Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тънкости при печене на баницаТънкости при печене на баница
29 Август
1
В тази статия ще ви запознаем с всички тънкости при печене на млечна баница. Да започваме!...
Тънкости при печенето на сладкишиТънкости при печенето на сладкиши
19 Май
Готовите изпечени сладкиши се оставят да се охладят в същото помещение, в което са печени. За да ги извадите по-лесно от формата, поставете формата върху мокра кърпа....
Тънкости при печенето на скараТънкости при печенето на скара
17 Февр.
Сега ще изброим и тънкостите при печенето на скара, които ще ви превърнат в истински майстор: 1....
Тънкости при печенето на пещТънкости при печенето на пещ
27 Май
1
Печенето на пещ е най-добрият начин за изпичане на хляб и пици, в пещта те придобиват уникален аромат и вкус и се изпичат много добре....
Тънкости за вкусно агнешко печеноТънкости за вкусно агнешко печено
07 Май
Тънкости при овкусяването на агнешко Преди приготвянето на вашето вкусно печено агнешко, месото се изчиства от излишните ципи и мазнини. Агнешкото месо е сухо месо....
Пита на рулцаПита на рулца
15 Февр.
Режат се на шайби по 3 см и се редят по показания начин, за да оформим питката. Питката се маже с разбит с малко водичка жълтък и се пече в умерена фурна до готовност....
Пита на квадратиПита на квадрати
25 Дек.
Взема се 1 топка и се разточва на кръг с размера на тавата. Кръгът се поставя в тавата, която е застлана с хартия за печене. Намазва се с разтопената свинска мас, смесена с олиото, и се поръсва със сирене....
Пита на триъгълнициПита на триъгълници
04 Май
2
Намажете с разбит с олио жълтък и печете за 40 мин. първо на 200. градуса, а след това на 180. Готовата пита намажете с масло и завийте с чиста кърпа....
Уникална пита на кифличкиУникална пита на кифлички
22 Септ.
Аз я направих на кифлички. Питата се оставя да втаса, маже се с разбит жълтък и се пече на 180 градуса за 40-45 минути....
Локумена пита на камбанкиЛокумена пита на камбанки
22 Септ.
После се навива на камбанка - общо да са 12 броя, и се нареждат по стените на кръгла тава върху хартия за печене. Локумът се нарязва на парченца....
Пухкава пита на кифличкиПухкава пита на кифлички
27 Януари
2
Готовите кифли се подреждат в тава с хартия за печене. Покрива се с домакинска кърпа и се оставя питката да втаса за около половин-един час - отново до удвояване на обема....
Пухкава пита на топкиПухкава пита на топки
23 Септ.
Пече се на 180 градуса за около 35-40 минути....
Осмомартенска пита на цветяОсмомартенска пита на цветя
08 Март
Оформям на геврек и внимателно подреждам полученото цвете в тавата, застлана с хартия за печене. В средата слагам малка топка. Така правя и с другите три топки....
Сладка пита на РозиСладка пита на Рози
24 Дек.
БЕЗ ВТОРО ВТАСВАНЕ, печем в предварително нагрята фурна на 180 градуса. Сладката пита на Рози е готова....
Картофена пита на тиганКартофена пита на тиган
13 Януари
Картофената маса се натиска до изравняване и запълване на съда по краищата. Захлупва се с капак и се задушава на слаб огън. От време на време се прибавят парченца масло под капака....
Тънкости при приготвяне на зеленчуци темпураТънкости при приготвяне на зеленчуци темпура
08 Август
Темпурата е японска техника за пържене на зеленчуци, риба или морски дарове. Общо взето тя представлява лека панировка от брашно, сол, яйце и студена газирана вода. Известна с хрупкавостта си и лекия си вкус...
Кулинарни тънкости за по-вкусно печено месоКулинарни тънкости за по-вкусно печено месо
27 Януари
За да бъде печеното месо по-крехко и по-вкусно, има някои кулинарни тънкости. Най-важното, за да бъде месото вкусно и крехко, е да изберете качествен пресен продукт....
Пита за прохождане на детеПита за прохождане на дете
23 Септ.
Оставя се на топло , завито със кърпа за около половин час, за да втаса. Готовото тесто се разделя на три топки. Всяка една от тях се разточва на кръг. Трите кръга се слагат в помазана с олио и набрашнена тава....
Празнична пита на Валентина ЗурканПразнична пита на Валентина Зуркан
24 Септ.
Печем в умерена фурна 180 градуса до готовност. Изважда се покривам с кърпа за 10 минути и поднасяме. Добър апетит!...
Пита прощъпулник на моята дъщеряПита прощъпулник на моята дъщеря
17 Дек.
Отгоре намазваме питата с разбитите жълтъци, но без крачетата и пръсчетата, и я оставяме да втаса за около 20 минути, сред което печем питката в предварително загрята и умерена фурна до готовност....
Празнична пита на нашето семействоПразнична пита на нашето семейство
18 Януари
Пека празничната питка в предварително загрята фурна на 160°C, като преди да сложа във фурната, намазвам с разбит жълтък. Празнична пита на нашето семейство - лесна, но за сметка на това много вкусна :)...
Вкусната пита на баба ВиолетаВкусната пита на баба Виолета
28 Окт.
6
След това я разточвате с ръце, намазвате я с малко сладко и я слагате да се пече. След 1 час изваждате и мажете със сироп....
Пиле на фурна в хартия за печенеПиле на фурна в хартия за печене
13 Дек.
След като сме овкусили месото го увиваме в хартията за печене и поставяме в тава. Печем в умерено загрята фурна. Като вече е полуготово го отвиваме и го поливаме със соса....
Скумрия на фурна в плик за печенеСкумрия на фурна в плик за печене
17 Март
Печете рибата за около 40 минути, като последните 10 минути разкъсвате плика, за да се запече скумрията на фурна с красив кафяв загар. Скумрия на фурна в плик за печене е вкусна и за обяд, и за вечеря...
Лаврак на фурна в хартия за печенеЛаврак на фурна в хартия за печене
01 Дек.
След това отвиваме хартията и печем рибата на 220 градуса за 10 минути. Лавракът на фурна в хартия за печене е много вкусен....