Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Чай за изгаряне на мазнинитеЧай за изгаряне на мазнините
19 Март
4
Успех на тези, който ще пробват чая за изгаряне на мазнините....
Отвара за изгаряне на мазнинитеОтвара за изгаряне на мазнините
27 Януари
За да приготвите тази отвара, трябва да смесите равни части от здравеца, маточината и горчивкатата. Сле д това ги залейте с чаша гореща вода и покрийте съда. След 15 минути прецедете отварата и пожелание капнете 2-...
При изгаряне - картоф с медПри изгаряне - картоф с мед
07 Май
При дълбоки и сериозни изгаряния не предприемайте самолечение, потърсете лекар! Рецептата е от книгата на Л. Михайлова – „Энциклопедия народной медицины. Золотая коллекция народных рецептов”, 2009....
При изгаряне - зеле с белтъкПри изгаряне - зеле с белтък
22 Януари
Да се използва само при повърхностни леки изгаряния! Рецептатат за компрес от зеле с белтък при изгаряне е от книгата на Людмила Бабенко - "Энциклопедия народной медицины", 2011...
Чесново олиоЧесново олио
11 Февр.
Чесънът се почиства докато останат голи скилидки. Скилидките се слагат в буркан да го напълнят до половината. Догоре се налива олио и бурканът се съхранява затворен в хладилник. Предимства: винаги имате подръка изчистен...
ОлиоОлио
17 Юни
Олиото или растителното масло е най-популярната и често използвана мазнина по нашите географски ширини. Употребата му има своите положителни и отрицателни черти, с които човек е добре да се запознае, особено ако консумира...
Патладжани в олиоПатладжани в олио
24 Септ.
Обелете патладжаните и ги нарежете на филийки. Поръсете ги със сол и оставете да се отцедят от горчилката. След това ги измийте и подсушете. В тенджера налейте толкова оцет, колкото да покрие патладжаните. След като...
Паста Алио олиоПаста Алио олио
18 Април
5
Чесънът и лютата чушка, нарязани на ситно се запържват в зехтина. След като чесъна си промени цвета се вади от зехтина с решетъчна лъжица. Прибавя се босилекът, овкусява се със солта. Сваряват се спагетите и се поднасят...
Козунак с олиоКозунак с олио
03 Април
3
Затопляме малко млякото, но не трябва да е горещо. Сипваме го в дълбока купа и в него начупваме маята и разбъркваме до нейното разтваряне. Добавяме 2 с.л. захар и 4 с.л. брашно, смесваме и оставяме да шупне за 15 минути....
Баница с олиоБаница с олио
16 Март
В купа изсипваме част от брашното, счупваме 4 яйца, добавяме оцета, захарта, солта, олиото, маята, разбита с водата и бъркаме с лъжица. След като се смеси всичко хубаво започваме с ръка да месим и да добавяме другата...
Баница без олиоБаница без олио
07 Март
В купа разбъркваме прясното мляко, бакпулвера и яйцата. В друг съд (чинийка става) намачкваме сиренето. Вадим купата, в която ще се пече баницата. Намазняваме я отдолу, за да не загори и слагаме първата кора. Намазваме...
Алио е олиоАлио е олио
06 Март
Загрейте зехтина в голям тиган и добавете счукания чесън. След като добие леко златист цвят, го извадете и добавете в съда всички зелени подправки. Разбъркайте, докато си пуснат аромата на слаб огън. Овкусете със сол...
Вита баница без олиоВита баница без олио
20 Юни
Яйцата се разбиват хубаво в дълбока купа. Киселото мляко се смесва с содата и се оставя да шупне, а после се добавя в купата при рабитите яйца и се разбърква до хомогенност, като постепенно се добавя размекнатото масло на...
Маслени сладки с олиоМаслени сладки с олио
14 Ноем.
Пресейте брашното, смесете го с останалите продукти и постепенно замесете тестото. Разточете го върху кухненския плот и изрежете с форми или чашка сладките. Подреждайте ги в широка тава, застлана с хартия за печене...
Вкусна баница без олиоВкусна баница без олио
13 Март
Заради скъпото олио, реших да направя икономична баница с разтопена мас и масло. Е, смело мога да кажа, че е страхотна. Може да се приготви вкусна баница без олио, но с друг вид мазнина. Разтопете свинска мас в чашка...
Спагети Алио е олиоСпагети Алио е олио
10 Дек.
Сварявате спагетите до полуготовност и ги оставяте да се отцедят добре. Почиствате скилидките чесън и ги нарязвате на тънки филийки. В тенджера или голям тиган загрявате зехтина и изсипвате чесъна, който оставяте да...
Питки с ароматно олиоПитки с ароматно олио
12 Февр.
Топлата вода, медът и маята се смесват и се оставят за 10 мин. Добавят се останалите продукти и се замесва еластично тесто. Втасва в намаслен съд за около половин час, след което се разделя на 16 топки. Всяка топка...
Пикантно олио за пициПикантно олио за пици
08 Ноем.
Измиваме мащерката и подсушаваме добре. В подходящ съд - бутилка или стъклен буркан слагаме мащерката и лютите чушки. Заливаме подправките с олиото и затваряме добре. Оставяме да престои на светло място за 2-3 седмици...
Талиатели Алио е ОлиоТалиатели Алио е Олио
24 Септ.
Сварете пастата и я отцедете. Запържете чесъна в дълбок тиган със сгорещен зехтин до златисто. Добавете вътре магданоза и пастата. Разбъркайте. Разпределете тази вкусна паста в порции и отгоре обилно поръсете с настърган...
Чорбаджийски чушки с олиоЧорбаджийски чушки с олио
13 Март
1
Слагаме продуктите за маринатата в дълбок емайлиран съд и оставяме да заври. Пускаме на части измитите и почистени от дръжките чушки. Варим 7 минути след кипването на течността. Когато изстинат, ги подреждаме плътно в...
Мариновани гъби в олиоМариновани гъби в олио
04 Юни
Попарете гъбите за 15-20 минути и когато изстинат ги насипете в буркан. Залейте ги бавно с маринатата, за да излезе напълно въздухът, отгоре налейте половин см олио и затворете с обикновена капачка. При консумация,...
При леко изгаряне - свинска мас с кисело млялоПри леко изгаряне - свинска мас с кисело мляло
03 Април
При дълбоки изгаряния потърсете лекарска помощ! Рецептата е от книгата на Поля Димитрова - "Лекуване без лекарства", 2012...
Рапично олиоРапично олио
22 Август
Рапичното олио представлява растително масло, което в последно време започна да набира популярност и в родното готварство. То се добива от растението рапица, което е основна маслодайна култура на много места по света....
Фъстъчено ОлиоФъстъчено Олио
03 Февр.
Фъстъченото олио представлява леко растително олио, което след обработка запазва аромата и вкуса на фъстъци. Фъстъченото олио е толкова популярно в азиатската кухня, колкото зехтинът в Средиземноморието. Има висока точка...
Царевично олиоЦаревично олио
17 Дек.
Дългогодишният спор „Зехтин или слънчогледово олио? “ е напът да бъде прекратен заради появата на все по-популярен напоследък продукт на пазара – царевичното олио. Все още не особено предпочитано у нас, олиото от царевица...