Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кебап от овче месо на шишКебап от овче месо на шиш
16 Ноем.
Нанижете ги на шишчета, като между тях може да сложите по парченце чушки или лук по желание. Изпечете кебапа от овче месо на шиш за около 12 минути от едната страна и обърнете....
Овче месо с ориз на фурнаОвче месо с ориз на фурна
19 Юли
Сервирайте овче месо с ориз на фурна топло....
Курбан от овче месоКурбан от овче месо
13 Януари
Варете курбана до увиране на зеленчуците, като внимавате да не се разварят. Курбанът от овче месо е готов....
Супа от овче месоСупа от овче месо
21 Окт.
Извадете го и го нарежете на ситно, а корените пасирайте. Върнете ги в бульона и сложете отново на огъня. Добавете картофите, а когато са почти сварени прибавете настърганите домати....
Марината за овче месоМарината за овче месо
21 Април
Тези продукти са достатъчни за мариноването на 500-700 г овче месо....
Капама с овче месоКапама с овче месо
20 Юли
По желание поднесете капамата с овче месо с кисело мляко....
Някои тънкости при готвенето на птиче месоНякои тънкости при готвенето на птиче месо
24 Март
1
Птичето месо съдържа повече пълноценни белтъчини, отколкото месото на домашните животни. Мазнината на птиците има по-низка температура на разтопяване в сравнение с телешко месо. Когато си купувате замразено пиле...
Консервирано месо за готвенеКонсервирано месо за готвене
16 Септ.
Консервираното месо за готвене е готово....
Печено козе месо на фурнаПечено козе месо на фурна
08 Окт.
Сложете алуминиево фолио върху тавата и пъхнете да се пече в загряна на 200 градуса фурна за около 150 минути....
Печено овче месо по гръцкиПечено овче месо по гръцки
19 Август
Печеното овче месо по гръцки е готово....
Люти суджуци от овче месоЛюти суджуци от овче месо
01 Май
Окачваме готовите суджуци на прът и оставяме да съхнат на сухо и прохладно място. Това продължава около 30 дни, като на 2 ден ги разточваме, за да придобият плоска форма. Лютите суджуци от овче месо са готови!...
Зимен гювеч с овче месоЗимен гювеч с овче месо
24 Август
Наливаме виното и оставяме ястието да ври на тих огън до изпоряване на виното и полусварйване на месото....
Домашен суджук с овче месоДомашен суджук с овче месо
24 Дек.
Окачваме суджуците и оставяме да съхнат на сухо, студено и проветриво, подобно на другите сушени меса. Домашен суджук с овче месо сервираме с домашно вино. Наздраве!...
Курбан чорба с овче месоКурбан чорба с овче месо
14 Януари
Посолява се и се вари до пълна готовност на месото. Сервира се гореща....
Заготовка за готвене на ядене в бурканиЗаготовка за готвене на ядене в буркани
01 Септ.
Взимаме си един голям съд и почваме да си смиламе помощта на машинка за мелене доматите. Настъргваме на ситно ренде морковите. По-добре е да се сложат на части в чопър и да се наситнят....
Ястие с пшеница и овче месоЯстие с пшеница и овче месо
10 Дек.
Затваряме капака и печем запеканката на 200 градуса до зачервяване и абсорбиране на течността. Ястието с пшеница и овче месо е готово....
Чорба зелен фасул и овче месоЧорба зелен фасул и овче месо
26 Февр.
Месото се измива и нарязва на парченца, в тенджерка се слага мазнина и се запържва. След това се добавя 2 ч.ч. вода, за да поври. През това време си обелваме лука и чесъна, нарязват се на ситно....
Супа от овче месо по турскиСупа от овче месо по турски
03 Август
Почистваме и нарязваме на ситно овчето месо. В тенджера с вода слагаме месото да се вари. Прибавяме към него нарязания на ситно лук, морковите, магданоз и целина. Измиваме ориза и го добавяме в тенджерата....
Овче месо с картофи в гювечОвче месо с картофи в гювеч
17 Февр.
Нарязваме месото на парчета и ги задушаваме с малко сол. Взимаме пръстен гювеч и на дъното слагаме месото. Върху него нареждаме нарязания на едро кромид лук и половината картофи, нарязани на ивички....
Тънкости при готвене на аспержиТънкости при готвене на аспержи
01 Април
1
Преди да започнете обработката на младите аспержи трябва да изрежете малка част от стеблата им, но непосредствено преди готвенето им....
Тънкости при готвене на мусакаТънкости при готвене на мусака
03 Април
1
Най-голямата тънкост при приготвянето ѝ обаче се учи с времето - практика....
Сарми с прясно зеле и овче месоСарми с прясно зеле и овче месо
10 Юли
Слагаме капак на тавичката и поставяме във фурна. Включваме на 180-200 градуса и печем до готовност....
Тънкости при задушаване на месоТънкости при задушаване на месо
28 Февр.
Задушеното месо става много вкусно, ако се спазят някои тънкости при приготвянето му....
Тънкости при приготвянето на месоТънкости при приготвянето на месо
18 Февр.
Когато варите месо, не трябва да отваряте капака, след като изключите котлона. Оставете месото под капак още десетина минути. След това извадете месото и плътно го увийте във фолио, ако трябва да го съхранявате, или веднага...
Кисело зеле със свинско месо за готвенеКисело зеле със свинско месо за готвене
06 Дек.
Ръсваме черен пипер на вкус, къри на вкус и слагаме мас (50 г)....