свинска плешка цяло парче! * Посолете по-обилно чак след като поднесете месото, за предпочитане със пушената сол Малдон!...
Печено цяло парче свинско на фурнаПечено цяло парче свинско на фурна
11 Март
Печеното цяло парче свинско на фурна е много вкусно, опитайте....
Цяло парче свинско печено с картофиЦяло парче свинско печено с картофи
04 Ноем.
Извадете от фурната и покрийте тава с фолио - така продуктите ще се задушат и печеното свинско ще стане още по-вкусно. Цялото парче свинско печено с картофи е готово....
Цяло парче свинско печено с батати и арпаджикЦяло парче свинско печено с батати и арпаджик
22 Април
Да ви е сладко с това цяло парче свинско печено с батати и арпаджик!...
Цяло печено парче свинско с бекон и гъбиЦяло печено парче свинско с бекон и гъби
20 Юли
1
Сервирайте цялото печено парче свинско с бекон и гъби с отделения сос и се насладете....
Кое месо колко време се печеКое месо колко време се пече
10 Март
Предварителната обработка на месото изисква то да се промие бързо на течаща вода, като парчето трябва да е цяло. Ако е нарязано то губи ценни сокове и намалява хранителната си ценност....
Колко време се пече цяло пиле?Колко време се пече цяло пиле?
04 Дек.
Има много начини да се изпече цяло пиле, без да се налага да отделяме бутчетата и крилцата отделно. Винаги е по-вкусно, когато е цяло. Хора, предпочитащи да приготвят така нареченото Пияно пиле или пиле на бирена...
Колко време се пече цяло агне?Колко време се пече цяло агне?
25 Ноем.
Най-често в българската традиция цяло агне се пече по повод курбан за здраве или голям семеен празник. Курбан за здраве в България се прави както от християни, така и от мюсюлмани. Най-вкусното печено цяло агне се приготвя...
Колко време се пече пилеКолко време се пече пиле
21 Юни
4
Когато печете пиле, трябва да знаете за колко време то ще стане съвсем крехко и кожата му ще се превърне в ароматна, златиста и хрупкава. Готовността на пилето, което се пече, се определя, като се прободе месото с вилица...
Колко време се пече агнешко?Колко време се пече агнешко?
23 Април
Най-вкусното агнешко печено се получава, когато агнешкото месо се пече на ниска температура (около 170 градуса) за по-продължително време, като това време се определя според големината на парчето месо и съдържаща се мазнина...
Колко време се пече погача?Колко време се пече погача?
10 Януари
От далечни времена хлябът е основната храна на българина. При създаването на един хляб в миналото са влагани много пожелания за здраве и добър живот. В нашата традиционна култура хлябът не е само за обичайната ежедневна...
Патладжанена пица на парчеПатладжанена пица на парче
13 Август
Поливаме с малко зехтин и разбъркваме хубаво, така че всяко парче да се намазни. Редим в тава, покрита с хартия за печене. Пекат се около 15 минути на 200°C....
Как се разфасова цяло прасе?Как се разфасова цяло прасе?
19 Април
Разфасоването на месо е сложна дейност и изисква добра квалификация. Съществуват транжорни, където това се върши на професионално ниво. Информацията как се извършва транжирането на цяло прасе е необходима, за да може всеки...
Мика Стоичкова се пече преди заминаванетоМика Стоичкова се пече преди заминаването
14 Август
Мика Стоичкова, която успя през последните дни да ядоса много хора, отмаря на луксозен черноморски курорт, преди да се завърне отново в САЩ, за да покаже уменията си на дизайнер там. Брюнетката подразни много хора с...
Колко време се пече телешкото месо?Колко време се пече телешкото месо?
26 Март
Телешкото месо е на висока почит в кулинарията по цял свят. То има уникален вкус, както и ценни хранителни качества, които го правят полезно и вусно за консумиране. Телешкото месо е дълго било възхвалявано за своя нежен...
Как се пече агне - стъпка по стъпкаКак се пече агне - стъпка по стъпка
08 Май
В следните редове ще ви покажем стъпка по стъпка как се пече агне. - Когато вече сте се сдобили с агнешкото месо, е задължително да го измиете със студена вода. Оставете го за няколко часа да се отцеди от водата, след...
Богинята Изида открила как се пече хлябътБогинята Изида открила как се пече хлябът
14 Април
Богинята Изида, съпруга на върховния древноегипетски бог Озирис, научила жителите от страната на фараоните да пекат хляб. Това твърди Плиний Старши, автор на естествената история в 37 тома. Според неговите твърдения...
Цяло печено агнеЦяло печено агне
15 Февр.
За последния час махаме фолиото и оставяме месото да се запече и да хване коричка (ако водата изври добавяме още, но топла). Цялото печено агне е готово....
Пълнено цяло агнеПълнено цяло агне
21 Февр.
2
Слага се на шиш и чевермето се върти около 4 часа, като периодично се впръсква с вода или лой. Докато се върти пълненото цяло агне чевермето, трябва да е на височина 40 см от жарта....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Извадете кашкавала от фризера, потопете всяко парче в разбито яйце, след което оваляйте в корнфлейкс. Изпържете до златисто от двете страни панирания кашкавал....