Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тънкости при готвенето на яйцаТънкости при готвенето на яйца
30 Март
И колкото и да са залегнали те в нашата българска кухня, не всеки знае всички тънкости, що се отнася до приготвянето им. Варенето. Няма човек, който да не е варил яйца....
Тънкости при готвенето на дивечТънкости при готвенето на дивеч
03 Май
Когато се готви дивеч, трябва да се спазват някои тънкости. Когато се готви див заек, за предпочитане е този, който е живял в планински места, пред този, който е живял в ниски местности....
Тънкости при готвенето на спанакТънкости при готвенето на спанак
03 Април
Спанакът е изключително полезен зеленчук, който е с високо съдържание на витамините А и С. Той не съдържа холестерол и мазнини и е чудесен източник източник на желязо и магнезий. Има тъмнозелени листа, които могат...
Тънкости при готвенето на грахТънкости при готвенето на грах
18 Януари
Основният проблем на домакините е свързан с това какво да се сготви. Да приготвиш ястието не е кой знае каква трудност, но е изключително сложно да измислиш какво да направиш, особено за домакините, които готвят всекидневно...
Тънкости при готвенето на тофуТънкости при готвенето на тофу
01 Септ.
Най-важното при готвенето на тофу са подправките, които му придават вкус и аромат. При правилното им използване никой няма да се досети, че ястието е от тофу....
Кулинарни тънкости при готвенето на оризКулинарни тънкости при готвенето на ориз
26 Окт.
13
На пръв поглед готвенето на ориз изглежда като детска игра, с която биха могли да се справят дори и онези от нас, които не са факири в кухнята....
Тънкости при готвенето на праз лукТънкости при готвенето на праз лук
10 Април
Една от тънкостите при готвенето на праз лук е, че когато го задушаваме, е важно да разбъркваме непрекъснато и да внимаване да не загори, защото праз лукът бързо става горчив....
Кулинарни трикове при готвенето на зелеКулинарни трикове при готвенето на зеле
22 Август
1
Зелето е един от най-ценните зеленчуци, които имат благоприятно действие върху нашия стомах. Разбира се, ако искаме да извлечем максимална полза от него, трябва да го консумираме правилно, без да прекаляваме, защото правилото...
Приготвяне на кисело зеле: Тънкости и хитринкиПриготвяне на кисело зеле: Тънкости и хитринки
05 Ноем.
1
Трапезата на българина през зимата е бедна без традиционното кисело зеле! Туршията се приготвя от всички сортове обикновено зеле, стига то да е здраво, добре развито, неразпукнало се и съвършено прясно. Ако зелките са...
Някои тънкости при готвенето на птиче месоНякои тънкости при готвенето на птиче месо
24 Март
1
Птичето месо съдържа повече пълноценни белтъчини, отколкото месото на домашните животни. Мазнината на птиците има по-низка температура на разтопяване в сравнение с телешко месо. Когато си купувате замразено пиле...
Тънкости при готвене на аспержиТънкости при готвене на аспержи
01 Април
1
Преди да започнете обработката на младите аспержи трябва да изрежете малка част от стеблата им, но непосредствено преди готвенето им....
Тънкости при готвене на мусакаТънкости при готвене на мусака
03 Април
1
Най-голямата тънкост при приготвянето ѝ обаче се учи с времето - практика....
Кулинарни тънкости при готвенето с кресонКулинарни тънкости при готвенето с кресон
17 Ноем.
Кресонът е съчетал в себе си зеленчук и билка. В кулинарията се използва култивираното растение. Тъй като предпочита водата и вирее край нея, се нарича още е воден крес или мокреш, дори поточарка. В далечното минало бил...
Тънкости при готвенето с бутер тестоТънкости при готвенето с бутер тесто
11 Ноем.
При готвенето с бутер тесто трябва да се знаят някои тънкости, за да бъдат готовите ястия винаги не само вкусни, но и с добър външен вид....
Тънкости при готвенето в еър фрайърТънкости при готвенето в еър фрайър
13 Юни
Така че, ако се чудите дали си заслужава инвестицията и какви са тънкостите при готвене в еър фрайър, тази статия е за вас. Използването на еър фрайър е много лесно, дори и децата могат да се справят....
Кулинарни тънкости при готвенето с дафинов листКулинарни тънкости при готвенето с дафинов лист
09 Април
Дафиновите дръвчета са ценени още от древността. Листата им са използвани за лечение на редица заболявания още преди хиляди години. А влагането им в кулинарията е най-лесният начин да се сдобием с ползите от тях. Добавяйки...
Тънкости за готвене в гювечТънкости за готвене в гювеч
06 Май
Какъв по-добър метод от готвенето в гювеч? Това е бърз, лесен и полезен начин за приготвянето на ястията. Не е нужно да се стои край печката, да се разбърква или отстранява пяна, да се прави запръжка....
Тънкости при готвене с говежда лойТънкости при готвене с говежда лой
13 Ноем.
Говеждата лой в готвенето Що се отнася до използването на говеждата лой в готвенето, тя се използва основно за печене и дълбоко пържене на телешки месни продукти....
Съветите на баба: Кулинарни хитринки и тънкости при готвенето на супиСъветите на баба: Кулинарни хитринки и тънкости при готвенето на супи
24 Юли
Много от тънкостите в готвенето можем да научим именно от нашите баби. Когато приготвяме супи и искаме да осигурим добри вкусови качества, първоначално те трябва да заврат бързо на силен огън....
Тънкости при готвене на козе и овче месоТънкости при готвене на козе и овче месо
30 Май
1
При готвенето мазнината от месото прониква дълбоко в него, затова преди термичната обработка е добре да се отстранят парчетата мазнина. Овчето месо се сервира с червено вино....
Диетично ли е готвеното зеле?Диетично ли е готвеното зеле?
13 Окт.
Зелето е било обичано и почитано като полезна за здравето храна още през Древността. В Древен Рим са отглеждали и консумирали с удоволствие различни видове зеле – главесто, листно, броколи. Днес на пазара можем да открием...
Тънкости и грешки при готвене с МултикукърТънкости и грешки при готвене с Мултикукър
10 Февр.
Този трик ще допринесе за ускоряване на процеса на готвене; С тези съвети със сигурност готвенето с Мултикукър ще ви бъде по-приятно и лесно....
Тънкости при приготвяне на зеленчуци темпураТънкости при приготвяне на зеленчуци темпура
08 Август
Темпурата е японска техника за пържене на зеленчуци, риба или морски дарове. Общо взето тя представлява лека панировка от брашно, сол, яйце и студена газирана вода. Известна с хрупкавостта си и лекия си вкус...
ЗелеЗеле
06 Април
1
Изключително богато е на белтъчини, а при готвене не бива да се преварява, защото губи своите качества. Най-добрия начин за неговото съхранение е замразяването....
Прясно зеле на фурнаПрясно зеле на фурна
04 Окт.
Прехвърля се в тавичка и печем на умерена фурна. 170 градуса за 50-60 минути, докато течността изври и остане на мазнина. Прясното зеле на фурна се сервира поръсено с пресен магданоз....