Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ориз Калдосо с миди, калмари и скаридиОриз калдосо се консумира точно след изтичането на времето за "почивка на ориза", тъй като след това започва да поема от течността.
Поднася се с хубаво бяло вино.
Оризът Калдосо с миди, калмари и скариди е готов....
16 Окт.
1
Калмари с лукИзмиваме калмарите и нарязваме на кръгове с дебелина приблизително 1 см. Слагаме да се сварят в подсолена вода, докато напълно омекнат....
27 Юли
Калмари с оризЩом заври, добавете почистените калмари. Варете около 40 минути.
Вземете 3 ч.ч. от бульона /ако е изврял, добавете още/, сложете го да заври отново и прибавете калмарите, ориза, магданоз, пипер и сол....
17 Август
Калмари с маслиниКогато заври намалете огъня и отново оставете да къкри, без да покривате още 15 минути или докато се сгъсти. Добавете калмарите, маслините и половината от босилека. Гответе още 3 минути, за да омекнат скаридите....
02 Юни
Калмари в маслоКалмара почиствам, измивам и нарязвам на парчета (кубчета) заедно с пипалата.
В тиган разтопявам маслото, прибавям калмара и захлупвам с капак да се задуши....
27 Дек.
1
Калмари с макарониОтгоре поръсете обезкостени разполовени маслини и соса с калмарите.
Сложете ястието да се пече в умерено загряна фурна за около 20 минути....
07 Окт.
1
Калмари с картофиАко искате яхнията да е по-водниста, сипете повече вода. Варете на бавен огън около 20 минути.
Калмарите с картофи са много вкусни....
27 Май
Калмари с макарониОтгоре поръсете обезкостени разполовени маслини и соса с калмарите.
Сложете ястието да се пече в умерено загряна фурна за около 20 минути....
07 Окт.
1
Калмари с портокалПокривате и оставяте в хладилник да престои.
Прецедете калмарите, но запазете маринатата. Пържите калмарите, докато станат меки и златисти. Изваждате ги от тигана и вътре слагате маринатата, докато заври....
22 Май
Как да съхраняваме прясна риба и мидиТопло пушената риба се разваля за около три денонощия, а студено пушената може да издържи до месец ако се съхранява на температура -4 градуса....
20 Август
Калмари с лека панировкаКалмарите се потапят в размитото нишесте, а после в царевичното брашно.
Пържат се на маслена баня за около 10 минути или докато изплуват. Може да се наръсят с копър и лимонов сок по желание....
09 Дек.
2
Пържени калмари с маринараИзваете калмарите и оваляйте в брашното. При нужда смесете още брашно. Пържим калмарите в сгорещено олио. Като ги извадите, оставете върху хартия да се отцеди мазнината.
В друг тиган затоплете олио....
29 Юни
1
Пържени калмари с лимониОвкусете брашното със сол и черен пипер и оваляйте резените калмари.
Разбийте яйцето с млякото. Загрейте олиото....
10 Август
1
Хрупкави калмари с каперсиНарежете калмарите на кръгове. Поръсете брашното със сол и черен пипер и го сипете в плик.
Добавете каперсите и разбъркайте, добавете калмарите и ги оваляйте добре....
27 Август
Панирани калмари в белтъкКалмарите нарязвам на тънко, около 3 мм. Овалвам в брашно с малко сол.
Загрявам тиган с повече олио.
Всяко парченце потапям в разбъркан белтък и пържа в загряло олио за 2 мин....
16 Май
7
Пържени калмари с виноКалмарите се режат на парченца, заливат се с виното и соевия сос, поръсват се с джинджифил и захар и се оставят за 2 часа.
Вадят се от маринатата, подсушават се и се запържват в олио....
11 Януари
Пържени калмари с узоНарежете калмарите на ленти, изплакнете ги със студена вода и ги отцедете. Подсушете ги с кухненска хартия.
Загрейте зехтина в тиган и запържете за няколко секунди сусама и нарязания на ситно лук....
02 Април
Панирани калмари с кокосКалмарите се измиват и изчистват добре. Накисват се в сурово прясно мляко за 2 часа.
Кипват се в подсолена вода за около 3-4 минути. След като поизстинат, се нарязват на колелца....
21 Март
Калмари с червено виноПочиствате калмарите и ги нарязвате. Заливате с зехтин и прибавяте нарязаните лук, моркови и чесъна. Наливате 1/2 чаша вода и задушавате за около 10 минути.
Сипвате брашното и доматеното пюре....
16 Февр.
Задушени калмари с лукНарежете калмарите и ги запържете в масло за 4 – 5 минути.
Прибавете накълцания лук и също го запържете до златисто. Налейте 1 ч.ч. вода и сложете подправките.
Оставете ястието да къкри още 25 минути на тих огън....
06 Февр.
Пълнени калмари с каймаВръщаме обратно пълнените калмари и задушаваме на тих огън около 10 минути. Малко преди да свалим от котлона овкусяваме с пресования чесън....
18 Окт.
Калмари с бяло виноПоставете калмарите цели, почистени от вътрешностите. Виното е малко, така че би трябвало да се е изпарило и само да е оставило аромата си....
25 Дек.
Пържени калмари с корнфлейксВ нея може да се сложи и накълцан пресен копър.
Пържените калмари с корнфлейкс са страхотни....
28 Дек.
Калмари в чеснов сосИзвадете готовите калмари от саламурата и нарежете на пръстени или ленти.
Комбинирайте още топлите калмари със соса и ги оставете да се варят още 20 минути.
Предястието калмари в чеснов сос е готово!...
05 Окт.
Калмари с бял сосНарежете калмарите на шайби и сложете в тигана да се запържат.
Прибавете сметаната и гответе до готовност на калмарите. Овкусете и подправете сметановия сос на вкус.
Прибавете нарязан магданоз....
22 Юли