Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Консервиране на зелен бобНалейте с вода догоре, затворете бурканите и ги стерилизирайте за десетина минути от затварянето на капачките.
Извадете внимателно и обърнете надолу с капачките.
Консервираният зелен боб е готов....
20 Ноем.
6
Съхранение и консервиране на лещаНеотворена консервирана леща се съхранява в шкаф или на хладно и сухо място до една година....
13 Април
Консервиране на зелени доматиИзмийте доматите и ги нарежете на полумесеци или на филийки.
Нарежете морковите или ги настържете.
Разпределете ги в два средно големи буркана....
11 Януари
Консервиране на печени чушкиНареждате ги в голяма тенджера с вода и ги варите за 10 мин. след завиране на водата.
Изваждате бурканчетата с щипка и ги обръщате с капачката надолу за 12 часа.
Съхранявате печените чушки на тъмно и хладно място....
17 Януари
Съхранение на бобБобът е култура, оцеляла през хилядолетията. Тя е изиграла важна роля в изхранването на двата континента между Атлантическия и Тихия океан. Редица археологически изследвания доказват, че още през шесто хилядолетие пр.н.е...
17 Март
Консервиране на люти чушлета (шипка)Нарежете копъра на ситно и обелените скилидки чесън на по две.
Напукайте чушлетата на котлон или скара от двете страни, но не прекалявайте....
10 Януари
Консервиране на домати за готвенеРецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
07 Февр.
Съхранение и консервиране на тиквиЗа по-дълго съхранение замразяването или консервирането на тиквата може да ви позволи да я използвате в храна през цялата година....
18 Окт.
Консервиране и съхранение на боровинкиСлед като веднъж се откъснат, боровинките не издържат дълго време и трябва да ги консервирате или да ги консумирате....
21 Август
Консервиране и съхранение на тиквичкиКонсервирането на тиквичките може да стане по няколко различни начина, но в по-удобният вариант от замразяването, защото така зеленчукът се запазва повече....
29 Юни
2
Съхранение и консервиране на гъбиКогато ще консервирате гъби не ги оставяйте дълго да чакат за обработка. Добре е да ги приберете във фризер ден-два след като са набрани или купени....
23 Юни
1
Консервиране и съхранение на чесънОтносно консервирането – от чесъна става чудесна туршия, т.нар. кисел чесън....
15 Юни
Консервиране и съхранение на царевицаАко искате да имате царевица и през другото време, научете се как да я съхранявате или да я консервирате.
Прясната царевица се разваля сравнително бързо, не я оставяйте да ви „чака” дълго....
15 Май
1
Съхранение и консервиране на руколаРуколата съдържа много витамин С, което я прави много полезна за организма. Когато хапвате рукола вие повишавате устойчивостта на организма към вирусите. Витамин С е мощен антиоксидант, а когато консумирате рукола...
01 Юни
Съхранение и консервиране на лимониСъхранение на цели лимони
Ако възнамерявате да използвате лимоните в рамките на няколко дни след покупката, ги съхранявайте далеч от пряка слънчева светлина....
22 Май
Консервиране и съхранение на прясно зелеСъхранено по този начин може освен за готвене да бъде използвано и за салати....
30 Окт.
Как да консервираме бобКонсервирането на боб би ни спестило много време, а и по този начин ще имаме подръка почти готова манджа, когато бързаме. Можете да консервирате както бял боб (стар фасул), така и зелен боб....
25 Май
Леща с боб на фурнаЯстието от леща с боб се пече в умерено загрята фурна за около 50 минути.
Леща с боб на фурна сервирайте с домашна содена питка.
Вкусно ястие с леща!...
30 Април
Боб с леща на фурнаНарежете морковите и ги сварете с лещата. Бобът е предварително сварен.
Смесете боба с лещата и морковите, овкусете ги с чубрица и сол и прехвърлете в тава. Залейте с доматите и олио.
Разтворете брашното в малко вода...
29 Дек.
Диета с боб и лещаАко трябва някак да дефинираме идеалната диета, то тя трябва да бъде лесна за изпълнение, да не изисква усилията, присъщи на гладуването и да постигне основната си цел. Ако бъде съставена от вкусна и приятна храна, още...
15 Януари
Тайните на вкусния боб, леща и нахутПреди приготвянето на боб, леща и всички видове бобови култури е добре да се накиснат за една нощ в студена вода, при пропорция 1 чаша боб на 4 чаши вода.
Водата, която не е попила в боба, се излива на сутринта и той...
12 Март
18
Съвети за съхранение и консервиране на червено цвеклоТрябва също да знаем как и при какви условия цвеклото може да бъде консервирано. Ето и няколко рецепти за консервиране на цвекло:
1....
13 Март
Картофи с грах и зелен боб на фурнаТавата се покрива с фолио и се пече на 200°C.
Когато зеленчуците са готови, фолиото се маха и тавата с постния гювеч се връща във фурната да се запече отгоре за около 10-15 мин....
09 Юли
Кюфтенца от боб и леща за великденските постиТе са леки, хранителни и ужасно вкусни. Правят се лесно и бързо, а великденските пости са тяхното време. Но не само защото кюфтенцата от боб и леща са толкова апетитни, че със сигурност ще ви се иска да ги опитвате още и...
05 Април