Вкусните патладжани - съвети за готвене и ползи за здравето
Вкусните патладжани - съвети за готвене и ползи за здравето
, които са еластични при лек натиск. - При готвене на патладжани не използвайте твърде много мазнина, защото месото им е поресто и попива ...
Съвети при готвене на бамя
Съвети при готвене на бамя
25 Юни
приготви на пара, да се свари, да се направи кисела, като туршия, да се сотира или да се изпържи или панира. Първото нещо което трябва да знаете преди ...
Съвети за готвене на пара
Съвети за готвене на пара
30 Януари
пара има три кошнички, се препоръчва третата да се използва предимно за размразяване на храна, тъй като при гответе в двете долни кошнички няма да ...
Съвети за готвене със сол
Съвети за готвене със сол
, създава по-равномерен вкус, поради което е най-добре да добавяте сол към по-ранните етапи на готвене. Натриевата част на солта маскира всяка ...
Съвети за готвене на патица
Съвети за готвене на патица
– различни са не само рецептите, но и подготовката на месото преди същинското готвене. Патицата има много голямо количество подкожна мазнина. 1. ...
Съвети при готвене без мазнина
Съвети при готвене без мазнина
вино. Въпреки това, в бульона също има мазнина. За да я премахнете, загрейте течността. Когато се нагорещи, мазнината изплува отгоре. Премахнете я с лъжица. ...
Съвети при избора на съдове за готвене
Съвети при избора на съдове за готвене
, изискващи по-дълго време на готвене. Основен техен недостатък е, че ръждясват бързо и затова трябва да бъдат старателно подсушавани след измиване. ...
Полезни съвети за готвене на риба
Полезни съвети за готвене на риба
готвите морска риба, напръскайте я с оцет или лимонов сок преди термичната обработка – това отстранява силната миризма. Ако искате да сварите риба, ...
Съвети при готвенето на яребица
Съвети при готвенето на яребица
. Гответе около две минути, след което прибавете доматите, нарязани на ситно, без семенната част. Добавете още малко вода и гответе до ...
Съвети при готвенето на карагьоз
Съвети при готвенето на карагьоз
Неприятното при този вид риба е, че има малки костици, с които трябва да се внимава. За да премахнете поне част от тях, трябва да направите следното. ...
Важни съвети при готвене в микровълнова фурна
Важни съвети при готвене в микровълнова фурна
се продуктите, които използвате, да имат еднаква големина и по възможност ги нарежете под формата на пръстен, като оставите центъра свободен; - ...
Съвети за почистване и готвене на охлюви
Съвети за почистване и готвене на охлюви
Охлювите са деликатес по цял свят. Подготовката преди да са готови за консумация отнема доста време, но крайният резултат е чудесен. Тези мекотели не се ...
Съвети за готвенето на артишок
Съвети за готвенето на артишок
30 Юни
За човек, който няма опит с приготвянето на артишок, приготвянето му може да му се стори истинско изпитание. Всъщност няма нищо толкова сложно и ако ...
Съвети при готвенето на фазан
Съвети при готвенето на фазан
Ястията с фазан се оценяват високо от изтънчените гастрономи. Месото на тази птица винаги присъства на масите на кралските особи и се смята са вкусно и ...
Седем супер съвета за готвене с кайма
Седем супер съвета за готвене с кайма
. 2. Ако остане от каймата, която сте взели, може да я съхраните във фризера. По този начин трайността й се удължава до 2-3 месеца. 3. Когато ...