Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Постно ядене с картофиПостно ядене с картофи
12 Дек.
Обелете картофите, нарежете ги на едри парчета и сложете да се подварят (но не до пълна готовност) в подсолена вода. Извадете ги и ги отцедете....
Постно ядене с картофиПостно ядене с картофи
12 Дек.
Обелете картофите, нарежете ги на едри парчета и сложете да се подварят (но не до пълна готовност) в подсолена вода. Извадете ги и ги отцедете....
Заготовка за готвене на ядене в бурканиЗаготовка за готвене на ядене в буркани
01 Септ.
Когато си готвим ядене, слагаме 1 – 2 лъжици от заготовката. Като отворим бурканче, го държим на студено в хладилника. Видях рецептата в интернет....
Суловар - сиромашко яденеСуловар - сиромашко ядене
23 Окт.
10
Нарежете филиите хляб на кубчета, сложете ги в гювече и ги запечете във фурната. Поръсете с половината натрошено сирене. Кипнете малко подсолена вода и сварете яйцето до забулване. Врялата вода, заедно с яйцето се излива...
Да оправим киселото виноДа оправим киселото вино
04 Дек.
5
Едно от нещата, в което българинът е най-добър, е производството на домашен алкохол. Ние бяхме една от малкото страни, които се опълчиха на забраната за казани. И до ден днешен споменатите функционират и не позволяват на...
Как да неутрализираме лютотоКак да неутрализираме лютото
26 Ноем.
Прочети също за ползите и вредите от консумацията на люто....
Как да премахнем лютотоКак да премахнем лютото
02 Окт.
2
Студеното прясно мляко също помага срещу парене в устата след консумация на люто. Не пийте топло мляко, по-добро действие срещу лютото има студеното прясно мляко....
Как да оправим пресолената манджаКак да оправим пресолената манджа
27 Февр.
Ако трябва бързо да оправите пресолената супа, добавете във врящия бульон един белтък. Когато той се пресече, извадете парченцата с лъжица....
Как да оправим пресолената туршияКак да оправим пресолената туршия
10 Ноем.
Пресолената храна почти винаги може да се оправи, а е повече от желателно да не я консумирате в солен вид....
Как да оправим пресечената майонеза?Как да оправим пресечената майонеза?
14 Април
3
За приготвянето на майонеза са нужни пресни яйца и доброкачествено олио без утайка с приятна миризма. Жълтъците трябва да се отделят много внимателно. Разбиването им с олиото и малко сол трябва да става в подходящ съд -...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Лютото удължава животаЛютото удължава живота
01 Ноем.
Те системно били хранени с люто. Мозъкът им обаче не получавал сигнали за болка, тъй като вече бил свикнал с въпросния вкус....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
С какво да заменим късното яденеС какво да заменим късното ядене
09 Април
3
Какво да ядем късно вечер, за да не напълнеем, но и да не се въртим в леглото, без да можем да заспим, измъчвани от чувството на глад? Каквото и да хапнете късно вечер, храната ще се усвоява трудно. Най-добре е да вечеряте...
Лютото подмладява и лекуваЛютото подмладява и лекува
29 Януари
5
Мексиканците имат безспорен принос към световното меню, откривайки за широката консуматорска аудитория лютивите чушлета. Никъде по света обаче не се консумират толкова люти чушки, както в Мексико. Там лютивият червен...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....