Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съвети при замразяване и размразяване на тестоСъвети при замразяване и размразяване на тесто
15 Март
Много домакини си задават въпроса: Възможно ли е замразяване на тесто с мая? Ще се промени ли вкусът на ястието след размразяване на тестото? Ще се променят ли продуктите в рецептата след размразяване?...
Замразяване на карфиолЗамразяване на карфиол
04 Ноем.
След това слагаме в торбички и замразяваме. Така приготвения карфиол ползваме до 9 месеца....
Замразяване на маслини във фризерЗамразяване на маслини във фризер
15 Май
Вяска маслинка порежете на 3 места. Сложете в голям съд и залейте с вряла вода, а след това със студена. Водата смесете със солта....
Как да замразяваме и размразяваме пуйкаКак да замразяваме и размразяваме пуйка
19 Дек.
При опаковане на пуйките е добре да означите времето на замразяване. За тази цел поставете етикет с датата на замразяване, за да знаете колко време пуйките се намират във фризера....
Как да замразяваме и размразяваме сьомга?Как да замразяваме и размразяваме сьомга?
09 Юли
В тази статия ще споделим с вас как да замразявате сьомга и респективно - как да я размразявате. Да замразите сьомга, не е много трудно, но трябва да имате предвид няколко неща....
Как да замразяваме и размразяваме бананиКак да замразяваме и размразяваме банани
20 Май
И в двата случая трябва да спазите едно правило, за да може при размразяването да имате здрави, незалепнали един за друг банани. Поставете целите обелени банани или нарязаните кръгчета върху фолио за замразяване....
Как да замразяваме и размразяваме пилешко месоКак да замразяваме и размразяваме пилешко месо
27 Август
Тънкости при замразяване и размразяване на пилешко месо Основната грешка при замразяване на месо у дома е размерът на парчето....
Как се замразява и размразява тофуКак се замразява и размразява тофу
20 Дек.
Замразяване и размразяване на тофу Този продукт може да се замрази за дълъг период от време, но може да се направи и малка разфасовка за готвене на следващия ден....
Гюзлемета с готово тесто на сачГюзлемета с готово тесто на сач
14 Април
За рецептата за тези лесни гюзлеми използваме готовото тесто за мекици или пък такова, което е за пици. Добре намазнете тестото и го разделете на еднакви топки - с размера на мандарина....
Пълнен шаран в тесто на фурнаПълнен шаран в тесто на фурна
08 Дек.
Рибата се пълни, зашива се с голяма игла и по-плътен конец, намазва се с олио и се увива в няколко листа точени кори или в тесто за пици и мекици. За по-пръхко тесто в него се слагат 1-2 яйца....
Банички от парено тесто на ЙолиБанички от парено тесто на Йоли
24 Окт.
3
Бърка се, докато тестото се отлепи от стените на тенджерата. След което се маха от котлона. След като пареното тесто изстине малко, към него се прибавят едно по едно яйцата. Бърка се хубаво със ръце....
Фондю с бутер тесто на фурнаФондю с бутер тесто на фурна
09 Дек.
От бутер тестото изрязваме кръгове с диаметър 2 см по-големи от купите. Отделно разбиваме жълтъка с една супена лъжица вода и с него намазваме тестото от двете страни....
Банички от парено тесто на тиганБанички от парено тесто на тиган
14 Август
Баничките от парено тесто на тиган са много вкусни....
Тесто с маяТесто с мая
17 Август
От тестото може да си приготвите пици, питки, кифли, мекици....
Тесто с грисТесто с грис
15 Дек.
След това започнете да добавяте гриса на порции. добавете толкова грис, че да се получи топка меко тесто. Доомесете тестото с още малко брашно и го оставете да втаса за около 40 минути на топло....
Тесто с яйцаТесто с яйца
24 Ноем.
1
Смесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
Тесто с яйцаТесто с яйца
24 Ноем.
1
Смесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
Солено тесто за декориране на обредни хлябовеСолено тесто за декориране на обредни хлябове
29 Юни
Поетапно добавяйте топла вода, замесете гладко и не много меко но еластично тесто....
Замразяване на чушкиЗамразяване на чушки
13 Окт.
Чушките могат да се замразяват и печени. Изпичат се, белят се и се слагат в найлонови торбички. Единственото условие при замразяването, е начина на подреждане....
Бързо размразяване на продуктитеБързо размразяване на продуктите
19 Април
1
Трябва да внимавате с времето за размразяване, за да не започне продуктът да се готви. Друг вариант за бързо размразяване на продукти е използването на фурна с вентилатор....
Универсално тесто в хлебопекарнаУниверсално тесто в хлебопекарна
10 Дек.
3
Тестото може да се ползва за пици, закуски, питки, хляб и т.н. Универсалното тесто в хлебопекарна е готово....
Тесто с прясна маяТесто с прясна мая
19 Февр.
Месим, докато не получим леко лепкаво тесто. След това оставяме омесеното тесто на топло да втаса....
Козуначено тесто в хлебопекарнаКозуначено тесто в хлебопекарна
06 Ноем.
Прибавя се малко по малко брашно, включва се на програма тесто, ако има нужда, се добавя още - до получаване на меко нелепнещо козуначено тесто, не трябва да се залепва по бъркалките....
Маслено тесто с виноМаслено тесто с вино
14 Ноем.
Пресейте брашното, добавете леко мекото масло, нарязано на кубчета и разтрийте на трохи. Прибавете захарта, бялото вино, солта и замесете гладко тесто. Оставете го да почине, увито във фолио на хладно....
Маслено тесто с яйцаМаслено тесто с яйца
11 Март
Използва се блендер, за да се разбие и втрие маслото, докато сместа заприлича на трохи. Добавят се водата и жълтъците. Меси се бързо, за да се получи твърдо тесто. Трохите се събират и се оформят на топка....