Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Сланина в саламура с чесънПрез това време си приготвяме саламурата, на 1 л вода слагаме 50 г морска сол.
Слагаме водата и солта на котлона да заври. След това оставяме да се охлади и прецеждаме....
24 Септ.
Обикновена саламура за туршияСмесете всички съставки за саламурата и разбъркайте, докато всичко се разтвори напълно.
С така приготвената саламура се заливат подготвените зеленчуци за туршията, като течността трябва да ги покрива....
21 Септ.
Бърза саламура за сиренеДобре е за саламурата да се използва преварена вода или изворна. След като се потопи в саламурата, сиренето трябва да се сложи на хладно място за 24 часа....
26 Окт.
Маслини в саламураМаслините си киснат в саламурата поне 30 дни, като трябва да са покрити с някакъв съд, така че да не изплуват на повърхността....
23 Септ.
Шаран в саламура с люти чушкиВ тенджера с 2-3 ч. ч. подсолена вода се слага обеленият и дребно нарязан кромид лук и се вари около 20 минути заедно със солта, лютивите чушлета и сока от лимона.
Прибавя се нарязаният на порции шаран, предварително...
15 Септ.
1
Осолена риба в саламура с подправкиОставяме да престои 2 часа. През това време си смесваме олиото с оцета.
Нарязваме си лъка на кръгчета. След като е изтекло времето на рибата в саламурата, я премахваме и измиваме под течаща вода....
30 Януари
4
Саламура от риба или месоСаламура от риба си е традиционна рибена супа по мъжка рецепта.
В тенджера се слага вода за заври.
Рибата се овалва в брашно и се пържи до готовност, а доматите и чушките се пекат на скара....
06 Дек.
Сланина в саламура за ценителиЗаливаме я със студена вода, която трябва да я покрие (около 4-5 см над нея).
Държим тенджерата на хладно за 24 часа. Водата се сменя 1-2 пъти. Преминаваме към приготвяне на саламурата....
07 Дек.
Как да си приготвим ароматни сушени маслиниЗа да си изсушите маслини, са ви необходими следните продукти - един килограм малки зрели сушени маслини, половин килограм сол и една супена лъжица студено пресован зехтин.
Изберете напълно узрели малки маслини....
17 Април
Маслининатурални маслини, пълнени с Пиментно - тези маслини се отглеждат от векове в Гърция....
30 Януари
Да си направим хумусХумусът представлява една уникална паста от нахут и тахан. Тя е сред най-лесните за изпълнение рецепти, познати ни някога. Нужни са по-малко от десет минути. Често хумусът се сервира като разядка, като гарнитура...
14 Юли
Да си направим кичуриКичури могат лесно да се направят в домашни условия. Преди години бяха на мода тънките разноцветни кичури, което правеше създаването им в домашни условия трудна задача, но днес са на мода едрите кичури в различен цвят....
17 Юни
3
Как да обезсолим маслиниМарината за маслини
Продукти: 1 буркан маслини (250 гр), 1 с.л сух босилек, 2 с.л ябълков оцет, 4 с.л зехтин.
След процеса на обезсоляване маслините се изцеждат от течността....
22 Септ.