Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Свински суджук с чесънСвинските суджуци с чесън оставяме на проветриво място докато изсъхнат....
11 Дек.
Суджук на фурнаПоставяме суджука в съд и изсипваме бирата, държим, докато кипне.
Изваждаме го и нарязваме на парчета....
03 Април
Суджук по селскиСуджукът по селски трябва да е готов след 24 до 48 дни.
Ако не е добре изсушен, може да се консумира печен на скара....
29 Март
8
Суджук от дивечОтделяйте отделните суджуци чрез усукване на червото. Сложете ги върху кухненския плот и ги притиснете с нещо тежко.
Трябва да престоят с тежестта 2 дни, след което се окачват на проветриво място....
06 Март
5
Спагети със суджук и зеленчуциСпагети със суджук и зеленчуци - непретенциозни, но много вкусни....
03 Юли
Класически домашен суджук с кимионОставяме суджука на сухо и проветриво място да съхнат.
През 3-4 дни се разточват, за да станат плоски.
Класическият домашен суджук с кимион е готов....
28 Дек.
1
Свински суджук с прясно зелеМесото се реже на малки парчета и се смила с месомелачка. Зелето се разрязва на шест части и се вари в подсолена вода, докато омекне. След като се свари, се оцежда хубаво. Отстранява се кочана и най-горните твърди листа....
05 Дек.
Суджук с боб в гювечеПодреждаме суджука ветрилообразно.
Слагаме в студена фурна на 200 градуса за един час.
Поднасяме гювечето топло с люта чушка или маринован чесън....
29 Февр.
6
Домашен суджук с пушен пиперТази рецепта за домашен суджук с аромат на пушен пипер е едно страхотно мезе за вино и ракия....
03 Февр.
Домашен суджук с овче месоТака си пълним и останалите парчета домашен суджук.
Окачваме суджуците и оставяме да съхнат на сухо, студено и проветриво, подобно на другите сушени меса.
Домашен суджук с овче месо сервираме с домашно вино....
24 Дек.
Картофи със суджук в гърнеСуджука също нарежете едро и го добавете в гърнето. Посолете всичко и поръсете с черен и червен пипер.
Залейте всичко с винено-доматената смес.
Сложете да се пече с капака на 250 градуса около 1 час....
16 Март
Суджук от конско месоСлед това ги закачете да съхнат отново за 6 денонощия, а след това опушете конските суджуци при температура от 20 градуса в продължение на 5 денонощия....
07 Януари
2
Суджук от магарешко месоКогато се прави суджук от магарешко месо, то трябва да има и част сланина, тъй като самото месо е много сухо.
Сланината, която трябва да сложим към месото, е 300-400 грама на килограм магарешко....
06 Март
Печен суджук на гребенПресните подкови със суджук внимателно разточваме с точилката без натискаме прекалено, за да не се скъса обвивката.
След това с остър нож нарязваме през около два сантиметра, без да се реже напълно....
23 Ноем.
Печен суджук на фурнаСуровите суджуци се освобождават от канапа /в случай че има такъв/.
Слагат се в съвсем оскъдно намазнена тава и се напръскват леко с вода....
26 Окт.
Ловджийски суджук от КлисураМесото се смила или се скълцва ситно със сатър. Добавят се сол, счукан черен пипер, захарта, селитрата.
Сместа се омесва добре и се разстила на пласт, дебел 10 см. Оставя се да престои на хладно място 10-12 часа....
07 Март
Празена яхния със суджук в мултикукърКогато свърши времето за готвене, сервираме празената яхния със суджук в мултикукър, докато е още топло ястието....
28 Ноем.
Телешки суджук с кимион и чубрицаТелешкият суджук с кимион и чубрица е много добро мезе, опитайте....
16 Дек.
Кисело зеле със суджук в гювечСледва отново ред зеле и лук, черен и червен пипер, струйка две олио, отгоре нареждаме суджука. Наливаме около 300 мл вода....
28 Януари
Гювечета с домашен суджук и зеленчуциЧушките, гъбите, суджукът и киселите краставички са на колелца.
Най-отдолу нареждаме по 4-5 парчета от суджука във всяко едно от гювечетата....
17 Февр.
Домашен суджук с телешко и свинскоСлед това поднасяме готовия домашен суджук с телешко и свинско в компанията на червено вино....
21 Януари
Печен домашен суджук на грилНаправете хоризонтални разрези на суджука, без да стигате до края.
Изпечете го за кратко на грила от двете страни.
Поднесете с подходяща гарнитура и чаша червено вино.
Печеният домашен суджук на грил е готов....
01 Ноем.
2