Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Да си направим бира в домашни условияЗа приготвяне на домашна бира е необходим хмел. Най-добри са хмеловите шишарки с тъмножълт цвят. Те се сушат под навес. За бира ви е необходима мека вода....
13 Август
1
Да си направим кичури в домашни условияДа вплетете блясъка на слънцето в косата си в домашни условия е нещо изключително лесно, стига стриктно да следвате указанията по въпроса....
10 Януари
Да си направим магарешка каймаПървото нещо, което трябва да се направи, е месото да се изчисти хубаво от жилките и лойта. След това се стига до смилането на месото. Препоръчва се магарешкото месо да се смели два пъти....
10 Август
Как да си направим тофу в домашни условияСамо с две съставки лесно може да приготвите тофу в домашни условия, което да консумирате както самостоятелен продукт, така и като добавка към други вкусни ястия....
06 Февр.
Да си направим оризов оцет в домашни условияЗа приготвянето на оризов оцет са ви необходими повече време, отколкото труд. Оризов оцет ще ви е необходим, ако приготвяте ястия от азиатската кухня. Той добавя по-специфичен и богат вкус на храната. Оризовият оцет се...
07 Февр.
Кетъринг хапки в домашни условияС помощта на малък метален ринг изрежете кръгчета от пълнозърнестия хляб, като предварително отстраните корите.
Намажете хлебните кръгчета с масло.
Обелете краставицата и я нарежете на колелца.
С помощта на ринга...
22 Юли
Шарена сол в домашни условияОставете шарената сол да отлежи поне 1 седмица преди употреба, за да се смесят добре ароматите на отделните подправки....
06 Февр.
Бърза лютеница в домашни условияОставете да изстине и пасирайте с пасатор до получаване на хомогенна смес. Напълнете в буркани и стерилизирайте за 15 мин....
08 Окт.
Сушени домати в домашни условияСушените домати в домашни условия се съхраняват на хладно и тъмно място. Срокът им за годност е няколко месеца....
09 Август
Крем Брюле в домашни условияИзвадете, оставете леко да се охладят на стайна температура. Поставете ги в хладилника за няколко часа.
Извадете охладения крем Брюле в домашни условия....
03 Септ.
Тостерен хляб в домашни условияТостерният хляб в домашни условия е готов и може да бъде поднесен за обяд или вечеря....
08 Юни
Овче сирене в домашни условияАко обичате сиренето да ви е солено, направете саламура и го сложете вътре. За целта смесете 6 литра вода с килограм морска сол.
Овчето сирене в домашни условия е готово....
04 Март
Пуешка шунка в домашни условияОставете пуешката шунка в домашни условия за 12 часа в хладилник и си хапнете....
30 Юни
Ягодов ликьор в домашни условияОставете за половин ден и след това може да консумирате.
Ягодовият ликьор в домашни условия е готов....
06 Окт.