Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ЮфкаЮфка
17 Март
1
Юфката е тестен хранителен продукт, който се прави от изсушени тестени кори. По своя вид наподобява някои видове паста, но в технологията на приготвяне на паста и юфка има съществени разлики. Под думата юфка най-често разбираме...
Как се вари царевицаКак се вари царевица
09 Дек.
7
Царевицата е много вкусна и хранителна и е подходяща както за салати, така и за супи и ястия, а също така и за директна консумация. Важното е да я сварите правилно, за да може тя да не изгуби полезните си вещества, а...
Как се прави домашна юфкаКак се прави домашна юфка
21 Март
1
Юфката е един чудесен избор за закуска, от нея можете да си направите вкусна домашна баница или изкусителен десерт. А и няма нищо по-вкусно от домашна направена юфка. Необходими продукти: 500 мл прясно мляко, 15...
Колко време се вари супа?Колко време се вари супа?
02 Август
1
Супите са от най-предпочитаните рецепти за дневно меню. Те са много полезни за здравето, не изискват много време, нито специални кулинарни умения. Като най-здравословни се сочат бистрите супи, които се приготвят от зеленчуци...
Как и колко време се вари юфка?Как и колко време се вари юфка?
10 Ноем.
Много от нас са израснали със спомена за купа юфка със сирене за закуска, защото това беше една от най-сервираните закуски в детските градини. Там юфката се поднасяше поръсена със сирене и захар, но когато решите да приготвяте...
Шпецле - любимата немска юфка!Шпецле - любимата немска юфка!
09 Май
Шпецле е вид юфка, приготвена с яйца. Този вид юфка е част от немската традиционна кухня. Самото название идва от думата spatz, което означава малко врабче. Освен в Германия тази юфка се приготвя и в Австрия, Швейцария...
Домашната ракия ще се вари с вносно гроздеДомашната ракия ще се вари с вносно грозде
12 Окт.
Тъй като цените на българското грозде се вдигнаха заради съсипаната тазгодишна реколта, родните производители на ракия ще варят напитката с македонско и гръцко грозде. Родното грозде по пазарите е скочило почти двойно...
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Пържена юфкаПържена юфка
29 Януари
Юфката се вари до омекване. Изплаква се. Месото се режи на тънки ивици и се изпържва с нишестето, което е разтворено. Добавят се и другите продукти. Половината олио се загрява....
Домашна юфкаДомашна юфка
23 Януари
2
След 1 час сушене на слънце се обръщат и на места трябва да се "накъсат" сами. Добре изсъхналите кори натрошете и сложете да се изпекат до леко зачервяване в загряна фурна....
Как се прави юфка?Как се прави юфка?
12 Май
Юфка с мляко и сирене или обикновена млечна баница са едни от най-обичаните в българската кухня рецепти. Но истината е, че нищо не може да се сравни с вкуса и аромата на домашно приготвена юфка. Приготвянето на домашна...
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Мусака с ЮфкаМусака с Юфка
12 Юни
Сложете и доматите с още малко сол и когато водичката от тях се изпари, но не напълно, сложете каймата и черния пипер и бъркайте, докато стане на трохи....