Как се прави запръжка на яхния?Как се прави запръжка на яхния?
02 Окт.
Mariana
За да приготвите наистина вкусна яхния, основна роля играе запръжката, която традиционно съпътства този тип ястия. Както при повечето неща, така и при правенето на запръжка има правила. Запръжка се прави от...
Каша от праз със запръжкаКаша от праз със запръжкаПочистваме праза, измиваме добре и нарязваме ситно. Слагаме в тенджерка, наливаме олио (3 -4 с.л.) и вода (1 к.ч.). Прибавяме и почистен, настърган морков. Задушаваме, докато останат на мазнина. Ръсваме черен пипер...
Как се прави запръжка за грах?Как се прави запръжка за грах?много здравословна. Как обаче се прави запръжка на грах. Някои най-напред запържват в сгорещено олио една-две лъжици брашно, добавят червен пипер и наливат топла вода. Като клокне, тогава прибавят лук, морков...
Как се прави запръжка на супа?Как се прави запръжка на супа?запръжка се прави от олио, брашно и зеленчуци. За целта нарязаните зеленчуци се запържват, докато останат на мазнина. След това към тях се добавя брашното, запържва се и се добавя червен пипер. Разбърква се и се...
Фасул яхния без запръжкаФасул яхния без запръжка
12 Ноем.
Кристина
боб яхнията. По желание може да добавите 2-3 супени лъжици брашно, разбити с малко вода. За завършек на фасул яхния без запръжка сложете малко зехтин или олио в ястието....
Грах яхния без запръжкаГрах яхния без запръжка
21 Август
Геновева
Отваряме консервата от граха и го прецеждаме през гевгир. Оставяме го да се отцеди. Белим картофите, морковите и лукът. Лукът го режем на дребни кубчета, а морковите и картофите на едри парчета. В дълбока тенджера...
Леща яхния със запръжкаЛеща яхния със запръжканарязания на ситно домат и посолете, прибавете 1 чаша от водата на лещата и оставете да къкри на бавен огън за 15 минути, за да омекне зеленчука. Сипете готовата запръжка при сварената леща и поръсете с подправките, разбъркайте и премахнете ястието от огъня....
Картофена супа без запръжкаКартофена супа без запръжка
22 Септ.
Н.Акифова
, като омекнат картофите и другите зеленчуци, слагаме вътре фиде и магданоз. след което добавяме черен пипер, чубрица, пой (сминдух) и един бульон. След 10 минути супата е готова. Това е картофена супа без запръжка и застройка, бърза лесна и вкусна!...
Варен боб със запръжкаВарен боб със запръжкаИзмийте боба и го сложете в тенджера под налягане. Налейте вода до указаното на тенджерата място. Нарежете едната главичка лук и добавете към боба. Добавете 1/2 ч.ч. олио, сложете капака на тенджерата и варете около...
Здравословен боб без запръжкаЗдравословен боб без запръжкаСложете почистения и измит боб в тенджера със студена вода, поставете на силен огън да заври. След като поври 10 минути, изхвърлете водата, измийте боба и му налейте отново студена вода. Нарежете в него лука, чесъна...
Леща със запръжкаЛеща със запръжка, брашното и червения пипер. Готовата запръжка прибавяме към лещата и оставяме да поври за няколко минути. Готовата леща поднасяме гореща. Може да добавите прясно нарязан магданоз....
Селски боб със запръжкаСелски боб със запръжкачервения пипер и посоляваме. С черпак сипваме от течността на сварения боб и разбъркваме. Смесваме запръжката със сварения боб и поръсваме с джоджена. Варим още 10-15 минути боб чорбата със запръжка. Опитайте и вие тази постна бобена супа - икономично ястие с боб, което ще ви хареса много....
Подлучени тиквички със запръжкаПодлучени тиквички със запръжка. В дълбока чиния се натрошава по малко сирене и сипваме 1 ч.ч. кисело мляко. Овкусява се с малко сол, чесън и нарязан копър. Върху млечната основа разпределяме пържени тиквички. Приготвя се запръжка, като в малко...
Спаначена супа със запръжкаСпаначена супа със запръжкабез капак, да не кипне, че се пени. В тиган се загрява олио, запържва се ситно нарязан лук да омекне, сваляме тигана от котлона и се прибавя червен пипер, като бъркаме непрекъснато. Сипва се запръжката в...
Домашна юфка със запръжкаДомашна юфка със запръжкапродължава около 3 минути. Снемаме тенджерата от котлона, прецеждаме с гевгир. След като е отцедена юфката се добавя към нея предварително натрошеното сирене и разбъркваме. В малка касерола с краве масло се прави запръжка с червен пипер, като веднага се полива юфката....