АртишокАртишок
21 Февр.
1
Admin
диабет, подагра и дори целулит. Вреди от артишока Артишокът не е препоръчителна храна за хора, при които се наблюдава наличие на гастрит с понижена киселинност и понижено кръвно налягане. Отслабване с артишок...
Пълнен артишокПълнен артишок
04 Април
шунка, галетата и виното. Подправете с черен пипер. Отцедете свареният артишок и внимателно премахнете листата в центъра. Издълбайте с лъжица и отстранете мъхестата сърцевина. Загрейте фурната на 200 градуса...
Пържен артишокПържен артишок
30 Март
Maria Toncheva
Артишокът се почиства. Отстраняват се твърдите и външни листа. Накисва се в студена вода и лимоновия сок. Изцежда се добре. Артишокът и лукът се пържат в загрято олио около 15 мин. Вадят се с решетъчна лъжица и се изцеждат върху кухненска хартия....
Задушен артишокЗадушен артишок
13 Януари
Maria Toncheva
Чесънът и магданозът се запържват на слаб огън около 5 мин. Добавят се сърцевините на артишока и се поръсват със сол и черен пипер. Изсипва се достатъчно вода, която да ги покрие напълно и се задушават на умерено силен огън около 10 мин., за да се изпари течността в съда. Ястието се сервира горещо....
Артишок със сосАртишок със сос
20 Март
Rositsa Ivanova
Изчистете артишока, нарежете го на части, полейте ги със със сока от лимона и ги пригответе на пара. Артишокът се смята за готов, когато върхът на ножа свободно влиза в меката му част. Междувременно пригответе соса...
Сладко-кисел артишокСладко-кисел артишок
07 Февр.
Maria Toncheva
глава на артишока се реже по дължина на 6 парчета, които се овалват в брашно. Пържат се в зехтина около 3 мин. След като се извади артишокът, зехтинът се запазва. Добавя сет се лукът, каперсите, маслините, морковът целината...
Пай с йерусалимски артишокПай с йерусалимски артишок
29 Януари
Maria Toncheva
солта и пипера. Пълни се тестената основа с артишока и яйчената смес. Поръсва се със сусамовото олио. Пече се 25-30 мин, или докато сместа стане златиста....
Йерусалимски артишокЙерусалимски артишокАртишокът се обелва и се вари около 10 мин. Поставя се в подходящ съд и се залива със сместа от лимоновия сок, зехтина, чесъна. Поръсва се със солта и сервира веднага....
Печени картофи с артишокПечени картофи с артишок. Изсипете сместа в тава за печене. Добавете артишока върху картофите, заедно с маринатата. Запечете в загрята фурна до златист загар....
Артишок в Салса ВердеАртишок в Салса Верде. 2. Всеки обелен артишок разполовявайте и поставяйте веднага в тенджера с вода, в която сте разтворили предварително лимоновия сок. 3. Поставете съда на котлона и сварете за около 15-20 минути. 3. В хаванче...
Артишок със сос РомескоАртишок със сос Ромеско. Срязва се 1-2 см от върха а ако имат стъбълца също се обелват до по- светлата сърцевина - стъблата трябва да са дълги не повече от 5 см от основата. 2. Всеки обелен артишок веднага режете на четвъртинки и поставяйте в...
Артишок с хамонАртишок с хамон1. Почистете артишока от няколко пласта външни твърди листа, за да остане крехката сърцевина. Не изрязвайте дръжките, а ги обелете докато стигнете до по-светлата част, която също се яде. Отрежете 1-2 пръста от върха...
Италиански пай с артишокИталиански пай с артишок
07 Февр.
Maria Toncheva
набрашнен плот на кори, според формата на печене. По-голямото парче се разстила върху дъното и стените на формата, като краищата покриват стените. Надупчва се повърхността с вилица. Плънка: Стъблата на артишока се...
Артишок по римскиАртишок по римски, добавете семената кориандър и копър и ги запечете за 30 секунди. Прибавете нарязаните моркови, лук, чесън, целина, дафинов лист, черния пипер, виното и сол на вкус. Разбъркайте. Добавете половините артишок, сипете...
Чеснови скариди с артишокЧеснови скариди с артишокчушките на четвъртини и отстранете семките и ципите. Тях също ги изпечете, докато омекнат и ги обелете. На същия грил изпечете и скаридите, докато променят цвета си. След това ги сложете в купа, заедно с артишока и чушките, руколата и дресинга. Разбъркайте добре и поднесете....