Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Сланина в саламура с чесънСланина в саламура с чесън
24 Септ.
През това време си приготвяме саламурата, на 1 л вода слагаме 50 г морска сол. Слагаме водата и солта на котлона да заври. След това оставяме да се охлади и прецеждаме....
Обикновена саламура за туршияОбикновена саламура за туршия
21 Септ.
Смесете всички съставки за саламурата и разбъркайте, докато всичко се разтвори напълно. С така приготвената саламура се заливат подготвените зеленчуци за туршията, като течността трябва да ги покрива....
Бърза саламура за сиренеБърза саламура за сирене
26 Окт.
Добре е за саламурата да се използва преварена вода или изворна. След като се потопи в саламурата, сиренето трябва да се сложи на хладно място за 24 часа....
Маслини в саламураМаслини в саламура
23 Септ.
Маслините си киснат в саламурата поне 30 дни, като трябва да са покрити с някакъв съд, така че да не изплуват на повърхността....
Шаран в саламура с люти чушкиШаран в саламура с люти чушки
15 Септ.
1
В тенджера с 2-3 ч. ч. подсолена вода се слага обеленият и дребно нарязан кромид лук и се вари около 20 минути заедно със солта, лютивите чушлета и сока от лимона. Прибавя се нарязаният на порции шаран, предварително...
Осолена риба в саламура с подправкиОсолена риба в саламура с подправки
30 Януари
4
Оставяме да престои 2 часа. През това време си смесваме олиото с оцета. Нарязваме си лъка на кръгчета. След като е изтекло времето на рибата в саламурата, я премахваме и измиваме под течаща вода....
Саламура от риба или месоСаламура от риба или месо
06 Дек.
Саламура от риба си е традиционна рибена супа по мъжка рецепта. В тенджера се слага вода за заври. Рибата се овалва в брашно и се пържи до готовност, а доматите и чушките се пекат на скара....
Сланина в саламура за ценителиСланина в саламура за ценители
07 Дек.
Заливаме я със студена вода, която трябва да я покрие (около 4-5 см над нея). Държим тенджерата на хладно за 24 часа. Водата се сменя 1-2 пъти. Преминаваме към приготвяне на саламурата....
Мекици със саламура от сиренеМекици със саламура от сирене
26 Юни
Мекиците със саламура от сирене са готови....
Как да си приготвим ароматни сушени маслиниКак да си приготвим ароматни сушени маслини
17 Април
За да си изсушите маслини, са ви необходими следните продукти - един килограм малки зрели сушени маслини, половин килограм сол и една супена лъжица студено пресован зехтин. Изберете напълно узрели малки маслини....
Ломска саламураЛомска саламура
07 Януари
Ломската саламура е супер вкусна....
МаслиниМаслини
30 Януари
натурални маслини, пълнени с Пиментно - тези маслини се отглеждат от векове в Гърция....
Да си направим хумусДа си направим хумус
14 Юли
Хумусът представлява една уникална паста от нахут и тахан. Тя е сред най-лесните за изпълнение рецепти, познати ни някога. Нужни са по-малко от десет минути. Често хумусът се сервира като разядка, като гарнитура...
Да си направим кичуриДа си направим кичури
17 Юни
3
Кичури могат лесно да се направят в домашни условия. Преди години бяха на мода тънките разноцветни кичури, което правеше създаването им в домашни условия трудна задача, но днес са на мода едрите кичури в различен цвят....
Да си направим ароматизаторДа си направим ароматизатор
20 Февр.
Можете да си направите ароматизатор с подръчни средства....
Как да обезсолим маслиниКак да обезсолим маслини
22 Септ.
Марината за маслини Продукти: 1 буркан маслини (250 гр), 1 с.л сух босилек, 2 с.л ябълков оцет, 4 с.л зехтин. След процеса на обезсоляване маслините се изцеждат от течността....