Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Колко сол се слага на кисело зеле?Но един от проблемите е колко сол се слага на зелето, за да стнане вкусно, без да се развали и без да е прекалено солено....
24 Окт.
Колко сол се слага на 1 кг кайма?Колко сол трябва да се добави към каймата
В търсене на по-хармоничен вкус, доста често се случва, че млада и не съвсем опитна начинаеща домакиня започва да приготвя ястие от смляно месо и изведнъж възниква въпросът колко...
21 Май
Пастърма от рибиците на толстолобТова е момента в който трябва да свалим пастърмата от рибиците на толстолоб от простора и даги приберем на студено....
12 Август
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове.
Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка.
Посочено е, че солта е по желание....
06 Юли
Конска пастърма с чубрицаВ края всяко парче пастърма се пронизва с канап и се окачват на проветриво място на разстояние едно от друго.
Тази конска пастърма с чубрица е готова за консумация след 7 дни....
18 Януари
Говежда пастърма с фасулПроверете колко солена е пастърмата и при необходимост я накиснете във вода. Подсушената пастърма режем на ивици и пържим в половината мазнина.
Заливаме с хладка вода и варим до омекване на месото....
31 Дек.
Домашна пастърма с подправкиВсичките подправки се смесват, търкалям парчето върху тях да се полепи навсякъде.
Пробивам с игла парчето и нанизвам с канап. Окачвам го да се суши на проветриво място. След 5-7 дни имаме чудесна пастърма....
08 Януари
7
Свинска пастърма с чименСлед това мажем месото и го съхраняваме на проветриво място. Пастърмата е готова за консумация след около 7 дни.
Свинската пастърма с чимен е много вкусно мезе!...
16 Дек.
Пастърма от скумрияЕдна нетипична пастърма, пастърма от скумрия. Наскоро ми споделиха рецептата, аз пробвах и се получи добър вкус.
За целта са ни необходими пет броя скумрия, изчистваме ги от вътрешностите и режем главите им....
29 Дек.
Пастърма по арменскиТака повтаряме процеса докато свършат месата и ги закачаме на проветриво място, за около 5-6 дена стават готови, зависи колко мека искате да е пастърмата....
28 Дек.
Пастърма от сьомгаНа практика вече пастърмата е готова за консумация, след като се измие със студена вода и се подсуши....
21 Януари
Пастърма от рибаОтново ги сложете на проветриво място за около 1 седмица. Колкото по-дебели са, толкова по-дълго се суши пастърмата от риба....
01 Април
1
Пастърма от ДивечПровесете го на спокойно място с постоянна температура. Някои поставят пастърмата на решетка в хладилника.
След два месеца ще имате превъзходна пастърма от дивеч....
10 Май
Пастърма от гърдиНарежете я на тънко и и я поднесете на гостите си в компанията на домашно червено вино.
Пастърмата от гърди е страхотно мезенце....
19 Окт.
Пастърма от СърнаПронизва се с канап и се окачва на сухо и проветриво място. След около седмица трябва да е готово....
01 Ноем.
Колко сол се слага на лютеница?след това, за да се прецени на вкус колко искаме да ни е солено и дали ще ни и вкусно....
15 Юли
Колко вода се слага на ориза?Колко вода се слага на ориза?
И така, първата ви задача е добре да измиете ориза със студена вода поне три пъти, за да премахнете нишестето от него и така той да не се слепва....
08 Април
Сушена домашна пастърма с подправкиВремето на сушене е различно, защото зависи от температурата навън, от влажността на въздуха и от дебелината на месото. Готовата изсушена пастърма е стегната и лека....
11 Дек.
5
Омлет с пастърма и кашкавалОще докато яйцата са полутечни, се поръсва с предварително настъргания кашкавал и с тънко нарязаната на пастърма.
Всичко се разпределя равномерно. Подправя се по избор, ако смятате, че има нужда....
06 Юни
Говежда пастърма с ароматни подправкиЗакачаме пастърмата на сухо, студено и проветриво място и изсушаваме до готовност....
10 Януари
Пастърма от свинска рибица., също така и червеният пипер като подправка в пастърмата, затова не сложих, но увеличих количеството на другите съставки.
Пастърмата от свинска рибица е чудна....
18 Април
1
Домашна пастърма от сьомгаСлед като е преминал процесът на зреене и мариноване, рибата се втвърдява и изсъхва, тя е вече е готова за консумация под формата на домашна рибена пастърма....
19 Дек.
Пастърма от овнешко месоНеобходимо е пастърмата да се покрие от всички страни.
Закачете парчето месо на прохладно място и след 10-тина дни пастърмата е готова за консумация.
Пастърмата от овнешко месо е готова....
07 Юли
Пастърма от телешки сърцаСлед това се прибира пастърмата в торбички в хладилника.
Пастърмата от телешки сърца е готова....
19 Април