Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Колко сол се слага на кисело зеле?Колко сол се слага на кисело зеле?
24 Окт.
Но един от проблемите е колко сол се слага на зелето, за да стнане вкусно, без да се развали и без да е прекалено солено....
Колко сол се слага на 1 кг кайма?Колко сол се слага на 1 кг кайма?
21 Май
Колко сол трябва да се добави към каймата В търсене на по-хармоничен вкус, доста често се случва, че млада и не съвсем опитна начинаеща домакиня започва да приготвя ястие от смляно месо и изведнъж възниква въпросът колко...
Пастърма от рибиците на толстолобПастърма от рибиците на толстолоб
12 Август
Това е момента в който трябва да свалим пастърмата от рибиците на толстолоб от простора и даги приберем на студено....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Как се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове. Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка. Посочено е, че солта е по желание....
Конска пастърма с чубрицаКонска пастърма с чубрица
18 Януари
В края всяко парче пастърма се пронизва с канап и се окачват на проветриво място на разстояние едно от друго. Тази конска пастърма с чубрица е готова за консумация след 7 дни....
Домашна пастърма в хладилникДомашна пастърма в хладилник
30 Ноем.
Страхотна пастърма!...
Говежда пастърма с фасулГовежда пастърма с фасул
31 Дек.
Проверете колко солена е пастърмата и при необходимост я накиснете във вода. Подсушената пастърма режем на ивици и пържим в половината мазнина. Заливаме с хладка вода и варим до омекване на месото....
Домашна пастърма с подправкиДомашна пастърма с подправки
08 Януари
7
Всичките подправки се смесват, търкалям парчето върху тях да се полепи навсякъде. Пробивам с игла парчето и нанизвам с канап. Окачвам го да се суши на проветриво място. След 5-7 дни имаме чудесна пастърма....
Свинска пастърма с чименСвинска пастърма с чимен
16 Дек.
След това мажем месото и го съхраняваме на проветриво място. Пастърмата е готова за консумация след около 7 дни. Свинската пастърма с чимен е много вкусно мезе!...
Пастърма от скумрияПастърма от скумрия
29 Дек.
Една нетипична пастърма, пастърма от скумрия. Наскоро ми споделиха рецептата, аз пробвах и се получи добър вкус. За целта са ни необходими пет броя скумрия, изчистваме ги от вътрешностите и режем главите им....
Пастърма по арменскиПастърма по арменски
28 Дек.
Така повтаряме процеса докато свършат месата и ги закачаме на проветриво място, за около 5-6 дена стават готови, зависи колко мека искате да е пастърмата....
Пастърма от сьомгаПастърма от сьомга
21 Януари
На практика вече пастърмата е готова за консумация, след като се измие със студена вода и се подсуши....
Пастърма от рибаПастърма от риба
01 Април
1
Отново ги сложете на проветриво място за около 1 седмица. Колкото по-дебели са, толкова по-дълго се суши пастърмата от риба....
Пастърма от ДивечПастърма от Дивеч
10 Май
Провесете го на спокойно място с постоянна температура. Някои поставят пастърмата на решетка в хладилника. След два месеца ще имате превъзходна пастърма от дивеч....
Пастърма от гърдиПастърма от гърди
19 Окт.
Нарежете я на тънко и и я поднесете на гостите си в компанията на домашно червено вино. Пастърмата от гърди е страхотно мезенце....
Пастърма от СърнаПастърма от Сърна
01 Ноем.
Пронизва се с канап и се окачва на сухо и проветриво място. След около седмица трябва да е готово....
Колко сол се слага на лютеница?Колко сол се слага на лютеница?
15 Юли
след това, за да се прецени на вкус колко искаме да ни е солено и дали ще ни и вкусно....
Колко вода се слага на ориза?Колко вода се слага на ориза?
08 Април
Колко вода се слага на ориза? И така, първата ви задача е добре да измиете ориза със студена вода поне три пъти, за да премахнете нишестето от него и така той да не се слепва....
Сушена домашна пастърма с подправкиСушена домашна пастърма с подправки
11 Дек.
5
Времето на сушене е различно, защото зависи от температурата навън, от влажността на въздуха и от дебелината на месото. Готовата изсушена пастърма е стегната и лека....
Омлет с пастърма и кашкавалОмлет с пастърма и кашкавал
06 Юни
Още докато яйцата са полутечни, се поръсва с предварително настъргания кашкавал и с тънко нарязаната на пастърма. Всичко се разпределя равномерно. Подправя се по избор, ако смятате, че има нужда....
Говежда пастърма с ароматни подправкиГовежда пастърма с ароматни подправки
10 Януари
Закачаме пастърмата на сухо, студено и проветриво място и изсушаваме до готовност....
Пастърма от свинска рибицаПастърма от свинска рибица
18 Април
1
., също така и червеният пипер като подправка в пастърмата, затова не сложих, но увеличих количеството на другите съставки. Пастърмата от свинска рибица е чудна....
Домашна пастърма от сьомгаДомашна пастърма от сьомга
19 Дек.
След като е преминал процесът на зреене и мариноване, рибата се втвърдява и изсъхва, тя е вече е готова за консумация под формата на домашна рибена пастърма....
Пастърма от овнешко месоПастърма от овнешко месо
07 Юли
Необходимо е пастърмата да се покрие от всички страни. Закачете парчето месо на прохладно място и след 10-тина дни пастърмата е готова за консумация. Пастърмата от овнешко месо е готова....
Пастърма от телешки сърцаПастърма от телешки сърца
19 Април
След това се прибира пастърмата в торбички в хладилника. Пастърмата от телешки сърца е готова....